DaveLja Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Witam mamy pytanie jak zmienić nazwę Frakcji w grze np z Wolność na wojsko czy cokolwiek aby w grze to było widać xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Masz na myśli coś takiego? Imię bohatera w pliku st_characters.xml Nazwa frakcji w ui_st_pda.xml Obydwa w gamedata\configs\text\pol A jeśli ich nie masz to musisz wypakować plik xpolish_mpck0.db z folderu localization do czego będzie ci potrzebny unpacker. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 @DaveLja Przecież gra robi to automatycznie, choć nie jestem pewien, bo w CzN grałem lata temu i chyba frakcji zmieniać nie można. Natomiast ksywkę protagonisty, tylko grzebiąc w plikach. Ale weź pod uwagę, że GB powinien pozostać Naznaczonym, bo w wielu dialogach tak się do niego zwracają i jest to logicznie powiązane z jego rolą w tej grze. Ma zostać najemnikiem Naznaczonym. Podstawowych wersji gier w tym zakresie się nie rusza. Co innego jakieś tekstury, wdzianka czy pukawki. Radzę dać sobie z tym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 @kondotier Wydaje mi się, że @DaveLja chodzi o zwykłe podmienienie nazw np. Powinność na Czerwoni, Wolność na Ziołowi, a nie same zmienianie frakcji bohatera (zostanie jej członkiem). Poza tym w Czystym Niebie był Najemnik Szrama, nie Najemnik Naznaczony. W sumie nazwa Naznaczony pojawia się chyba tylko w Cieniu Czarnobyla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 @LisKot Pisałem, że w CzN grałem lata temu, więc mogłem Szramę pomylić z Naznaczonym. A @DaveLja chciałem tyko pokazać bezsens takich zmian gdy gra się w podstawki. Co mu da zmiana opisu z np Wolności na Wojsko, skoro nic to ani w fabule, ani w rozgrywce nie zmieni. Nawet odnoszenie pozostanie to samo. Zmiana odnoszenia wymagałaby zmian w skrzypcie. Za jakiś czas, jak zacznie grać w mody, to niektóre (np. Alternatywa ) zmianę ksywki i wizerunku GB mają zaimplementowane. Ale żaden autor moda nie wpadł na taki absurdalny pomysł, aby zmieniać frakcję na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLja Opublikowano 16 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Ogólnie gram na modach i trochę się tą grą bawię dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 W dniu 8.02.2023 o 13:12, DaveLja napisał(a): Witam mamy pytanie jak zmienić nazwę Frakcji w grze np z Wolność na wojsko czy cokolwiek aby w grze to było widać xd Do wojska nie możesz przystąpić, jest możliwość do Powinności, Samotników i Wolności, ewentualnie jeszcze Bandyci, ale nie polecam, bo nie ukończysz gry. Aby dołączyć do którejś z wyżej wymienionych frakcji, musisz porozmawiać z ich dowódcami i wykonać dla nich kilka zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi