gowienoo Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Spoko dzięki a powiedzcie czy nie jest tak w soli ze można sobie samemu te receptę dopisać w sensie ze ją odkryć (korzystając z forumowego atlasu) pytanko to dotyczy mutacji i artmodyfikacji, bo w w TS było że recepta musiała być w PDA żeby zadziałało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 O ile wiem to można samemu bez recepty zrobić artefakt używając transmutatora , natomiast nigdy nie próbowałem.Nic prostszego jak samemu sprawdzić.Zapisujesz sobie grę i eksperymentujesz.O wynikach powiadamiasz w temacie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Ciekawe czy można stworzyć jakieś inne artefakty niż te które są w atlasie? Bo występują w grze takie zielone: szmaragdowa meduza, skrętak i kamienna krew oraz elektryczny mikrob, oko wrony ,spirala. Pytanie do Yurek: gdzie w plikach Soljanki są pliki odpowiedzialne za transmutacje lub za właściwości artefaktów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Nowych nie stworzysz :D Podczas transmutacji powstają tylko te zaskryptowane, w innych przypadkach albo wrzucone do anomalii przedmioty ulegaja zniszczeniu, albo "koci łeb" w najlepszym przypadku. Autorzy moda mówiąc o eksperymentowaniu mieli na mysli to, że nie musisz odkryć w grze recepty, żeby zrobić transmutację - stąd powstał atlas transmutracji i artmodyfikacji (bo w czasie gry nie zawsze Ci sie uda odnaleźć wszystkie recepty, a tak jak już ją podpatrzysz u nas w atlasie i zrobisz udaną trnasmutacje w grze, to automatycznie Ci sie zapisuje w PDA ;) Jeśli chodzi o pliki, w których są instrukcje dla silnika gry, to nie mam bladego pojęcia, które to (poza tym pewnie tylko ktoś po informatyce by pokumał o co w nich biega). Mogę natomiast powiedzieć, że o ile mi wiadomo (po sprawdzeniu w opisach artefaktów w plikach gry), w atlasie mamy wszystkie recepty dostępne w grze. Ale ponieważ Solianka uczy, że nic nie jest pewne, to eksperymentujcie .... a może sie coś wydarzy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 w TS było że recepta musiała być w PDA żeby zadziałało. Ja w soli już kilka razu modyfikowałem arty na których recept w PDA nie miałem i się udawało ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts