Gość Diegtiariow Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Autor addona: Andrew Morgan (Arhangell 777) Data premiery: 28.08.2018 r. OPIS: Spoiler Co to za dodatek? Autumn Addon 2.0 rozszerza możliwości rozgrywki, dodając nowe modele 3D broni i NPC oraz wiele więcej. Stworzony specjalnie dla moda Autumn Aurora 2.1, który oparty jest na licencjonowanej wersji gry 1.0006 z GOG. Co nowego w dodatku? Spoiler Nowe opcje dla streamerów: wyłączenie muzyki w barze i stalkerskich gitar, za które Youtube banuje; zamiana muzyki z gitar na standardową (trzeba sprawdzić w opcjach moda). Addon zawiera AWP Pack +, w którym całkowicie zamieniono wszystkie modele broni na nowe. Pozostałe zmiany: Dodano nowe ikony kombinezonów. Zmieniono niektóre modele broni. Dodano AK-104, AK-105, Vepr-12 "Młot", FN-FNP 45 (balans i balistyka dopasowane do moda). Dodano 3 naukowe kombinezony: Monolitu, Najemników i Wolności - wszystkie pancerze i charakterystyki odpowiadają frakcjom zgodnie z przydzielonymi zadaniami w Zonie (balansu nie zmieniono, kombinezony są w schowkach). Dodano "odkryte" siatki celowników od Boyok (trzeba wybrać celowniki GNOMUS w instalatorze moda). Poprawiono drobne błędy z poprzedniej wersji dodatku. Dodano plecak turystyczny Jermak (Ермак), pozwala stworzyć własny schowek (jeden wydaje Wilk przy pierwszym spotkaniu) - źródło skryptu: S.T.A.L.K.E.R. Inside Wiki . Zmieniono niektóre schowki, w tym te z losową zawartością. Zmieniono niektóre dźwięki broni. Wycięto starą mechanikę napraw i dodano nową, lepszą. Dodano egzoszkielety frakcji, które można kupić u handlarzy. Dodano płaszcz bandytów, który był wycięty z gry. Teraz przy każdym trupie można znaleźć PDA i je sprzedać (realizm). Teraz można dostać się do Baru wcześniej, wystarczy zapłacić za przejście powinnościowcom. Dodano możliwość wstąpienia do frakcji: Ekolodzy, Powinność, Wolność. Dodano nowe jedzenie dla "urozmaicenia diety". Dodano nowe artefakty - 11 sztuk, w tym 3 unikalne, które można znaleźć na lokacjach (pozostałe standardowo spawnują się w anomaliach i są wyświetlane na detektorach). Zamieniono modele NPC na takie, które były w CoC - grafika na najwyższym poziomie (wymaga dobrego komputera). Opcjonalny mod - zdejmowanie kombinezonów z trupów (UWAGA - cziterka!) - przekopiować z folderu opcjonalnych modów do folderu gamedata (wymagana nowa gra). Dodano kombinezon "Wschód słońca" u uczonych. SweetFX COP do samodzielnego wstawiania do gry (wrzucić wybrany 'SweetFX settigs' do folderu bin i folderu głównego z grą). Dodano nowe modele rąk HD w jesiennym kamuflażu. Możliwe błędy: Spoiler can't find first comma - sposób naprawy: wczytać ostatni zapis! Szybkie zapisy - F5 i F9 - niezalecane. Jeśli będziecie na nich grać, dostaniecie wylot stuck trace bez loga - jedyne rozwiązanie: wczytać ostatni zapis! Nie zauważono innych błędów! Podziękowania: Spoiler 1. aka_sektor - za skrypty 2. femten i BotKILLer aka DiR.X - za system ściągania pieniędzy z PDA 3. @naxac - za roboczy schemat naprawy 4. PRIZRAK231 - za skrypt racji żywnościowych 5. Stronie АМК - za szczegółowe odpowiedzi na pytania 6. XT Vadum, Andrey Pogadayev - za modele do oryginalnej gry 7. Boyok - za siatki celowników 8. shooter_fan - za skrypt ściągania pancerzy z trupów 9. Autorom Nowego Arsenału 5.0 - za doskonałe modele broni Oddzielne wyrazy wdzięczności należą się zespołowi, który zebrał wszystkie artefakty i przyznał do nich otwarty dostęp. Wymagania: Spoiler Minimalne wymagania: Procesor: i5 6200U Grafika: GT 930 M Nie niżej niż 4 GB RAM Dla komfortowej gry na rozdzielczości 1024x768 + minimalnych - średnich ustawieniach Średnie wymagania: Procesor: i5 - i7 6-8 generacji Grafika: GTX 550 Nie niżej niż 4 GB RAM Dla komfortowej gry na rozdzielczości 1366x768 - 1920x1080 + średnich - wysokich ustawieniach Rekomendowane wymagania: Procesor: i5 - i7 6-8 generacji Grafika: GTX 950, GTX 1050 - 1080 Nie niżej niż 4 GB RAM Dla komfortowej gry na rozdzielczości 1920x1080 na maksymalnych ustawieniach Testy zostały przeprowadzone na prawdziwym sprzęcie (i robione na wskazanych ustawieniach), ale wy możecie eksperymentować =)) SCREENY: Spoiler LINKI DO POBRANIA: Spoiler Archiwum zawiera moda Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0. Mod + addon: Google Drive #1 - [KLIK] (zaleca się wypakować programem WinRAR; 3.6GB) Google Drive #2 - [KLIK] (zaleca się wypakować programem 7Zip; 2.68GB) Źródło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 SHoC 1.006 | Mod Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0 | nie ma loga | Gdy igonoruje , to wywala mi grę na samym intrze | wiem ,że problem jest z ammo_12?55_1.ogf i ammo_12?55_2.ogf , ale nie mam żadnego sposobu by to naprawić Pobieram z linku tutaj i na Ap-pro.ru i nadal ten sam błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 @Братан - Aleś wymyślił z tym nickiem grażdanką. Nie można Cię wywołać. Zrób sobie ksywkę alfabetem łacińskim. Poproś admina o zmianę na np. Bratan Bo chyba za karę masz wylot. Ten znak zapytania w nazwie pliku, to właśnie litera w grażdance. Są w naszym i rosyjskim alfabecie znaki o identycznym kroju, ale mają różne kodowania. Musisz znaleźć ten plik i usuń 12?55 ( zamiast ? będzie tam rosyjski x ) i wpisz nazwę na nowo 12x55. Z tym, że przy innej amunicji może Ci się to powtarzać. Poprawiaj aż do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 13 godzin temu, Братан napisał: SHoC 1.006 | Mod Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0 | nie ma loga | Gdy igonoruje , to wywala mi grę na samym intrze | wiem ,że problem jest z ammo_12?55_1.ogf i ammo_12?55_2.ogf , ale nie mam żadnego sposobu by to naprawić Pobieram z linku tutaj i na Ap-pro.ru i nadal ten sam błąd Miałem identyczny błąd ale już przy instalacji moda. Udało mi się to obejść tak: 1. Zainstalowałem SoC 1.0006 PL ale poza dyskiem systemowym u mnie D:\Shadow of Chernobyl. 2. Do folderu z SoC zainstalowałem mod (inaczej niż na filmie bo tam autor najpierw instalował moda do folderu na pulpicie) 3. Przy próbie uruchomienia moda pojawił się błąd o braku d3d9.dll pobrałem biblioteki DX za pomocą tego narzędzia dxwebsetup.exe 4. Po uzupełnieniu DX mod ruszył ale w wersji RU więc do gamedata\config wrzuciłem plik localization.ltx (z zamianą plików) Localization.ltx i katalog text (bez zgody na zamianę plików) text.7z 5. Zamieniłem pliki w postawionym modzie z plikami z folderu bin -- закинуть в игру (są w katalogu z instalatorem) 6. Mod ruszył: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 A jak inaczej instalowałeś. Proszę o szczegółową instrukcje w podpunktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 @Братан Przecież OldMan wypunktował Ci jak stawiał, poniżej cytatu Twojego loga. 6 kolejnych punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Tylko rzecz w tym że nadal nie odpala. Może wina leży po mojej, ale nie mam jak to sprawdzić. W ogóle na tym filmiku pisze że trzeba instalować przez japlik ( napisałem fonetycznie) settings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Na jakiej wersji SoC stawiasz moda ? Pytam o żródło np. wersja BOX STEAM GOG itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Gog 1.0006 Wyskakuje bład z xCore.dll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 1. Koniecznie napisz do adminów prośbę o zmianę Братан na Bratan bo tak jak pisał @kondotier nie ma możliwości wywoływania Ciebie. 2. Tu masz mój plik xCore.dll znajduje się w folderze bin w katalogu z grą - zamień te pliki i sprawdź czy mod się uruchamia xrCore.7z 3. Jeśli to nie pomoże to czy masz zainstalowany SoC na dysku C: ? Jeśli tak to przenieś jego cały katalog poza dysk systemowy na D: E: itd... I spróbuj uruchomić moda bezpośrednio przez: Daj znać czy działa 4. Za parę złotych kup sobie wersję BOX SoC https://allegro.pl/oferta/stalker-s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl-8057905332 https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7600759154 https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7559176784 Unikniesz wielu problemów w STALKERSKIEJ przyszłości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Mod się wciąż nie uruchamia . A co do sprawy nicku , to już napisałem do administracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Skoro tak to wrzucam na swój host pliki do SoC 1.0006 w wersji repack i za około godzinę podam linki do pobrania i pełną instrukcję instalacji moda w punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @Bbratan Więc może zrób tak: Pobierz moje paczki: 1. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZ2u8U7ZinKmngyrArp1JWXNEKvhlbY9v56V 2. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZgu8U7Z22oVyqPXPVy6glKwaFWTcuPeu7oV 3. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZxu8U7ZkatCdTQ4c4QOs7LVIVXMvLL3kQQV 4. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZKu8U7ZUpbhsDfI6fpxg60gr4JAW7VnQkX0 5. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZau8U7ZfU8fXdfSq0BUPkLYK9A2RuqGoIx7 6. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZkf8U7Z07F3lqKOaC78JmU8LVM84kqiAJO7 I wypakuj do jednego folderu najlepiej poza dyskiem systemowym C: U mnie tym razem D:\Shadow of Chernobyl AA 1. Uruchom instalator moda i wskaż odpowiednią ścieżkę instalacji (u mnie D:\Shadow of Chernobyl AA) 2. Po instalacji utwórz skrót na pulpit do pliku XR_3DA.exe który znajduje się w katalogu bin 3. Do katalogu bin wypakuj bin.7z ze zgodą na nadpisanie plików. 4. Do katalogu gamedata\config wypakuj Localization.ltx i text.7z ze zgodą na nadpisanie plików. 5. Przez skrót na pulpicie uruchom moda jeśli się nie uda uruchom ponownie. 6. Gdy mod się uruchomi wejdź do menu i w opcjach Grafika ustaw: 7. Naciśnij Użyj i wyjdź całkowicie z gry. 8. Uruchom ponownie grę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Czy mi się wydaje że link 3. i 4. to to samo ? @OldMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Masz rację mój błąd: Potrzebny link https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZKu8U7ZUpbhsDfI6fpxg60gr4JAW7VnQkX0 Wyżej już poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Dzięki wielkie i wracam do pobierania Mam pytanie odnośnie zawartości paczek. A dokładniej ,tak ma każda wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @Bbratan sorry, że spytam ale ile Ty masz lat? Po prostu paczki wypakuj do jednego folderu a dalej rób tak jak w wymienionych punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Przepraszam, po prostu po tylu próbach naprawieniu tego błedu mam wątpliwości do wszystkiego.Rozumiem i znam, że pytanie o każdy szczegół jest irytujące. Jednakże chce wiedzieć że na pewno wszystko jest na swoim miejscu. Edytowane 4 Maja 2019 przez Bbratan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Sorry za pytanie !!! Staram się podawać rozwiązania problemów "łopatologicznie" Nie każdy dysponuje taką samą wiedzą. I nie to, że ja jestem teraz cwany i niby wszystko wiem ale jeśli ktoś chce Ci pomóc i poświęca na to czas (bo to nie jest niczyj tutaj obowiązek) to zanim zapytasz sprawdź to co ktoś przed Tobą przetestował i Ci w punktach podał a dopiero jeśli to się nie sprawdzi.....pytaj ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Wiem, wiem i przepraszam jeszcze raz i dziekuje bardzo bo 4 dniach wreszcie poszło z twoją pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 I to jest najważniejsze ! Powtórzę to co pisałem wyżej: 4. Za parę złotych kup sobie wersję BOX SoC https://allegro.pl/oferta/stalker-s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl-8057905332 https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7600759154 https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7559176784 Unikniesz wielu problemów w STALKERSKIEJ przyszłości W razie pytań pisz i ruszaj w Zonę STALKERZE ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 No witam. Mam ten sam problem z kumpel powyżej. Jest jakieś uniwersalne rozwiązanie dla osób które wejdą tutaj za parę lat czy trzeba modlić się aż linki z paczki nie wygasną? Przy instalacji wyskakuje to (załącznik). Próbowałem zrobić tak jak kolega opisał, czyli pobrałem sobie steamówkę do której wrzuciłem spolszczenie, następnie zacząłem instalować mod bezpośrednio do folderu z grą i wyskakuje to co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieleyerozy Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Czy spolszczenie Stalker SOC z lektorem będzie działać na tym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 @Bieleyerozy W #1 na same górze masz zielonym kolorem opisane jakie są zmiany. A w pierwszym spoilerze szczegółowo. I to co tam jest wymienione nie będzie przetłumaczone i nawet jeśli nie spowoduje wylotu, to będzie w robalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velmrok Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Nie wiem czy ktoś tu jeszcze żyje ale mam wielki problem z zainstalowaniem tej modyfikacji. Pod żadnym pozorem nie chce się uruchomić, próbowałem prawie wszystkiego, jak instaluje bez ENB i ze statycznym to wywala "crash has been detected by bugtrap" , jak instaluje z ENB i dynamicznym pojawia sie czarne okno na 5 sekund i wyłącza się bez błędu żadnego, logi się nie pojawiają wiec nie wrzuce ;c. Jak potrzeba jakieś informacje jeszcze to udziele jak najszybciej. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi