oloo Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Witam. Przy zadaniu w Martwym Mieście - "Kręcąc się po obozie natkniemy się na grupę trzech apsów siedzących przy ognisku, różniących się od pozostałych posiadaną bronią. Zagadujemy do jednego. Okazuje się, że to przebrani Łowcy z byłej bandy Rekina. Jeden z nich nas poznaje. By uniknąć dekonspiracji idziemy do numeru XIV i sami składamy donos, że w obozie są obcy. Łowcy zostają zabici." - w chwili zabicia ostatniego, gra malowniczo się wysypała. Dzieje się tak dość często, problemem jest jednak to, że nie działają mi save po wylocie, czy po śmierci. Zapisuje je i normalnie i szybko - ale jak się wywali gra, albo jak mnie gdzieś ubiją - save po prostu nie działają i mam wyloty podczas próby wczytania Expression : fatal error Function : CScriptEngine::lua_error File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp Line : 73 Description : <no expression> Arguments : LUA error: ... of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil) Działają wyłącznie autosave - czyli w tym przypadku muszę zaczynać od początku lokacji.. Gra 1.0004, przeinstalowana, mod przeinstalowany i wciąż to samo. Ma ktoś rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Pewnie grafa ci nie wyrabia jak miotacze płomieni wchodzą do akcji. Gdzie log ? Jakby co to podeślij sejwa, przejdę ci to. kobal@interia.eu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oloo Posted December 4, 2011 Author Report Share Posted December 4, 2011 Mam 9800GT - i 6 GB RAM - więc nie powinno być kłopotu. Wkurza mnie tylko to przechodzenie lokacji od początku :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Co z tego że masz 6gb RAMu jak gra obsługuje tylko 2, trzeba modyfikować żeby obsługiwała 3 gb czego pewnie nie zrobiłeś. Model karty też nic nie znaczy jeśli będziesz miał słaby zasilacz lub kiepskie chłodzenie. http://www.stalkerteam.pl/topic/3228-patch-3-gb-ram-dla-wszystkich-wersji-soc/ http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zelazny-temat-wydajnosci-sprzetu-przy-grze-w-stalker-a/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oloo Posted December 4, 2011 Author Report Share Posted December 4, 2011 Spokojnie..wystarcza mi zasilacza na Battlefield3. Kwestia RAM-u jest mi oczywiście znana. Ogólnie obleciałem wszystkie spolszczone mody i nie miałem do tej pory takiego problemu. A przy okazji - mam win7 64bit, trzy rdzenie, zasiłka jakaś firmowa, 600W, choć nie pamiętam, czy to OCZ, czy jakiś inny. edit - nawet po zwykłym wyjściu z gry, nie mogę wczytać save. Mogę tylko zaczynać lokację od początku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Arguments : LUA error: ... of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil) Nie za bardzo wygląda mi to problem sprzętu.. :).. Oloo spróbuj załadować ostatni zapis przed wejściem na lokację z błędem. To w logu to błąd który uszkadza kolejne zapisy..dlatego u ciebie działa tylko auto..o zapisach na ostatniej lokacji możesz zapomnieć bo są uszkodzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oloo Posted December 4, 2011 Author Report Share Posted December 4, 2011 Kurde, nie zapisywałem za często.. :/ Ale ok, spróbuję, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts