Jump to content

Błąd na Jantarze

dopyl

Recommended Posts

No i znowu musze prosić was o pomoc.Mój problem polega na tym ,że przy próbie porozmawiania z kimkolwiek podczas pierwszej wizyty na Jantarze wywale mnie to pulpitu a log wygląda tak:

FATAL ERROR

[error]Expression	: fatal error
[error]Function	  : CScriptEngine::lua_error
[error]File		  : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line		  : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments	 : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)
Pierwszą wizytę przechodze jak radzi wiele osób bez zapisywania.Nie pomaga wielokrotne wczytanie autosave oraz save sprzed weścia na lokacje.Wydaje mi się że uszkodzony jest ten plik odpowiedzialny za dialog ale proszę o opisnie specjalistów :P

Log twojego błędu wskazuje raczej na problem z patchem.Przeinstaluj stalkera. Jeżeli grasz na czystej wersji to na nowo ściągnij patcha 1.004 i zainstaluj.Nie korzystaj z patcha z płyty.Jeżeli grasz na cenegowych wynalazkach spatchowanych do 1.006 to po reinstalacji skorzystaj z tego linka http://www.stalkerteam.pl/topic/1972-zmiana-patcha-1006-na-1004/ ze sposobu nr 2. Po wszystkim wczytaj zapis z przed Jantaru i jeszcze raz wejdź na lokację.

Oczywiście rozumiem że nie korzystasz z żadnych " modyfikacji" pliku XR_3DA.exe ?

Do Solianki podmieniało się plik w folderze "bin" , więc zainstaluj od nowa grę.

Faktycznie dopiero mi się przypomniało że podmieniało się tam jakiś drobny pliczek.Zainstalowanie od nowa patcha 1.004 rozwiązało problem.Dziękuje wam.Znowu mnie ratujecie :D Denerwuje mnie tylko to że podczas pierwszej wizyty w jantarze nie można sejwować bo byłem już koło przejścia do lasu i mnie zombiak zabił :( I cały poziom od nowa :@