paolo_15 Posted January 12, 2021 Report Share Posted January 12, 2021 Witam. Kobietka Maria w Kordonie zleciła mi poszukiwanie swojego narzeczonego Sławika Gila. Udałem się do Akima, on skierował mnie do Atp na Kordonie, gdzie w obozie bandytów na strychu znajduje się ciało stalkera Palucha, a razem z nim PDA Sławika Gila. Po podniesieniu tego właśnie PDA gra wywala mnie do pulpitu. Pojawia się biala myszka. Nie pomogło powtórne wejście na lokacje.. proszę Was koledzy o pomoc. Czy ktoś wie jak w spawnerze nazywa się owe PDA ? Lub jakis inny pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted January 12, 2021 Report Share Posted January 12, 2021 Hejka Przydałby się log tego wylotu.... Zdajesz sobie sprawę, że cziterka to nic dobrego, prawda? Skoro masz problem z jego podniesieniem, to bardzo możliwe, że będziesz też miał ten problem przy jego zrespieniu. Aczkolwiek różnie to może być. Zadajesz pytanie w temacie OP-2, więc ze 100% pewności nie mam, ale sprawdziłem u siebie na OP-2.1 i tu ten item nazywa się fli_pda1 Być może w OP-2 ten item nazywa się tak samo. Jeśli chcesz, spróbuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolo_15 Posted January 12, 2021 Author Report Share Posted January 12, 2021 (edited) @wariatmasz rację, mam problem przy jego zrespieniu. Ten przedmiot nazywa się fli_pda_1. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...repack op-2\stalker op-2\gamedata\scripts\snp.script:210: attempt to concatenate global 'user_name' (a function value) Edited January 12, 2021 by paolo_15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted January 12, 2021 Report Share Posted January 12, 2021 @paolo_15 Niestety log za wiele mi nie pomógł... (albo po prostu ja jestem za cienki...)Jedyny sposób jaki mi na myśl przychodzi, to to, żeby troszkę ten system oszukać. Skąd przyszedłeś na Kordon? Z Wysypiska, z Bagien? Ręcznym teleportem? Nieważne. Wczytaj zapis, zanim wszedłeś na Kordon. Zrespij sobie to pda i dopiero idź na Kordon pogadać z Marią, mając ten item w plecaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolo_15 Posted January 12, 2021 Author Report Share Posted January 12, 2021 Pierwszy raz na Kordon "przyszedlem" za pomocą ręcznego teleportu nie pamiętam już skąd.. kiedy nastąpił wylot do pulpitu, to próbowałem już normalnie przechodzić piechotą przez lokacje aż do Kordonu. Jutro spróbuję zrobić tak jak piszesz, czyli oszukać system:) oby to zadzialalo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolo_15 Posted January 13, 2021 Author Report Share Posted January 13, 2021 No i lipa..nie pomógł Twoj pomysł @wariat...próbowałem jeszcze zespawnowac te PDA z innego terytorium i niestety jest to samo..jeszcze jakiś inny pomysł? Nie mam pojęcia co się dzieje z tym PDA.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted January 13, 2021 Report Share Posted January 13, 2021 @paolo_15 rzuć okiem na to: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolo_15 Posted January 13, 2021 Author Report Share Posted January 13, 2021 @Anton Gorodecki, dziękuję Ci za zainteresowanie tematem, pomogło !!! Wrzuciłem do gamedaty podmieniony plik snp.script, odpaliłem, podniosłem PDA i pomogło, zero zawiechy ! gram dalej @wariat, Ci także dziękuję, jak zawsze starasz się pomóc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts