Jump to content

Jak zmienić nazwę Frakcji i imię bohatera

Recommended Posts

Masz na myśli coś takiego?

cs.thumb.jpg.dcbb6ffb17522651b2b342ddec7b287d.jpg

Imię bohatera w pliku st_characters.xml
Nazwa frakcji w ui_st_pda.xml
Obydwa w gamedata\configs\text\pol A jeśli ich nie masz to musisz wypakować plik xpolish_mpck0.db z folderu localization
do czego będzie ci potrzebny unpacker.

• Positive 2

@DaveLja  Przecież gra robi to automatycznie, choć nie jestem pewien, bo w CzN grałem lata temu i chyba frakcji zmieniać nie można.

Natomiast ksywkę protagonisty, tylko grzebiąc w plikach. Ale weź pod uwagę, że GB powinien pozostać Naznaczonym, bo w wielu dialogach tak się do niego zwracają i jest to logicznie powiązane z jego rolą w tej grze. Ma zostać najemnikiem Naznaczonym. Podstawowych wersji gier w tym zakresie się nie rusza. Co innego jakieś tekstury, wdzianka czy pukawki.

Radzę dać sobie z tym spokój.

@kondotier Wydaje mi się, że @DaveLja chodzi o zwykłe podmienienie nazw np. Powinność na Czerwoni, Wolność na Ziołowi, a nie same zmienianie frakcji bohatera (zostanie  jej członkiem).
Poza tym w Czystym Niebie był Najemnik Szrama, nie Najemnik Naznaczony. W sumie nazwa Naznaczony pojawia się chyba tylko w Cieniu Czarnobyla.

• Positive 1

@LisKot Pisałem, że w CzN grałem lata temu, więc mogłem Szramę pomylić z Naznaczonym.

A @DaveLja chciałem tyko pokazać bezsens takich zmian gdy gra się w podstawki. Co mu da zmiana opisu z np Wolności na Wojsko, skoro nic to ani w fabule, ani w rozgrywce nie zmieni. Nawet odnoszenie pozostanie to samo. Zmiana odnoszenia wymagałaby zmian w skrzypcie.

Za jakiś czas, jak zacznie grać w mody, to niektóre (np. Alternatywa ) zmianę ksywki i wizerunku GB mają zaimplementowane. Ale żaden autor moda nie wpadł na taki absurdalny pomysł, aby zmieniać frakcję na inną.