Jump to content

Windows XP Profesional

czernobyl10

Recommended Posts

Mam problem, jako że xp po uaktualnieniach i poprawkach rozrósł się ogromnie to spowodowało zmulenie komputera. Moje pytanie dotyczy folderów systemowych w których przechowywane są pliki instalacyjne-kopie instalatorów poprawek systemowych oznaczonych symbolem$$ które chce usunąć aby odchudzić system. Podajcie dokładną nazwe i lokalizację tych folderów w systemie. Dziękuje za pomoc.

xp po uaktualnieniach i poprawkach rozrósł się ogromnie to spowodowało zmulenie komputera

Wielkość systemu nie ma nic do rzeczy...spowolnienie to zawalony rejestr, lub dużo czynnych procesów w tle. Powinieneś zacząć od porządków w rejestrze...ODKURZACZ...CCLEANER.

W wyszukiwarce wpisać...

1... services.msc...i zrobić przegląd uruchomionych procesów. Te procesy działaja w tle i obciążają RAM komputera. Powyłączaj wszystko co jest zbędne...

2 ... gpedit.msc...tam odblokować rezerwę przepustowości. Domyślnie jest 20%....szablony administracyjne \ sieć \ harmonogram pakietów QoS

3... zmniejszyć do minimum ilość programów z grupy autostart. Programy startujące w tle razem z systemem.

4... porządne skanowanie na wirusy i robaki

Ja od dawna używam Windows JG x32 od SROM-otnika i bardzo sobie chwalę ten system. Większość potrzebnych programów instaluje się wraz z systemem min. program TuneUp Utilities. Dołączona instrukcja pozwala nawet mniej doświadczonym użytkownikom na osiągnięcie maximum wydajności i szybkości systemu.