Anton Gorodecki Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Nasi koledzy z portali stalker-worlds.ru, bar-reaktor.ru oraz ap-pro.ru postanowili, że uczczą 32. rocznicę katastrofy w Czarnobylu poprzez zmianę na jeden dzień swoich awatarów na poniższe: Nikogo oczywiście nie zmuszam do zmiany swojego awatara, ale uważam, że inicjatywa jest warta uwagi i naszego uczestnictwa z racji choćby tego, że nasze narody (mówię tutaj o Ukraińcach i Rosjanach) ostatnimi czasy więcej dzieli niż łączy. Zapraszam do uczestnictwa w "Moście przyjaźni". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Nie wiem czy to dobre miejsce ale... Akurat wczoraj zupełnie przez przypadek oglądałem film dokumentalny Bitwa o Czarnobyl. Na początku skupiałem się na odnajdywaniu miejsc znanych z gry i modów ale potem treść filmu mnie zmiotła.. Nie wiedziałem, że tak mało wiem na temat tej katastrofy. Jeśli ktoś nie oglądał (film francuski z 2006 roku) polecam bo warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) @kazikTen dokument znam na pamięć praktycznie,bo oglądam go może raz na kilka miesięcy. Jest jeszcze drugi fajny film dokumentalny, który rekonstruuje katastrofę i pokazuje dlaczego do niej doszło i jak do tego przyczyniła się ekipa sterująca reaktorem. Każdy powinien je znać, tylko ten lektor trochę psuje oglądanie...Mirek Utta to to nie jest,ale lepszy od IVONY Spoiler Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez FeRu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Awataru zmieniał nie będę, ale to dla pamięci wszystkich ofiar bezpośrednio podczas awarii, jak i w efekcie jej skutków. Oby nigdy więcej takich zdarzeń. Z racji wykonywanej pracy, brałem czynny udział w monitorowaniu jej skutków w Polsce, tak podczas pierwszych dni po niej, jak i jeszcze przez kilka lat później. I pamiętam to, jakby było wczoraj. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi