Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @OldMan dziękuję , tylko ja szukam intel7 co najmniej. Nie znalazłem PC z tym procesorem. Pomożesz z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Mówisz i masz, ale wiadomo, że z I7 będzie drożej. https://www.morele.net/komputer-game-x-inspired-by-endorfy-argb-g500-core-i7-14700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8992168/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Uzbiera się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Inteli się teraz nie kupuję, szczególnie wszystkiego powyżej I5(13 i14 generacji) z powodu samo biodegradacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Właśnie cena mnie trochę przeraziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 5 minut temu, MOS napisał(a): Inteli się teraz nie kupuję, szczególnie wszystkiego powyżej I5(13 i14 generacji) z powodu samo biodegradacji. Przecież chłopak nawet nie wie o co Ci chodzi, skoro odpisuje: 4 minuty temu, Polski_Szogun napisał(a): Właśnie cena mnie trochę przeraziła... Co do biodegradacji CPU to wiem o czym piszesz, ale kto pisał, że to zakup na teraz? W dodatku jeśli chłopak chce I7 to i tak kupi PC na Intelu. Więc, żeby pogodzić wszystko proponuję zestaw: https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-core-i7-12700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8272355/ 1200 zł mniej i "bezpieczna" generacja I7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @OldMan ten jest w odpowiadającej mi cenie . Dzięki Edytowane 24 Sierpnia przez Polski_Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 1 godzinę temu, OldMan napisał(a): Przecież chłopak nawet nie wie o co Ci chodzi, skoro odpisuje: Co do biodegradacji CPU to wiem o czym piszesz, ale kto pisał, że to zakup na teraz? W dodatku jeśli chłopak chce I7 to i tak kupi PC na Intelu. Więc, żeby pogodzić wszystko proponuję zestaw: https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-core-i7-12700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8272355/ 1200 zł mniej i "bezpieczna" generacja I7 Właśnie sprawdziłem, na profilu że chłopak ma 12 lat nawet przejrzałem wątek od początku bo nie wierzyłem i od razu pojawił mi się uśmiech pod nosem. Myślałem, że doradzam komuś z naszego przedziału wiekowego 30+ nie mającego dużego pojęcia o kompach albo przynajmniej komuś pełnoletniemu mającemu pracę. Podejrzewam, że chłopak gdzieś usłyszał od kogoś czy zobaczył na kanale yt, że i7 jest tip top to już taki ma być Każdy z nas pamięta jaki był w tym wieku....nasze marzenia nie miały granic i wydawały się takie łatwe do realizacji, ale rzeczywistość szybko je weryfikowała mimo, że ciężko było to zrozumieć bo w tym wieku (w sumie aż do 18 lat...a czasem nawet do 30tki XD) się myśli, że już coś się wie i rozumie o życiu....a tak na prawdę nie ma się bladego najmniejszego pojęcia. Nie wiem, czy będzie wstanie uzbierać chociaż połowę tej kwoty na wymarzony sprzęt w ciągu roku czy nawet 2ch, no chyba, że rodzina mu w tym baaardzo pomoże. Jeśli jednak uzbiera kasę to niech lepiej poprosi kogoś dorosłego i/lub znacznie bardziej obeznanego z tematem bo czarno to widzę. W każdym razie @Polski_Szogun Powodzenia młody, niech Ci się udaje wszystko w życiu tak jak byś tego chciał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @FeRu właśnie rodzina mi bardzo pomaga w tym . Możliwe, że to co chcę będę miał, bo mam trochę pieniędzy uzbierane 🤑. Jak rozpocznę życie dorosłe już tak łatwo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Cytat Godzinę temu, Polski_Szogun napisał(a): Jak rozpocznę życie dorosłe już tak łatwo nie będzie. E tam, dorosłość to saaaame plusy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Praca, podatki i wiele więcej. Gdzie tu widzisz plusy @Buber? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @Polski_Szogun sam je odkryjesz. To już od Ciebie zależy jak sobie życie ułożysz. Jeszcze nie słyszałem ,żeby ktoś chciał się wrócić do czasów dzieciństwa ) Nikt Ci w zasadzie nie broni mieszkać i być na garnuszku u rodziców do 40- stki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @Buber to dam znać za te 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @Polski_Szogun to trzymam kciuki. A za 6 lat będziesz patrzył na wszystko trochę inaczej i props za stanowisko...mnie sie nigdy nie udało trzymać takiego porządku na biurku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @Buber dzięki, ale chyba będę zmieniał biurko, żeby było więcej miejsca i żebym mógł dać PC na biurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Znam ból...moje pudło się nie mieści pod żadne biurko. A co do sprzętu...właśnie dziś padła mi karta graficzna. Biedaweekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Karta graficzna padła 😞 . Nie znam uczucie, ale musi być smutne 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 24 minuty temu, Buber napisał(a): A co do sprzętu...właśnie dziś padła mi karta graficzna. Biedaweekend. A nie masz integry ?? Większość procesorów ma zintegrowaną kartę graficzną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia @apg2312 nie no...wygrzebałem starą kartę, ale rozumiesz ból...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 14 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września (edytowane) Zdecydowałem na nowy PC i poznałem prawdę o gotowcach... Mój kuzyn oszacował koszt jego PC z lekkimi zmianami u mnie: System - Win 11 Procesor - Intel Core i9-12900k (ja wybrałem Ryzena nowej generacji) Karta graficzna: NVIDIA GeForce RTX3060 Ti (w moim przypadku będzie to 4060 Ti) RAM: 32GB Zasilacz obudowa itd takie same, co on ma , a suma to gdzieś 8k zł Albo: Komputer od Ziemniaka tylko dołożę RAM i dodam z 1TB pamięci na dysku . Filmik z tanim PC od Ziemniaka: Spoiler Myślę, że od kuzyna będzie lepiej, ale ten PC Ziemniaka będzie tańszy, ale też potężny . Edytowane 14 Września przez Polski_Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 16 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Dzisiaj mi kuzyn zrobił taki zestaw: 3 570,57 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) Witam ja złożyłem pc z takich części , czy waszym zdaniem jest ok , może coś do zmiany dajcie znać co myślicie. Jaką kamerkę internetową moglibyście polecić do takiego zestawu. Screenshots.rar FOTEL YUMISU 2052 MAGNETIC. Edytowane 17 Września przez kanon1022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Sprzęt ZACNY Co do kamerki to może ktoś inny podpowie. Nie używam więc nie mam wiedzy. Pytałeś o głośniki i pogryzione kable. Na Twoim miejscu wymieniłbym tylko kable. Dopóki nie będziesz korzystał z dedykowanej karty dźwiękowej tylko z integry to moim zdaniem ten zestaw głośników, który masz, wystarczy. GRATULUJĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września @OldMan Dzięki czym się różni dedykowana karta dźwiękowa od integry i która jest znacząco lepsza do domowego użytku mam taką Karta dźwiękowa Realtek ALC897 @ AMD K19.6 - Audio Processor - High Definition Audio Controller (Standalone AZ). Jeżeli dedykowana to jaką polecasz tak aby trochę wychodziła do przodu i oczywiście jakie głośniki , może jakieś M-AUDIO. Martwi mnie płyta główna MSI B650 GAMING PLUS WI-FI -mogłaby być może lepsza , czy warto wymieniać na lepszą , czy narazie wystarczy . Mam windows 11 pro - kolega kupił mi jakiś klucz za 30 zł. , będzie wszystko z nim OK nie jakiś pirat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 17 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) @kanon1022 Masz tą samą myszkę co ja . Rival 3, z tego co wiem. Widać, że sprzęcik wypasiony . Co do kamerki też się nie znam, ale mam jedną z Red Dragon, kiedy był Covid 19 potrzebowałem jakiejś na zdalne lekcje. To było jakieś 5 lat temu? Sam jak dostanę tego PC od kuzyna, to raczej procka i karte będę zmieniał, a 1TB na dysku, to tylko na chwilę, bo dla mnie nawet 2 to ZA MAŁO. Zmieniam z obecnego na lepszy, bo wychodzi S2 i chciałbym ograć Metro Exodusa. Będzie potrzebny też do młodzieżowej klasyki: Valorant i Fortnite . W Valo zrobię nowe konto, a w Forcie zaloguję się na stare gdzie miałem kilka rzeczy, które NIGDY nie wrócą Edytowane 17 Września przez Polski_Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi