kmicic0 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Po przebudzeniu W Prypeci zostałem okradziony moje fanty ma gostek z ugrupowania Wędrowców, i tu zadaję pytanie czy otrzymuję od niego jakieś zadania fabularne ponieważ najłatwiejszym sposobem na odzyskanie fantów to go zaciukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jak w Prypeci to chodzi ci raczej o Merlina Monolitowca. Jak rozumiem przeszłeś z Martwego Miasta do Prypeci i obudziłeś się w autobusie bez niczego. Tak właśnie ma być , Merlina nie zabijesz ( no przynajmniej na tym etapie gry ) bo jest potrzebny fabularnie , traktuj to jak poczatek gry po prostu. Jak chcesz sobie coś zostawić z ekwipunku to przełóż to do skrzyni na strychu leśniczówki przed wyprawą do MM . Odbierzesz sobie jak skończysz zadania w Prypeci. To co stracisz podczas przejscia juz nie odzyskasz zadnym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jak w Prypeci to chodzi ci raczej o Merlina Monolitowca. Jak rozumiem przeszłeś z Martwego Miasta do Prypeci i obudziłeś się w autobusie bez niczego. Tak właśnie ma być , Merlina nie zabijesz ( no przynajmniej na tym etapie gry ) bo jest potrzebny fabularnie , traktuj to jak poczatek gry po prostu. Jak chcesz sobie coś zostawić z ekwipunku to przełóż to do skrzyni na strychu leśniczówki przed wyprawą do MM . Odbierzesz sobie jak skończysz zadania w Prypeci. To co stracisz podczas przejscia juz nie odzyskasz zadnym sposobem Proszę bardzo oto moje fanty W katakumbach http://img714.imageshack.us/i/ssandrzej042211090752de.jpg/ W Prypeci rozmowa z Merlinem http://img717.imageshack.us/i/ssandrzej042211090949l1.jpg/ Kolo który ma fanty. http://img827.imageshack.us/i/ssandrzej042211091023l1.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Tu okazuje się, że Duch ma odzyskać twoje rzeczy i ci je odda. Niepotrzebnie go zabijałeś, po którymś quescie bo ci wszystko bądź większość oddał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Szczerze mówiąc nic z tego nie rozumiem. Fotka jest z rozmowy z Merlinem (Magikiem)w autobusie (początek Prypeci). Autor napisał "Po przebudzeniu W Prypeci zostałem okradziony...". Przecież potem tylko idziemy na snorki po czym Merlin(Magik) przenosi nas do sarkofagu. Skąd ten jakiś Wadik Kołpak z fantami ? A Duch i owszem odzyskuje graty ale przynajmniej pół gry dalej i niekoniecznie wszystkie (mi zapomniał oddać egzo bandytów w którym chodziłem). Z fotki autora wynika że posiada nanokombinezon co wskazywało by na zaawansowanie w fabule. To w końcu o którą kradzież chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przecież widać, że koleś jest już daleko z przodu i zostaje ograbiony 2 raz. Na samym początku nie ma Nano kombinezonu i innych rzeczy przecież to jasne. A i rzeczy po 1 stracie nie odzyskasz bo niby zniszczył je lejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Chmm ,przechodzimy z MM do Prypeci a w MM siedzą Wędrowcy , może moment kradzieży ma miejsce w MM a nie w Prypeci , tylko skąd w Prypeci wziął się ten Wędrowiec ewentualnie jak ty się dostałeś z powrotem do MM ? Albo już jesteś po Prypeci na Bagnach , tam też jest posterunek Wędrowców .Tak czy owak żaden Kołpak fabularnie raczej nie jest potrzebny , niemniej w/g scenariusza powinieneś być okradziony do suchej nitki Edit : Czuję że ktoś tu sobie dopisał kilka przedmiotów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Kobal masz rację dopisałem sobie kilka przedmiotów to co pokazałem na fotkach to jest pierwsze przejście do Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 No to ja wysiadam bo kierowałem się tym właśnie szperem. Tych rzeczy które straciłeś przez lejka nie odzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 "Kobal masz rację dopisałem sobie kilka przedmiotów to co pokazałem na fotkach to jest pierwsze przejście do Prypeci. " Ponawiam zatem pytanie gdzie spotkałeś tego Wadika ze swoimi gratami ? Podczas zadania na zabicie snorków w Prypeci? W sarkofagu ? Później w grze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 "Kobal masz rację dopisałem sobie kilka przedmiotów to co pokazałem na fotkach to jest pierwsze przejście do Prypeci. " Ponawiam zatem pytanie gdzie spotkałeś tego Wadika ze swoimi gratami ? Podczas zadania na zabicie snorków w Prypeci? W sarkofagu ? Później w grze ? Tu rozmawiasz z Merwinem http://img43.imageshack.us/i/ssandrzej042211142639l1.jpg/ Po wybiegnięciu z autobusu. http://img822.imageshack.us/i/ssandrzej042211142649l1.jpg/ Tu stoi kolo z fantami. http://img30.imageshack.us/i/ssandrzej042211142659l1.jpg/ Było by szybciej ale znowu popsuło mi autosejva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Aż sobie to sprawdzę czy u mnie też tam koleś siedział ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czyli wynika z tego że Wędrowcy mają układ z Monolitem ;) Ciekawe odkrycie, nie wiedziałem że można odzyskać swoje fanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jedno tylko mnie martwi , załóżmy że ten Wędrowiec tam będzie i można go zabić i odzyskać fanty , tylko czy to nie spowoduje wrogości całej grupy Wędrowców , a to juź może zablokować grę dalej. Chyba że zabijemy go już jako monolitowiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Okaże się w czasie gry pogramy zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Generalnie w większości wersji (nie wiem jak w TS2) zabicie3 1 członka ugrupowania nie zmienia uczuć na wrogość tylko z zielonego na żółty. Poza tym musi ktoś to widzieć,a tu chyba jest sam koleżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Sprawdziłem z ciekawości i u mnie żadnych kolesi oprócz Merlina i najemników (w tej alei gdzie później łazimy z Kłem) nikogo więcej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Sprawdziłem z ciekawości i u mnie żadnych kolesi oprócz Merlina i najemników (w tej alei gdzie później łazimy z Kłem) nikogo więcej nie ma. Spróbuj kupić znacznik gps,jestem za słaby w modowaniu aby dorabiać jakieś postacie u mnie ten kolo jest za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Rozkminiłem to :) Przed wzięciem zadania od Merlina (Magika) w Prypeci będzie wędrowiec z naszymi fantami. Jeżeli kupimy przed przejściem nadajnik gps (ja kupiłem u handlarza w MM) to po przeniesieniu się do miasta i odzyskaniu przytomności zapyta nas czy założyć znacznik. KLIK Po potwierdzeniu pojawi się informacja i zobaczymy na mapie miejsce gdzie stoi koleś z fantami. KLIK KLIK W moim przypadku był to wędrowiec Sawa Grub. Nie ma możliwości rozmowy ani handlu. KLIK Można obejść się bez kupowania GPS i też będzie w tym samym miejscu. Ale jeżeli zaczniemy rozmawiać z Merlinem (Magikiem) i weżmiemy od niego zadanie na zabicie snorków KLIK To facet z fantami zniknie KLIK KLIK Jedynym problemem jest to, że ten cały Sawa jest chyba nieśmiertelny. Próbowałem go ogolić ;) kilkakrotnie nożem po twarzy po czym się zdenerwował i mnie zastrzelił. Później w desperacji poszedłem z nożem na najemników. Wytłukłem ich i zebrałem trochę sprzętu. Zaatakowałem Sawę granatem (wybuchł mu pod nogami) i ostrzelałem dość solidnie. Zniósł bez mrugnięcia około 50 trafień z czego połowę w czółko i nic. Kropnął mnie w końcu z mojej własnej snajperki. Dziad ;) Później próbowałem zwabić do tego budynku pijawki żeby go załatwiły ale zawracały przed wejściem, potem zwabiłem chimerę :D która go szarpała ale bezskutecznie. Jak Ty żeś go Kmicic0 załatwił ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Pozbądź się apteczek i bandaży to go zacukasz on ich używa, po za tobą nikt nie ma noża zwiększ zadawane obrażenia i będzie po problemie. Żeby nie zakładać nowego tematu przeszedłem bagna frakcja wędrowców na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Potwierdzam ,próbowałem załatwić tego Wędrowca nożem a on stoi jak nieśmiertelny. Ciekawe, być może używa apteczek z naszego ekwipunku i dlatego tak ciężko go załatwić. Idealny do takiej akcji byłby gravigun, ale niestety na tym etapie gry go nie posiadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Fajnie że to rozpracowaliście chłopaki ale jak na mnie to za dużo kombinowania o te trochę sprzętu , tym bardziej że co cenniejsze można sobie u Leśnika zostawić na stryszku.Zreasumujmy , najpierw nadajnik GPS ,potem promieniowanie na dworcu , pilnowanie by w ekwipunku apteczek nie było , modyfikowanie obrażeń noża. Rozumiem kmicic0 że ci szkoda było tego co podopisywałeś ale jak grasz normalnie to gra niewarta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja akurat teraz przechodzę TS2 i musiałem sobie good mode włączyć żeby tego gościa z wędrowców zaciukać nożem, bo strasznie jestem przywiązany do mojego eq które juz miałem i nie lubię jak mi się je odbiera :D Teraz się tak zastanawiam czy to taka ciekawostka przyrodnicza, czy autor moda specjalnie dal możliwość jednak odebrania/zdobycia swojego eq po tym "wypadku" z anomalia. Fakt dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi