tomekz Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Witam, Skoczyłem na Agroprom porozmawiać z Korsakowem w sprawie schowka Dżokera Strachu, wybiłem zombi w bazie powinności, idę na strzelnice a tam w biurze pusto... na minimapie widnieje znacznik ważnej postaci. Brakuje też handlarza i mechanika. Przypadkiem w bazie powinności nie powinna wyć syrena skoro atakują ją zombi? Tylko race wystrzeliwują. Podobny problem miałem na Jantarze, wybiłem wszystko na lokacji a drzwi do bunkra pozostawały zamknięte, pomogło przywołanie drużyny (F2) i jej zaatakowanie, dopiero wtedy załączała się syrena i po jej wybiciu drzwi się otwierały. Na Agropromie to nie działa. Podchodząc do bazy powinnności na tyle blisko żeby się wszyscy wczytali podjechałam na strzelnice na "wolnej kamerze" i ktoś w biurze siedział... Takie same jaja miałem w DM w bazie wolności brakowało handlarza i barmana, a czasem i mechanika, a znaczniki na mapie pozostawały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Pamiętam, że w Artefaktach Śmierci głównie szukało się fleszek oraz PDA. Z bunkrem naukowców też miałem problem i chyba nawet nie dostałem się do jego wnętrza, ale jak wygląda sprawa z bazą Powinności, to może pamięta @kondotier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 @tomekz Nie zapominaj o tym, że Agroprom jest dwuodmianowy. Brak osób o których piszesz, to właśnie efekt, że jesteś nie na "tym" Agropromie. Zmian postaci Agropromu można dokonać teleportami z Jantarem i Wysypiskiem. Jeśli wszedłeś na Agro z Jantara, to wyjdź na Wysypisko i wróć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekz Posted December 28, 2022 Author Report Share Posted December 28, 2022 Na Agro wszedłem teleportem z Kordonu potem przejściem na Jantar i z powrotem przejściem na Agro. Z Agro mogę przejść na Wysypisko przejściem ale z powrotem już nie... Na wysypisku znalazłem jedno tajne przejście ale na Bagna, z nich przejściem na Agro ale to nic nie zmienia. W podziemiach Agro nie działa mi teleport do Estakady w DM a fleszkę o tym przejściu mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 @tomekz Ten teleport Wysypisko-Agro nie jest objęty restrykcjami i powinien działać zawsze. Sprawdź, jak będzie, kiedy z Kordonu przejdziesz na Wysypisko, a z niego na Agro. Ja w tego moda grałem dawno, a po nim kilkakrotnie w obie części Duplikatów, to mogę mieć jakąś z nich nakładkę pamięciową. Natomiast to co masz na fleszkach i PDA, jest tylko informacją, a nie kluczem. A jest sporo teleportów które zadziałają dopiero po zrobieniu ciągu innych zadań. Widocznie na ten, nie przyszła jeszcze pora. Coś mi jednak świta, że prawidłowa droga to z Kordonu na Wysypisko. Tu trzeba zabrać PDA z trupa przy krzyżu za bajorem. Info z niego zaś prowadzi do Doliny Mroku, na którym znów są PDA pokazujące kierunki przemieszczania. Tu na estakadę wejdziesz tylko z budowy i tylko do pierwszego. I dobrze patrz na minimapę lub mapę, czy już ci nie pokazuje obecności Pierwszego Stalkera. To b.ważny enpec. Bez rozmowy z nim mod leży. Tyle tylko że on może pojawić się o wiele później. Poczytałeś, jak teleporty na estakadzie przenoszą, w zależności od tego czy po zabraniu fleszki idziesz w przód czy tył? A do większości tych teleportów docierasz z innych lokacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekz Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 Z Pierwszyn rozmawiałem, łącznie mam 17 pda, a jakieś oddałem i nie mogłem wykupić i 7 fleszek z inf o przejściach. Na estakadzie przenosi mnie na kordon albo wysypisko. Może faktycznie coś po drodze pominąłem... Jak się dobrać do BTR w bazie Wolności w DM? Strzelanie z RPG nawet lakieru mu nie rysuje. No i pytanie gdzie znajdę teleport Wysypisko - Agroprom? Na wysypisku znalazłem jeden na Pchlim Targu ale prowadzi na bagna. Przejście to z podstawki zaburza związki przyczynowo skutkowe czy jakoś tak. Zwiedziłam Kordon, Wysypisko, Doline, Magazyny, Agroprom, Jantar. Chwilowo zbieram grzyby w Rudym Lesie. Spróbuje jeszcze przejść z MW na AGRO, ponoć jest tam 7 ukrytych teleportów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekz Posted January 9, 2023 Author Report Share Posted January 9, 2023 Dziękuje za pomoc. Dałem sobie spokój z Agropromem i poleciałem na CEA i dalej. Moda ukończyłem. O co chodzi z kawałkami jakiegoś kodu w znajdowanych PDA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts