FairFight Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Witam was. Potrzebna mi mała pomoc. Już nie raz mi pomogliście, mam nadzieję, że i tym razem nie będzie inaczej. Taka jedna, malutka prośba. Potrzebuję grafik wszystkich ulepszeń do wszystkich broni ze stalkera CS i ZP. Wiecie skąd mógłbym je wziąć? Razem z opisami rzecz jasna. Jaki plik gry za to odpowiada i jak go otworzyć? Albo skąd to wziąć jeśli nie z plików gry? Bo grafiki to w sumie mógłbym zrobić tylko skąd będę wiedział, który opis jest do której grafiki (którego ulepszenia). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 @FairFight Pliki określające współrzędne znajdują się w folderze: gamedata/configs/ui Za współrzędne ikon ulepszeń broni jest odpowiedzialny plik "ui_actor_upgrades.xml" Za współrzędne ikon ulepszeń pancerzy jest odpowiedzialny plik "ui_actor_upgrades_armor.xml" Ikony znajdują się w folderze: gamedata/configs/ui Pliki odpowiedzialne za ikony ulepszeń broni to "ui_actor_upgrades_" Pliki odpowiedzialne za ikony ulepszeń pancerzy to "ui_actor_upgrades_armor" Tak jest w CoP'ie. Czystego Nieba nie mam na dysku, ale jestem pewien że te pliki będą w tych samych folderach co w Zewie Prypeci. Pewnie mają też tą samą albo bardzo podobną nazwę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 No dobra, kupiłem trylogię Stalkera na STEAM. Wcześniej miałem pudełkowe i poszły w świat. To sobie zainstaluje i sprawdzę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Hmmm po instalacji nie ma w plikach gry folderu "gamedata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Bo musisz ją najpierw wypakować. Sprawdź to: http://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/#SoCPUP Jak nie będzie działać napisz, zrobię temat w którym podzielę się unpackerem który sam zrobiłem. Szybszy, zoptymalizowany, kompatybilny z plikami każdej gry. Wypakowuje bez problemu wszystkie pliki z rozszerzeniem zaczynającym się na .db oraz .dbx. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 W dniu 14.03.2018 o 12:00, EGZOdaw napisał: Bo musisz ją najpierw wypakować. Sprawdź to: http://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/#SoCPUP Jak nie będzie działać napisz, zrobię temat w którym podzielę się unpackerem który sam zrobiłem. Szybszy, zoptymalizowany, kompatybilny z plikami każdej gry. Wypakowuje bez problemu wszystkie pliki z rozszerzeniem zaczynającym się na .db oraz .dbx. Chyba coś nie działa, albo mam problem z kompem. Może twój unpacker zrobi robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 @FairFight - Folder gamedata możesz w każdej podstawce zrobić sobie sam. Ale do czego on Ci jest potrzebny? Co chcesz zmieniać w grze? W zależności od zamierzanych zmian, w folderze gamedata tworzysz nowe foldery, aż do folderów z plikami które chcesz zmienić. Zobacz jak wyglądają foldery gamedata spolszczeń. Podobnie będzie wyglądać Twoja, tylko że katalogi będziesz miał inne. Masz cały dział o modyfikacjach. Tam szczegółowiej opisano co i jak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Ja robię wiki Stalkera i potrzebuje ikony oraz nazwy wszystkich ulepszeń z CS i COP, żeby móc odpowiednie drzewka zrobić dla każdej broni i kombinezonu. Tak sobie myślę, że przydały by mi się także pliki dźwiękowe broni. Zwykłe, z tłumikiem i ładowania. Wiki to jednak dużo roboty Może unpacker kolegi powyżej zda egzamin. Edytowane 20 Marca 2018 przez FairFight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi