Jump to content

Gra się zawiesza podczas wykonania zadania

Recommended Posts

Mam problem!

Gram w Solyanke od 3 godzin i to że długo się uruchamia i jak wczytam save po zginięciu albo zasejwuje nie raz wyskakuje bugtrap to już się przyzwyczaiłem ale i tak jakby ktoś wiedział co zrobić mogłby mi pomóc?

Ale przechodząc do tej normalnej sprawy najbardziej wkurzającej w Solyance jest to że gra się wiesza jak np.: zdobyłem 5 ogonów psa dla tolika lub przyniosłem wojskowemu 10 wódek, raz się jeszcze zawiesiła gdy "przyjąłem" zadanie od Kostii na schowek.

Pomóżcie bo to jest naprawde bardzo wkurzające http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif

Wydaje mi się że masz za słaby sprzęt.Napisz jaki masz procesor,karte graficzną pamięc ram i rozmiar pliku stronnicowania (pamięć wirtualna).Od razu po wylocie do pulpitu sprawdż plik który jest w X:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\stalker-shoc\logs i nazywa się xray_ja i podaj kilka ostatnich linijek.

Za słaby? Napewno nie : ) Mam średnio 80-100 fps'ów gdy gram tutaj mój sprzęt podałem : Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. Processor: Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) Memory: 3582MB RAM Hard Drive: 104 GB Video Card: NVIDIA GeForce 9800 GT Monitor: Monitor Plug and Play Sound Card: Realtek HD Audio output Speakers/Headphones: Keyboard: Główny koncentrator USB Mouse: Główny koncentrator USB Mouse Surface: Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.100427-1636) Na dysk twardy nie patrz bo to jest moja wolna pamięć. Normalnie mam 500gb FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : _out_of_memory [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 359 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 8192 K stack trace: Heh, chyba sam wiem na czym mój błąd polega... ale to jest dziwne ponieważ tego błędu nie powinno być "Out of Memory" zainstalowałem XR_3DA zapobiegający temu ; /

Sprzęt niby dobry.Teoretycznie pamięc wirtualna nie daje rady.Spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne czyli mniejsza rozdzielczość,oświetlenie na statyczne i wszystkie suwaki ,,pozmniejszaj".Do soljanki można mieć nawet 8GB ram i niewiadomo jak dobrego kompa a i tak sie będzie czasami zawieszać

Polecam przeczytać ten temat http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zelazny-temat-wydajnosci-sprzetu-przy-grze-w-stalker-a/ a przede wszystkim kawałek o obsłudze dodatkowego ramu. Co z tego że masz wypaśny sprzęt jak Stalker domyślnie obsługuje tylko 2 GB ramu , trzeba skorzystać z fixa na 3 gb ram i problem out of memory zniknie. Oczywiście z rozdziałką i tak nie przesadzaj , ale to już trzeba sobie dopasować samemu.

dade6996 Twój błąd może być sporadyczny , czyli nie jest konieczna zmiana ustawień grafiki w dłuższym okresie czasu. Twój komp spełnia wszelkie warunki...dodaj wszystkie rdzenie do gry i 1 GB RAM...temat podany przez Kobala. Wiele razy wystarczy przejść jakiś kawałek gry , czy trefny moment i taki błąd więcej się nie pojawi. Szkoda sobie psuć zabawy z oświetleniem statycznym i niską rozdziałką. Jest to błąd typowy dla nowych lokacji w Soljance jak p. Bagna.

Ok problem rozwiązany na 100 % myśle że lepiej tego nie można było zrobić : ) Mój stalker używa już 4 gb ramu i 4 rdzenie procesora więc mogę sobie bez problemu grać na Dynamicznym oświetleniu. Dużo ludzi mówi że ten mod jest nie stabilny hah jak narazie ani jednego crasha nie miałem a już po x18 jestem : ) Zapomniałbym żeby nie zakładając jeszcze jednego tematu tutaj spytam czemu jak zmieniam w plikach gry Actor.ltx (czy jakoś tak) udźwig to ciągle mam ten sam domyślny 100 kg ; / Dodam jeszcze że to z tym do ilu kg moge nieść aż nie będe mógł iść działa więc o co chodzi? Poprosiłbym jakbyście mogli to wstawić ten plik Actor.ltx z działającym zwiększonym udźwigiem pod jakiś serwer żeby ściągnąć bym był uradowany : ) Udźwig chciałbym żeby był 400 kg

Tu masz coś takiego udźwig 400kg . Udźwig na 400 kg i ani trochę więcej , wyeliminowane wypadanie przedmiotów do tego obciążenia. po za tym dodane 21 slotów na arty bo już go miałem w mojej gamedacie a korzysta on z jednego z plików gdzie modyfikuje się udźwig. 21 slotów na arty nie działa na panoramicznej rozdziałce. Nie wiem czemu , mi to nie przeszkadzało. W soljankę i tak grałem na zwykłej by nie przeciążać za bardzo kompa.