Jozio Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mam problem gdyż palił mi się garaż i "zawaliło" wszystko dymem/sadzą w tym rower :/ i tu jest moje pytanie. Jak zmyć to czarne (przepraszam za słowo) coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Współczuje :( A czym było już próbowane zmyć to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 samą wodą ale myślę żeby spróbować gorącą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 CIF sobie dobrze radził z sadza. Tylko może porysować... ps. ty przypadkiem nie jesteś z Łodzi ? Coś się paliło w mojej okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 hmmm zobaczymy ale czekam na inne propozycje PS. jestem z Warszawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Zdobądz pastę trotową ona zmywa nawet trudny smar jest nie droga ale bardzo skuteczna. W pracy często grzebie w piecu i kominie a po tej paście mam czyste ręce jak bym pracował na oddziale chirurgicznym. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Waler11 ma na myśli piec szefowej, to i czyste ręce, ale knota brudnego do domu niesie, bo nic o myciu jego nie wspomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Nie wiem czemu mi sie wydaje że sadze zmywa się w jakiś sposób masłem. Podobno trzeba ją jakby tym rozpuścic i potem zetrzeć. Albo innym podobnym tłuszczem. Ale może gadam głupoty bo pora nie sprzyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mietek tobie to tylko sex w głowie ja mam na myśli pastę jak bhp tylko ona jest na zasadzie trocin i jest całkowicie rozpuszczalna w wodzie, i nie czyszczę kominów po 50. Panowie po 50 i panie tu nie o was mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Cytat z innego forum...koleś próbował wielu środków, wydał masę kasy zanim trafił na taki.... Znalazłem produkt z którego jestem zadowolony i to nie w jakiejś wielkiej sieci handlowej ale w małym sklepie z farbami i materiałami budowlanymi. Jest to "Emi7 koncentrat" w 1litrowym opakowaniu w cenie ok 14zł i o dziwo zmywa sadzę powtarzam zmywa, a nie rozmazuje...można tym zmywać..sprzęty, plastik, ściany i inne powierzchnie po pożarze...poza tym pasta o której pisze @waler11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi