Szczepan9205 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Mam pytanie/prośbę do ludków, którzy ukończyli poprzednią wersję Historii Johna 2 i zachowali sobie ten plik js2_data_save.ltx - (np. @Kubuś Puchatek lub @cez137) Mógłby mi go ktoś tu wrzucić jako załącznik? Ja swój wywaliłem dawno temu razem z modem bo po premierze spolszczenia przez jakiś czas jeszcze trzymałem mod na dysku w nadziei na szybką premierę trzeciego rozdziału, a że nie wychodził i nie wychodził to po jakimś czasie wywaliłem mod zostawiając sobie jedynie folder z zapisami zapominając, że żeby zapisy działały w nowej wersji to będzie potrzebny ten plik 🙈 Kończę praktycznie tłumaczenie dla dialogów dla nowego rozdziału, ale trochę średnio mi się uśmiecha grać od nowa całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia @Szczepan9205 niestety wszystko dawno wywaliłem, jak zrobię moda to wywalam wszystko żeby później nie było jakiś zgrzytów z następnym, btw zagrał bym w coś porządnego bo dawno nie grałem w stalkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia @cez137No niestety ostatnio nic porządnego co by było warte tłumaczenia nawet nie wychodzi 🙈🙈 Trudno, może @Kubuś Puchatek będzie miał, a jak nie to będę grał od nowa z tym, że wtedy spolszczenie wyjdzie później bo pierwsze 2 rozdziały to będzie tylko gra, a w nowym już będę musiał testować, poprawki robić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topur 345 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) Witam tu można pobrać ten plik w zakładce do pobrania https://ap-pro.ru/forums/topic/4781-istoriya-dzhona-2-obt/ Edytowane 15 Sierpnia przez topur 345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia @topur 345 Rzeczywiście Totalnie to przeoczyłem. Dzięki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topur 345 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Niema za co nie mogę się doczekać na spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 17 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października Witam, po wgraniu spolszczenia. po podejściu do sacharowa otrzymuje taki błąd FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...essed\johns story 2\gamedata\scripts\xr_logic.script:655: attempt to call field '?' (a nil value) stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października @PatrykosTo może być losowy błąd tak mi się wydaję bo xr_logic.script nawet nie jest częścią spolszczenia. Rozumiem, że próbowałeś restartować grę i to się dzieje cały czas? Ogólnie ja się na technikaliach Stalkera za bardzo nie znam, ale ten raii_guard::~raii_guard często występuje jak się za bardzo wykręci ustawienia graficzne w górę i silnik gry nie daje rady i się wywala, więc pierwsze czego bym próbował to zejść z ustawieniami w dół. Ja niedawno przechodziłem tego moda od nowa, aż do rozpoczęcia nowego rozdziału na Agropromie i żadnych problemów nie miałem, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 17 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października @Szczepan9205 Tak, próbowałem restartu gry i za każdym razem było to samo. Również nowej gry nie szło uruchomić. Zjechanie z grafy do zera też nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października @PatrykosHmm, a to ciekawe, że nowa gra też nie startuje... Jedyne co mi przychodzi do głowy to to - skopiuj sobie swoje zapisy gdzieś w inne miejsce, usuń moda, postaw go od nowa, wrzuć z powrotem zapisy i zobacz czy bez spolszczenia będzie to samo - jeżeli nie będzie się nic sypać to na wszelki wypadek zrób sobie nowy zapis po rozmowie z Sacharowem i wtedy wrzuć spolszczenie i zobacz czy będzie wylatywać, jeżeli nie to graj dalej ze spolszczeniem, a jeżeli i tak będzie się sypać to nie wiem o co może chodzić bo nikt takiego błędu nie zgłaszał no i tak jak pisałem - sam ze 2 miesiące temu przechodziłem fabułę od początku, żeby nowo wydany rozdział przechodzić po mojemu i nie miałem takiego wylotu, a jeśli jakiś w ogóle miałem to restart załatwiał sprawę. No i na moje "oko" - skoro nowej gry też nie możesz rozpocząć to chyba coś się grubo posypało w skryptach, ale może reinstall pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 18 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października @Szczepan9205 Bez spolszczenia działa, mod też pobierałem od nowa, a po zrobieniu zapisu po rozmowie z sacharowem dalej to samo, także chyba trafi grać bez spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października @PatrykosHmm... Może jeszcze być tak, że jakieś zmiany Emmis zrobił między premierą pierwszych dwóch rozdziałów, a premierą tego trzeciego i przez to masz wyloty bo wrzucasz stare spolszczenie na nową wersję moda i coś koliduje chociaż nie powinno teoretycznie no bo sam przecież grałem na starym spolszczeniu i nowej wersji, chyba że miałem też jakieś problemy, ale nie pamiętam. W każdym razie jestem w trakcie testów nowej wersji spolszczenia dostosowanej do 3ciego rozdziału i za niedługo (mam nadzieję) je opublikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 18 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października @Szczepan9205 Być może. Najwyżej wstrzymam się z ogrywaniem moda, aż wydasz nowe spolszczenie z nadzieją, że te ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października W poście #1 zaktualizowałem linki do moda jak i łatki i zaktualizowałem link do spolszczenia, które obejmuje teraz wszystkie 3 dostępne na tą chwilę rozdziały także kto czekał na spolszczenie może się już bawić Bierzcie tylko pod uwagę, że rozdział trzeci został wydany w trochę niedokończonej formie: - kwestie mówione różnych postaci w rozdziale 3 nie mają dubbingu bo ekipa odpowiadająca za mod widocznie nie zdążyła go nagrać zanim Emmis wylądował w woju - niektóre zadania nawet mimo ukończenia ich mogą nadal wisieć w PDA - w zadaniu na zdobycie 3 skrzyń z Burdą dla wojska lubi się nie pojawiać znacznik pokazujący nam grupkę bandytów, która z nimi ucieka, ale wystarczy od razu pobiec w stronę lasu gdzie w Czystym Niebie schodziliśmy do podziemi i spotkamy tam dwóch interesujących jegomości zmierzających do przejścia z Agropromu na Wielkie Bagna. No i jak zwykle - jeżeli napotkacie jakieś błędy w tekście to proszę o zrzuty ekranu, żebym mógł zrobić poprawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NotFound04 Opublikowano Piątek o 21:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:42 Siema, własnie skonczyłem rozdział 2 i zaktualizowałem spolszczenie pod rozdział 3, problem w tym że w dialogach nie pokazuje imion postaci ale w plikach tłumaczenia niby są. Nie wiem czym to jest związane, więc fajnie by bylo jak ktoś wie jak to naprawić @Szczepan9205 problem z tłumaczeniem czy jednak coś po mojej stronie nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 09:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:25 @NotFound04 Hmm, szczerze to powiem Ci, że chyba po Twojej stronie bo ksywka tego jegomościa jest wpisana w plik, ale Ty zaktualizowałeś spolszczenie w trakcie przechodzenia fabuły. Pytanie teraz brzmi - tylko Drozd nie ma swojej ksywki czy wszyscy NPC? Podejrzewam, że wszyscy. Daj znać to dopiszę gdzieś w poście #1, że zaleca się nową grę po zaktualizowaniu spolszczenia, żeby ludzie wiedzieli. Ogólnie Stalker od zawsze miał tak, że jak zaczynasz nową grę to gra sobie czyta z pliku z ksywkami zestaw ksyw i używa go od początku do końca gry. Jeżeli w trakcie przechodzenia się go zmodyfikuje to nowe ksywy nie będą uwzględniane jeśli nie rozpoczniesz nowej gry i podejrzewam, że to jest tu problemem i chyba nie da się tego ogarnąć w inny sposób, a nie sądzę też, żeby chciało Ci się od nowa przechodzić cały mod Ja miałem tego farta, że nie skopiowałem sobie tego pliku co jest potrzebny do odpalania nowego rozdziału jeśli się taki pojawi i musiałem grać od początku, ale zrobiłem to już po przetłumaczeniu 3 rozdzialu, więc miałem ksywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NotFound04 Opublikowano Sobota o 12:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:28 2 godziny temu, Szczepan9205 napisał(a): @NotFound04 Hmm, szczerze to powiem Ci, że chyba po Twojej stronie bo ksywka tego jegomościa jest wpisana w plik, ale Ty zaktualizowałeś spolszczenie w trakcie przechodzenia fabuły. Pytanie teraz brzmi - tylko Drozd nie ma swojej ksywki czy wszyscy NPC? Podejrzewam, że wszyscy. Daj znać to dopiszę gdzieś w poście #1, że zaleca się nową grę po zaktualizowaniu spolszczenia, żeby ludzie wiedzieli. Ogólnie Stalker od zawsze miał tak, że jak zaczynasz nową grę to gra sobie czyta z pliku z ksywkami zestaw ksyw i używa go od początku do końca gry. Jeżeli w trakcie przechodzenia się go zmodyfikuje to nowe ksywy nie będą uwzględniane jeśli nie rozpoczniesz nowej gry i podejrzewam, że to jest tu problemem i chyba nie da się tego ogarnąć w inny sposób, a nie sądzę też, żeby chciało Ci się od nowa przechodzić cały mod Ja miałem tego farta, że nie skopiowałem sobie tego pliku co jest potrzebny do odpalania nowego rozdziału jeśli się taki pojawi i musiałem grać od początku, ale zrobiłem to już po przetłumaczeniu 3 rozdzialu, więc miałem ksywki. Wszystkie postacie typu handlarz, barman czy mechanik (te nowe co są wpisane w pliku gry w rozdziale 3) nie mają ksywek. Próbowałem też na nowo postawić całego moda z moim zapisem ale dalej brakowało im ksywek. Jedynie co mi pomogło to pobranie pliku js2_data_save.ltx z ap-pro i zaczniecie gry od rozdziału 3, to naprawiło ksywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 12:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:53 @NotFound04Hmm, rozważałem żeby Ci podpowiedzieć pobranie z tego pliku, ale byłem pewien że to niewiele pomoże A tu jednak. W każdym razie dobrze, że udało Ci się to ogarnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi