bas001 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Święta Słowian też były pozbawione przemocy,bo ich wiara w słońce, święte dęby itd. była wiarą pokojową,natomiast wprowadzanie wiary chrześcijańskiej odbywało się mieczem ,ogniem i żelazem.A jeśli nawiązujemy do fanatyzmu to co powiesz na biczowanie na Filipinach?;co prawda kościół się od tego odcina,ale nie obrzuca anatemą uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Święta Słowian Mój błąd, miałem na myśli święta pogańskie. co powiesz na biczowanie na Filipinach? Nie było mnie tam i nie jest to niczym potwierdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie było mnie tam i nie jest to niczym potwierdzone. Elvis ale teraz gafę walnąłeś,masz i się zapoznaj: http://wiadomosci.wp.pl/kat,93034,title,Biczowanie-i-ukrzyzowanie-na-Filipinach,wid,9783924,wiadomosc_video.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie było mnie tam, nie mogę w to uwierzyć, ale to rzeczywiście było makabryczne. Ludzka głupota, może to sprawka Pisma Świętego? Ale cóż, trzeba być w końcu idealnym odwzorowaniem Chrystusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Po prostu pewien rodzaj interpretacji wiary czy tez słów Pisma Św.-ten obrzęd odbywa się rok w rok,a najdziwniejsze jest to,że Filipiny to jeden z najbardziej katolickich krajów świata.A tak dla ciekawości można sobie poczytać jakie święta były obchodzone u Słowian i ile z nich przejął kościół: http://www.taraka.pl/index.php?id=rok.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Dzisiaj mamy śmigus-dyngus. Ja oczywiście nie biorę w nim udziału, bo jest to zabawa typowo chuligańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 To ja byłem chuliganem, bo jak miałem te moje naście lat to śmigałem z wiadrem po mieście aż furczało, a dziewuchy drżały na widok naszej bandy :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Przydałoby się więcej straży miejskiej - dzisiaj widziałem tylko jeden radiowóz. Zgarnąć takich do wozu, na kolegium i za kratki. Śmigus-dyngus powinno być zabawą z rozsądkiem, a nie od razu laniem wiadrem itd. Niektórym może się to nie spodobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 We wszystkim trzeba mieć umiar ale powiem szczerze, że zgodnie z tradycja młoda osoba w to święto suchą nogą nie przeszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ja właśnie wróciłem. Cały zmoczony, nawet spodnie mają inny kolor :-) Byłem z 4 kolegami lać się wodą. Spotkaliśmy taką grupkę 20-osobową. Zaczęło się. Na początku było wszystko fajnie, dopóki nie zaczęli traktować tego jak wojny na śmierć i życie. A to chyba ma być zabawa. Pozdrawiam, Filip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 I tu właśnie pojawia się umiar spotykają się 2 grupki lanie i do domów ale walna walka to już przegięcie, to ma być zabawa, że tak Filipa zacytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 że zgodnie z tradycja młoda osoba w to święto suchą nogą nie przeszła. A ja przeszedłem :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Jak ja bym lał to byś nie przeszedł :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 :mrgreen: Już to widzę "dziadku" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tylko bez dyskryminacji wiekowej. Kiedyś też będziesz dziadkiem, jak to napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ale jeszcze nie jestem :mrgreen: . Dino masz 25lat i się jeszcze w to bawisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Już nie ale jak się bawiłem to uwierz nie przeszedłbyś :-D . Teraz tylko domowe lanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Panie i panowie, dzisiaj obchodzę urodziny! Najlepszego! Niestety nie mialem czasu przejzec wczesniej tego tematu, wiec troche sie spoznilem. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Jeżeli to temat o wszystkim to ja się pochwalę, iż w dniu wczorajszym zaliczyłem ostatnie egzaminy na studiach magisterskich i zostanie mi tylko dokończyć pracę i ją obronić i będę magistrem. I z tego powodu jestem dumny jak cholerka i musze to powiedzieć mojej wychowawczyni z podstawówki, bo twierdziła franca, że najprawdopodobniej zostanę żulem bez wykształcenia :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A jaki kierunek jeśli wolno spytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 W tej chwili Opieka i Profilaktyka Niedostosowania Społecznego. Licencjat mam z Pedagogiki Opiekuńczej z Resocjalizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Hehe czyli wychowawczyni gadala, ze bedziesz zulem, a okazalo sie, ze bedziesz sie zajmowal zulami. :-D No ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 No jeżeli tak to bardzo dogłębnie analizować to tak ja bardziej mam wykształcenie na prace z dziećmi, ale pewnie i z żulem bym sobie poradził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Haha...jak się przechwalacie waszymi osiągami z nauki to ja powiem, że w czwartek poprawiłem 3 zagrożenia :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 poprawiłem 3 zagrożenia To jest się czym chwalić nie powiem, ale tak samo robiłem w średniej i po koniec podstawówki olewałem cały rok uczyłem się tylko miesiąc pod koniec i dawałem radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi