Jump to content

Problem z PDA Sławika Gila. Stalker Paluch

Recommended Posts

Witam. Kobietka Maria w Kordonie zleciła mi poszukiwanie swojego narzeczonego Sławika Gila. Udałem się do Akima, on skierował mnie do Atp na Kordonie, gdzie w obozie bandytów na strychu znajduje się ciało stalkera Palucha, a razem z nim PDA Sławika Gila. Po podniesieniu tego właśnie PDA gra wywala mnie do pulpitu. Pojawia się biala myszka. Nie pomogło powtórne wejście na lokacje.. proszę Was koledzy o pomoc. Czy ktoś wie jak w spawnerze nazywa się owe PDA ? Lub jakis inny pomysł? 

Hejka:) Przydałby się log tego wylotu.... :)

Zdajesz sobie sprawę, że cziterka to nic dobrego, prawda?:)

Skoro masz problem z jego podniesieniem, to bardzo możliwe, że będziesz też miał ten problem przy jego zrespieniu. Aczkolwiek różnie to może być.

Zadajesz pytanie w temacie OP-2, więc ze 100% pewności nie mam, ale sprawdziłem u siebie na OP-2.1 i tu ten item nazywa się fli_pda1

Być może w OP-2 ten item nazywa się tak samo. Jeśli chcesz, spróbuj. 

@wariatmasz rację, mam problem przy jego zrespieniu. Ten przedmiot nazywa się fli_pda_1.

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...repack op-2\stalker op-2\gamedata\scripts\snp.script:210: attempt to concatenate global 'user_name' (a function value)

Edited by paolo_15

@paolo_15 Niestety log za wiele mi nie pomógł... (albo po prostu ja jestem za cienki...:))Jedyny sposób jaki mi na myśl przychodzi, to to, żeby troszkę ten system oszukać. Skąd przyszedłeś na Kordon? Z Wysypiska, z Bagien? Ręcznym teleportem? Nieważne. Wczytaj zapis, zanim wszedłeś na Kordon. Zrespij sobie to pda i dopiero idź na Kordon pogadać z Marią, mając ten item w plecaku.

Pierwszy raz na Kordon "przyszedlem" za pomocą ręcznego teleportu nie pamiętam już skąd.. kiedy nastąpił wylot do pulpitu, to próbowałem już normalnie przechodzić piechotą przez lokacje aż do Kordonu. Jutro spróbuję zrobić tak jak piszesz, czyli oszukać system:) oby to zadzialalo...