Flick Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Szukam ACDC dla CoC lecz jedyny acdc jaki znalazłem to ten: https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/downloads/acdc-tool-for-coc Lecz podczas procesu wywala błąd pliku: Istnieje jakiś działający ACDC lub poradnik aby dodawać NPC oraz nimi "zarządzać" (dawać im zadania itp)? Edytowane 28 Listopada 2018 przez Flick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 @Flick ja robiłem pod Dead Air/Hybrid'a, powinien dać radę wypakować. acdc_dead_air.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 @Junx Pobrałem i powiem ci że wyrzuca ten sam błąd. Podejrzewam że jest to błąd tego perl w którym może brakować tego "pliku" w bibliotece. Bo z tego co czytam to te poradniki wszystkie są oparte chyba na starszych wersjach tego programu, ale to tylko mój domysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Flick O problemach z modami wynikającymi z niekompletności bibliotek, była już mowa wiele razy. Jest nawet oddzielny temat, w którym jest wykaz zawartości w bibliotece, który gwarantuje brak problemów. Odnajdź go i porównaj ze stanem swojej biblioteki. I pamiętaj, że również tam muszą być niektóre paczki dla systemu 32 bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 17 godzin temu, Flick napisał: Podejrzewam że jest to błąd tego perl w którym może brakować tego "pliku" w bibliotece. Pobierz najnowszą wersję - https://www.activestate.com/products/activeperl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Junx napisał: Pobierz najnowszą wersję - https://www.activestate.com/products/activeperl/ Mam aktualnie najnowszą. Lecz jak przeglądałem to @Ranger801 udało się rozpakować na wersji ActivePerl 5.16.3 build 1603 (64-bit). Tyle że linki z tamtego posta wygasły. 2 godziny temu, kondotier napisał: @Flick O problemach z modami wynikającymi z niekompletności bibliotek, była już mowa wiele razy. Jest nawet oddzielny temat, w którym jest wykaz zawartości w bibliotece, który gwarantuje brak problemów. Odnajdź go i porównaj ze stanem swojej biblioteki. I pamiętaj, że również tam muszą być niektóre paczki dla systemu 32 bit. A pamiętasz jakieś słowo klucz? Bo po wpisaniu Perl lub biblioteka zbytnio nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Flick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Flick W takim razie podrzucam ponownie. Trzymaj: https://yadi.sk/d/24JgT36JJbMGpw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @kondotier Zaraz posprawdzam i zobaczymy czy brakuje mi czegoś. @Ranger801 Dzięki wielkie za wstawienie! Wyskoczył mi nowy błąd że nie ma klasy jakiejś, ale ruszyło chociaż, doinstaluje te visuale których nie mam i zedytuje ten komentarz czy naprawiło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jestem bardzo blisko rozstrzygnięcia problemu. Otóż pobrałem inny stkutils z amk i wyskoczyło mi to: FATAL ERROR! Function: stkutils::scan::get_class Line: 1919 Description: cannot find clsid for class zone_mine_field_soc No to znalazłem na ap-pro rozwiązanie że w ACDC \ stkutils \ scan.pm muszę dopisać "zone_mine_field_soc" => 'Z_MBALD'. Tylko teraz pozostaje kwestia jaką zmienną mam zastosować dla mine_actor - jedyna wolna jaka zauważyłem to było O-ACTOR lecz powoduje to taki problem: '/' must follow a numeric type in unpack at stkutils/data_packet.pm line 127, <GEN1> line 14. Więc z lekka utknąłem. @Junx z tego co zauważyłem w twojej paczce też tego podpisanego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 @Flick brakuje ci sekcji w pliku scan.pm, dopisz brakujące i tyle, mi zajęło ze dwa tygodnie dopisanie około 300 sekcji do ów pliku abym mógł wypakować all.spawn z Dead Air/Hybrid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 13 godzin temu, Junx napisał: @Flick brakuje ci sekcji w pliku scan.pm, dopisz brakujące i tyle, mi zajęło ze dwa tygodnie dopisanie około 300 sekcji do ów pliku abym mógł wypakować all.spawn z Dead Air/Hybrid. @Junx A mógłbyś sprawdzić czy nie masz wpisanej tej klasy? Bo wpisałem wszystko co jest tam może być związane z aktorem lecz w każdy przypadku wywala błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 4 godziny temu, Flick napisał: A mógłbyś sprawdzić czy nie masz wpisanej tej klasy? Mogę, wyślij mi all.spawn który chcesz wypakować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Proszę: https://www112.zippyshare.com/v/Zu9MGIbw/file.html. Jeżeli ci się uda to dasz radę przesłać cały folder? Abym mógł potem skompilować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 @Junx Dało radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 15 godzin temu, Flick napisał: @Junx Dało radę? Jasne, wrzuć plik do folderu "stkutils" scan.pm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 8 minut temu, Junx napisał: Jasne, wrzuć plik do folderu "stkutils" scan.pm Dzięki wielkie, 5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) @Junx a jak masz określoną ścieżkę do all_cs. Bo mi wyskakuje cannot change dir to all, a niestety z plików typu bat jestem średni i to mocno :d. U mnie jest taka: universal_acdc.pl -compile all -out new.spawn pause Edytowane 5 Grudnia 2018 przez Flick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Flick napisał: masz określoną ścieżkę do all_cs Zamień to powyżej na to: universal_acdc.pl -compile all_cs -out new.spawn pause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Wielkie dzięki jeszcze raz! Edit: Ruszyło dość dużo po czym wywaliło error: FATAL ERROR! Function: stkutils::data_packet::pack Line: 859 Description: data is not defined Dasz radę podrzucić data_packet lub czy to czegoś innego wina? Edytowane 5 Grudnia 2018 przez Flick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 7 minut temu, Flick napisał: Dasz radę podrzucić data_packet lub czy to czegoś innego wina? Wypakowałem tym acdc.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Niby powstał ten nowy all.spawn lecz waży on 370KB i ten sam błąd się pojawił. Edit: Przeklęty CoC ehh @Junx dałbyś radę sprawdzić na swoim komputerze czy ci skompiluje? all_cs.zip Edit 2: yyy wziąłem innego all.spawna i się skompilowało bez problemu, yy rzeczywiście stalker to jedna wielka anomalia Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Flick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 @Flick Jakiś "dziwny" jest ten spawn, nie dało się go spakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi