Jozio Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Mam problem gdyż palił mi się garaż i "zawaliło" wszystko dymem/sadzą w tym rower :/ i tu jest moje pytanie. Jak zmyć to czarne (przepraszam za słowo) coś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Współczuje :( A czym było już próbowane zmyć to coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jozio Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 samą wodą ale myślę żeby spróbować gorącą wodą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 CIF sobie dobrze radził z sadza. Tylko może porysować... ps. ty przypadkiem nie jesteś z Łodzi ? Coś się paliło w mojej okolicy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jozio Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 hmmm zobaczymy ale czekam na inne propozycje PS. jestem z Warszawy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Zdobądz pastę trotową ona zmywa nawet trudny smar jest nie droga ale bardzo skuteczna. W pracy często grzebie w piecu i kominie a po tej paście mam czyste ręce jak bym pracował na oddziale chirurgicznym. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Waler11 ma na myśli piec szefowej, to i czyste ręce, ale knota brudnego do domu niesie, bo nic o myciu jego nie wspomina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Nie wiem czemu mi sie wydaje że sadze zmywa się w jakiś sposób masłem. Podobno trzeba ją jakby tym rozpuścic i potem zetrzeć. Albo innym podobnym tłuszczem. Ale może gadam głupoty bo pora nie sprzyja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Mietek tobie to tylko sex w głowie ja mam na myśli pastę jak bhp tylko ona jest na zasadzie trocin i jest całkowicie rozpuszczalna w wodzie, i nie czyszczę kominów po 50. Panowie po 50 i panie tu nie o was mowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Cytat z innego forum...koleś próbował wielu środków, wydał masę kasy zanim trafił na taki.... Znalazłem produkt z którego jestem zadowolony i to nie w jakiejś wielkiej sieci handlowej ale w małym sklepie z farbami i materiałami budowlanymi. Jest to "Emi7 koncentrat" w 1litrowym opakowaniu w cenie ok 14zł i o dziwo zmywa sadzę powtarzam zmywa, a nie rozmazuje...można tym zmywać..sprzęty, plastik, ściany i inne powierzchnie po pożarze...poza tym pasta o której pisze @waler11. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts