Jump to content

Luźna gadka o ulubionych porach roku

Recommended Posts

Według mnie najbardziej to ja lubię zimę, bo jest fajnie. Można pojechać na narty, nie ma zbyt wielu burz (przynajmniej u nas) jest zimno, a nie jakieś słońce. Inne pory roku też są fajne i lubię je, ale według mnie zima najlepsza :) 

Edited by Polski Szogun
  • Positive 1

Dla mnie Zima, zdecydowanie, ale z umiarkowanym mrozem:happy: Taka deszczowa, złota jesień też jest mi bardzo bliska. Lato to ja bym lubił, gdyby nie komary, szerszenie, meszka i wszelakie inne dziadostwo które atakuje człowieka.:)

No i bez upałów, których nienawidzę.

• Cool 1

Jestem z tych co to pamiętają  ' prawdziwe '  zimy  z 2m zaspami temp.  -30C   i ......tygodniem albo dwoma niechodzenia do szkoły 👿 .   Sanki aż furczały po okolicznych wzniesieniach.  Lata były łagodne  +30C  to były wyjątki.   4 rano , bezwietrzny i bezchmurny letni poranek ...  środek jeziora  na łodzi ,  wędki zarzucone .    Ehhh  to se ne wrati pane Simku.   🤔   Miejsca akcji Bory Tucholskie po Gopło.

Edited by Marcx
  • Positive 1

Marcx - wieczór, około 15 metrów od klatki wejściowej, kałuża zamarza na moich oczach, postanowiłem sprawdzić twardośc lodu.

Wpadłem po kolana, ledwo dolazłem do klatki, winda, chata i miska z gorącą wodą.

Miałem 14 lat i tak pamietam początek zimy stulecia.

Potem 2 tydnie bez szkoły, jak w/w sanki, górka, bałwanki, śniezki i Hokej!.

p.s. ale i tak wole zime niż lato, komary, muchy końskie, nieprzespane z gorąca noce, co niektóre ludziki z naszej strefy klimatycznej i naszych plemion (Słowianie) widzą fajnego w temperaturze powyżej 30 celcjusza na dworze w cieniu?

Potem dziewczyny wyglądaja idiotycznie gdy ma trelinę (twarz) w odcieniach brązu i amarantu, niebieskie patrzałki i jasny blond perukę? :)