VooDoo Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 A tak na marginesie wiadomo kiedy wyjdzie w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Wydawcą najprawdopodobniej będzie CD Projekt, a jeśli gra pojawić ma się jesienią, to na pewno nie miną dwa tygodnie od pierwszego ukazania się gry na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Oby się nie przeciągało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tak sobie myślę, że jeśli nie będzie frakcji to może być nudno. W CS , było za dużo ludzi w Zonie, teraz jeśli przegną w drugą stronę, hm; chyba poczekam na pierwsze recenzje przed kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tak sobie myślę, że jeśli nie będzie frakcji to może być nudno. W CS , było za dużo ludzi w Zonie, teraz jeśli przegną w drugą stronę Kolega Los Bobos przedstawił projekt jak to ma wyglądać i problem przeludnienia ma według tego zniknąć. Po prostu przed naszym przybyciem sami się wytłuką :) . Poza tym w SHoc nie było wojny frakcji i było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Poza tym w SHoc nie było wojny frakcji i było ok. Cóż - kiedyś nie było DVD i jakoś ludzie żyli. Teraz trochę trudno jest sobie wyobrazić życie bez tego. Jeśli człowiek coś podchwyci, a wychodzi to na dobre - chce, aby to było. Tak samo jest z CS. Nikt się nie spodziewał podczas wypuszczania SoC, że w CS coś takiego będzie i dlatego było ok. A teraz, jak już wojny frakcji są, to jest takie coś, co urozmaica grę i jest jej częścią. Ciężko jest to wytłumaczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 No ale jak w CS wojny były świeżą i fajna nowością i urozmaiceniem to może w CoP właśnie brak będzie tą pozytywną rzeczą. Zobaczymy jak ogólnie rozwiążą tę sprawę i może być fajnie, a i ulepszenia broni i pancerzy będą pewnie dostępne do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 No ale jak w CS wojny były świeżą i fajna nowością i urozmaiceniem to może w CoP właśnie brak będzie tą pozytywną rzeczą. IMHO powinni udane pomysły przenosić do nowych projektów, bo to urozmaica rozgrywkę, a takich było w CS i SoC niezbyt wiele ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Mi wojny frakcji nie odpowiadały. Psuły klimat. Rozumiem zająć kilka posterunków, ale żeby od razu nawalać się ciągle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No w sumie tak, były trochę niedopracowane... Ale narzekać też nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mi wojny frakcji nie odpowiadały. Psuły klimat. Rozumiem zająć kilka posterunków, ale żeby od razu nawalać się ciągle. Chyba o to chodzi? "Powinność walczy z Zoną a Wolność walczy z Powinnością". Każda frakcja jest w Zonie dla czegoś innego i każda frakcja każdej przeszkadza w dążeniu do niego, a jedynym sposobem żeby nie przeszkadzała jest eliminacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Los Bobos napisał/a: Mi wojny frakcji nie odpowiadały. Psuły klimat. Rozumiem zająć kilka posterunków, ale żeby od razu nawalać się ciągle. Chyba o to chodzi? "Powinność walczy z Zoną a Wolność walczy z Powinnością". Każda frakcja jest w Zonie dla czegoś innego i każda frakcja każdej przeszkadza w dążeniu do niego, a jedynym sposobem żeby nie przeszkadzała jest eliminacja. Zgadzam się z VooDoo. Dla mnie w CS, była to taka nieodłączna część gry, która w pewnym stopniu właśnie nadawała klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zobaczcie, twórcy zrobili Zonę więc wszystko co tam było powinno się w następnej odsłonie znaleźć, nie liczą bugów i tym podobnych rzeczy. To tak jakby zrobić grę o Warszawie w 2000r bez Pałacu Kultury. Trochę to skomplikowane, ale prościej nie umiem. Jak się jeszcze zastanowię jak to zredagować to napiszę jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czasem żeby osiągnąć cel nawet wrogowie się dogadują, Rosja i Niemcy najpierw razem napadły Polskę i jak nie mieli już wspólnych celów to tłukli się wzajemnie. Tak samo może być w CoP chwilowe zawieszenie broni dla osiągnięcia obopólnej korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ale to tylko udoskonalenie systemu wojny frakcji. Choć musieliby by dać dużo strategi i taktyki do gry żeby ten Twój pomysł wypali, bo trzeba sobie zadać pytania: Po co? Jakie to będzie miało korzyści? I jak to będzie działać? Jeśli ten pomysł byłby tylko dla realizmu to straszny niepotrzebne. Wojna frakcji musiała by być taka jak w strategiach pokroju TW ponieważ tam jest to dosyć dobrze zrobione, a ja i ty wiemy że Stalker jest FPS'em nie strategią. Mnie jest trudno sobie wyobrazić ten system jak by się komunikowali? Posłańcem? Nie wiem... Nie zrozum mnie źle pomysł mi się bardzo podoba i bym go chętnie zobaczył w Stalkerze, ale to było bardzo trudne i długo by się to robiło a gra ma wyjść jesienią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Chłopie teraz ja Ciebie nie rozumiem. Ja nie daje pomysłu jak mają to zrobić tylko analizuje sytuacje która będzie według opisów w CoP tam ma być zawieszenie broni między Wolnością, a Powinnością i maja zajmować wspólnie budynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ale pewnie to będzie coś bardziej związanego z fabułą niż wojna frakcji z S-CS. Ja nie czytałem tego fragmentu n9iestety, a dzisiaj już nie mam siły. Dino też się już nie denerwuj nie zrozumieliśmy się po prostu :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Daleki jestem od nerwowości, zaręczam, że jak się zdenerwuje to będzie widać eheheh. Ogólnie staram się być spokojny ale do czasu, teraz spoczko nic się nie stało i nic do Ciebie nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mnie podobałoby się bardzo, gdyby każda broń miała oryginalną nazwę (to niby głupstwo, ale dla mnie irytujące). I ogólnie mogliby trochę popracować nad niektórymi spluwkami, np. strzelbami, bo wydaja mi się (zarówno w SoC i CS), że są dużo za słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mnie podobałoby się bardzo, gdyby każda broń miała oryginalną nazwę Wydaje mi się, że GSC Game World musiałoby wykupić licencję od poszczególnych producentów na użycie ich nazw w swoim komercyjnym projekcie. ogólnie mogliby trochę popracować nad niektórymi spluwkami, np. strzelbami, bo wydaja mi się (zarówno w SoC i CS), że są dużo za słabe. W Cieniu Czarnobyla było w miarę OK. W Czystym Niebie twórcy poszli na łatwiznę i każdy prawie karabin miał taką samą lub podobną siłę rażenia (nie wliczając innych statystyk). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Killer84 napisał/a: ogólnie mogliby trochę popracować nad niektórymi spluwkami, np. strzelbami, bo wydaja mi się (zarówno w SoC i CS), że są dużo za słabe. W Cieniu Czarnobyla było w miarę OK. W Czystym Niebie twórcy poszli na łatwiznę i każdy prawie karabin miał taką samą lub podobną siłę rażenia (nie wliczając innych statystyk). A najlepszy tego przykład do VSS Vintorez... (pozostańmy przy oryginalnej nazwie) I mogli dodać więcej broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 lub je bardziej dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Wystarczylo dodac inne rodzaje lunet i dac nowe tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Wystarczylo dodac inne rodzaje lunet i dac nowe tekstury. A tym zajęli się modderzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No ale jakby to było w oryginale to modderzy zajęli by się innymi rzeczami albo jeszcze by to zmienili na inne to zamknięte koło. Można życzyć wiele rzeczy sobie albo dać sobie spokój i niech ktoś się tym zajmie w innym terminie. W takim razie to czy chcemy jakichś zmian czy sami sobie je zrobimy(rękoma modderów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi