Skocz do zawartości

Zmiana wyglądu mapy.

maro19880518

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie grywam często w Anomaly, ale nie mogę się przyzwyczaić do jednej rzeczy: na mapie nie widać żywych oraz martwych NPC, wiem że w oryginale to były odpowiednio żółte i szare kropki. Ma ktoś sposób na rozwiązanie tych problemów?

Edytowane przez maro19880518

• maro19880518 zmienił(a) tytuł na Zmiana wyglądu mapy.

@maro19880518 Tyle, że ten mod, który podesłał Ci @tom3kb zmienia chyba jedynie kolor kropek na minimapie tak, żeby były na niej bardziej widoczne względem oryginalnych kolorków.

Ogólnie w Anomaly jest tak, że są 3 rodzaje PDA - podstawowe (1.0), które z tego co pamiętam pokazuje tylko i wyłącznie żywych sojuszników + neutralnych NPCów i z nim zawsze zaczyna się grę.

Wersja 2.0, którą można kupić później (jak już zdobędzie się lepszy sprzęt itd. - lub złoży samemu się je samemu wcześniej o ile zdobędziesz schemat) dodaje już do minimapy znaczniki po zabitych mutantach i wrogich NPCach, a PDA w wersji 3.1 (czyli topowe) pokazywało chyba sojuszników, trupy, truchła mutantów + wrogów, które nasza widzi postać. W każdym razie podstawowe PDA jest w całości szare, 2.0 ma niebieskie wstawki, a 3.1 w sumie nie pamiętam już jak wygląda w podstawowym Anomaly, ale chyba też różniło się wyglądem od poprzednich. 

Z racji, że w Anomaly dawno nie grałem to jeśli chodzi o te różnice między modelami trochę strzelam, ale mniej więcej chyba takie były i na 99% dlatego nie masz szarych kropek na minimapie jak kogoś zabijesz - bo najpewniej używasz jeszcze podstawowej wersji PDA ;) Teraz też na 100% pewny nie jestem, ale chyba w Anomaly już było tak, że im więcej zadań (głównie pobocznych, które poprawiają Twoją reputację) dla członków danej frakcji zrobisz tym większy asortyment będzie miał dla Ciebie handlarz Twoje frakcji, więc jak będziesz miał u nich poziom dajmy na to 3 z bodajże 5 to już powinni mieć w asortymencie PDA 2.0, a jak będziesz mieć maksymalny (chyba 5) to powinni mieć do sprzedania wersję 3.1 (albo może być tak, że 2.0 i 3.1 sprzedają tylko naukowcy - wybacz, ale nie pamiętam :P ). 

• Dodatnia 1