dade6996 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Mam problem! Gram w Solyanke od 3 godzin i to że długo się uruchamia i jak wczytam save po zginięciu albo zasejwuje nie raz wyskakuje bugtrap to już się przyzwyczaiłem ale i tak jakby ktoś wiedział co zrobić mogłby mi pomóc? Ale przechodząc do tej normalnej sprawy najbardziej wkurzającej w Solyance jest to że gra się wiesza jak np.: zdobyłem 5 ogonów psa dla tolika lub przyniosłem wojskowemu 10 wódek, raz się jeszcze zawiesiła gdy "przyjąłem" zadanie od Kostii na schowek. Pomóżcie bo to jest naprawde bardzo wkurzające http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Wydaje mi się że masz za słaby sprzęt.Napisz jaki masz procesor,karte graficzną pamięc ram i rozmiar pliku stronnicowania (pamięć wirtualna).Od razu po wylocie do pulpitu sprawdż plik który jest w X:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\stalker-shoc\logs i nazywa się xray_ja i podaj kilka ostatnich linijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Za słaby? Napewno nie : ) Mam średnio 80-100 fps'ów gdy gram tutaj mój sprzęt podałem : Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. Processor: Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) Memory: 3582MB RAM Hard Drive: 104 GB Video Card: NVIDIA GeForce 9800 GT Monitor: Monitor Plug and Play Sound Card: Realtek HD Audio output Speakers/Headphones: Keyboard: Główny koncentrator USB Mouse: Główny koncentrator USB Mouse Surface: Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.100427-1636) Na dysk twardy nie patrz bo to jest moja wolna pamięć. Normalnie mam 500gb FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : _out_of_memory [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 359 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 8192 K stack trace: Heh, chyba sam wiem na czym mój błąd polega... ale to jest dziwne ponieważ tego błędu nie powinno być "Out of Memory" zainstalowałem XR_3DA zapobiegający temu ; / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Sprzęt niby dobry.Teoretycznie pamięc wirtualna nie daje rady.Spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne czyli mniejsza rozdzielczość,oświetlenie na statyczne i wszystkie suwaki ,,pozmniejszaj".Do soljanki można mieć nawet 8GB ram i niewiadomo jak dobrego kompa a i tak sie będzie czasami zawieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Na kompach się nie znam ale jak narazie wszystko mi na maksa wchodzi : ) Dobra zobacze czy jak zmniejsze rozdzielczość (niee) i dam oświetlenie statyczne czy to coś pomoże Jakby co dam znać ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Oświetlenie statyczne to podstawa, rozdz. może być najlepsza do danego monitora,nie używaj raczej quicksave i często rób "twarde zapisy" w menu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Jak narazie po 30 minutach gry nic nie wywaliło. Rozdzielczość zmieniłem na tą mojego monitora bo ta 800x600 to można oczopląsu dostać : ) Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Polecam przeczytać ten temat http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zelazny-temat-wydajnosci-sprzetu-przy-grze-w-stalker-a/ a przede wszystkim kawałek o obsłudze dodatkowego ramu. Co z tego że masz wypaśny sprzęt jak Stalker domyślnie obsługuje tylko 2 GB ramu , trzeba skorzystać z fixa na 3 gb ram i problem out of memory zniknie. Oczywiście z rozdziałką i tak nie przesadzaj , ale to już trzeba sobie dopasować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ja mam monitor 1024x800 więc myśle że mogłem sobie darować rozdzielczość i żadnego crasha nie miałem jak narazie , a ten dodatkowy 1 gb ram się przyda : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 dade6996 Twój błąd może być sporadyczny , czyli nie jest konieczna zmiana ustawień grafiki w dłuższym okresie czasu. Twój komp spełnia wszelkie warunki...dodaj wszystkie rdzenie do gry i 1 GB RAM...temat podany przez Kobala. Wiele razy wystarczy przejść jakiś kawałek gry , czy trefny moment i taki błąd więcej się nie pojawi. Szkoda sobie psuć zabawy z oświetleniem statycznym i niską rozdziałką. Jest to błąd typowy dla nowych lokacji w Soljance jak p. Bagna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ok problem rozwiązany na 100 % myśle że lepiej tego nie można było zrobić : ) Mój stalker używa już 4 gb ramu i 4 rdzenie procesora więc mogę sobie bez problemu grać na Dynamicznym oświetleniu. Dużo ludzi mówi że ten mod jest nie stabilny hah jak narazie ani jednego crasha nie miałem a już po x18 jestem : ) Zapomniałbym żeby nie zakładając jeszcze jednego tematu tutaj spytam czemu jak zmieniam w plikach gry Actor.ltx (czy jakoś tak) udźwig to ciągle mam ten sam domyślny 100 kg ; / Dodam jeszcze że to z tym do ilu kg moge nieść aż nie będe mógł iść działa więc o co chodzi? Poprosiłbym jakbyście mogli to wstawić ten plik Actor.ltx z działającym zwiększonym udźwigiem pod jakiś serwer żeby ściągnąć bym był uradowany : ) Udźwig chciałbym żeby był 400 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tu masz coś takiego udźwig 400kg . Udźwig na 400 kg i ani trochę więcej , wyeliminowane wypadanie przedmiotów do tego obciążenia. po za tym dodane 21 slotów na arty bo już go miałem w mojej gamedacie a korzysta on z jednego z plików gdzie modyfikuje się udźwig. 21 slotów na arty nie działa na panoramicznej rozdziałce. Nie wiem czemu , mi to nie przeszkadzało. W soljankę i tak grałem na zwykłej by nie przeciążać za bardzo kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade6996 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki : ) Teraz to tylko pozostaje grać i grać... Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi