malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jeżeli traficie na błąd tekstury działka...wpn_m134a FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'wpnwpn_m134a' W teksturach jest żle opisany plik DDS i trzeba dorzucić "a" by pokrył się z logiem błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Gdzie poszliście po rozmowie z Sieryjem w hangarze ? W PDA pojawił mi się quest na schowek w Prypeci zaś strzałka na mapie pokazuje przejście na Agroprom. I zastanawiam się gdzie teraz iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja poszedłem na Agroprom, ale nie wiem czy to właściwy krok. Jest jeszcze jeden kłopot...przesunięte przejście pomiędzy Wysypiskiem i Barem powoduje, że jest to droga w jedną stronę..jeżeli wejdziesz do Baru to nie wrócisz na Wysypisko. Droga na Kordon pozostaje przez DM, ale tam nie byłem i nie wiem jak jest naprawdę. W Barze handlarz opowie o Atomowym Stalkerze, a Strelok podpowie gdzie szukać info o wirusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja mam to samo doszedłem do przejścia i nie mogę przejść bo przejście mi się nie otwiera i nie wiem gdzie tu błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Otwiera się tylko jest przesunięte...podejdź do bramki i tam daj TAK gdy zapyta czy zmienić lokację. Przeniesie Cię do Baru..ale z powrotem zapomnij bo lądujesz w pustej przestrzeni pomiędzy końcem mapy i bramką... tutaj jest kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Tylko że u mnie pisze że przejście jest zablokowane. A 2 przejście z doliny mroku na kordon także zablokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Byłeś w Agropromie..może to to otwiera bramę..U mnie była otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Byłem ale pomogłem tylko w obronie kreta i na tym koniec misji po tym pokazało mi 2 przejścia na dolinie mroku i do tego schowku w kierunku Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Coś jest nie tak ...poszukaj zapisu z Wysypiska i idź do bramy sprawdź czy jest otwarta..ja miałem bramę jeszcze przed wejściem na Agroprom. Jeżeli jest zamknięta to cofnij się na Kordon, wejdź na Wysypisko i sprawdź bramę. W tym modzie nie ma dialogów z obstawą bramy samo podejście w pobliże baraku uruchamia przejście. Przynajmniej w moim tak się dzieje.. :). Poroniony pomysł z tym przesunięciem przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Nic nie rozumiem pobrałem z linku Miedzianego i błąd uszkodzone archiwum, tekstury broni. Wina internetu, pózniej pobiore na innym łączu. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Mi się wydaje że on jest jeszcze nie dopracowany tak na tip top jest kilka błędów. Edytowane 11 Maja 2012 przez waler11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Heh. z przejsciem wysypisko - bar mam ciekawie. Podszedłem do ogniska koło baraczku a tu nagle pytanie czy chce przejść. Wybieram Nie i nagle przerzuciło mnie w miejsce między oryginalnym przejściem na bar a płotem w którym jest brama. I w którą strone bym się nie ruszył to po paru krokach pyta mnie czy chce przejść. Mówie nie i laduje z powrotem w tym miejscu. W końcu przeszedłem do baru. Owszem da się wrócić. Ale znowu w to miejsce między końcem mapy a ogrodzeniem z którego da się tylko przejść spowrotem do baru. To wszystko sie dzieje bez chodzenia na Agroprom. Teraz najpierw tam pójdę a potem zobaczę czy to coś zmieniło w kwesti tego przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 A co powiecie o Najemniku Duchu na Zew Prypeci. To link: http://gsc-stalker.ru/load/mody_stalker/mody_dlja_stalker_zov_pripjati/s_t_a_l_k_e_r_naemnyj_prizrak_v0_2/5-1-0-1320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Czernobyl10. Sciągnałem ten upload (używam IDM) dla próby i bez problemu się rozpakował. Tak że problem musisz mieć u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Najemnik dla CoP już jest na forum sam wstawiałem. Sciągne jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Chodziło mi o to, że są dwa mody pod tym samym tytułem, brakuje tylko Njemnika Ducha z Czystego Nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Pierwszy post link do strony grupy tam znajdziesz moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Chyba na razie odłożę tego moda do poczekalni gdyż ma jeszcze dużo niedopracowanych rzeczy. Między innymi można brać questy z podstawki których nie da się zakończyć gdyż NPC nie mają kończących questy dialogów (np nie mogę oddać karabinu rodowego, zaliczyć questa na zabicie bandyty na wysypisku gdyż Sidorowicz mimo wskazań na mapie nie ma dialogu odnośnie nagrody. Podobnie zadanie wyczyszczenia bandytów w podziemiach agropromu). Najweselej było w dziczy gdzie wszyscy najemnicy byli moimi kumplami mimo że zabiłem jednego w celu uzyskania lunety do abakana. Potem zabiłem resztę broniąc profesorka, a i tak ten na wieży ze snajperką pozostał zielony. Na dodatek Striełok, nazywa się Jukasz :woot: Po za tym, za bardzo nie wiadomo co nalezy w danym momecie robic i gdzie właściwie trzeba iść. Poczekam może zrobią jakiegoś pacza. Przy okazji drobna podpowiedź dla chcących sobie pogrzebać. Ten mod dlatego nie ma wielu plików takich jak n.p. "actor.ltx" czy "localization.ltx" gdyż korzysta z ustawień podstawki zaszytych w plikach *.db. Żeby sobie coś pozmieniać trzeba rozpakować pliki *.db wyciągnąć z nich potrzebny nam *.ltx i przenieść do gamedata. Wtedy można w nim sobie zmieniać ustawienia. Tym sposobem wyekstraktowałem plik actor.ltx żeby zwiększyć sobie chwilowo udźwig. Tutaj poradnik Kobala na temat rozpakowywania plików *.db http://www.stalkerte...e__hl__unpacker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Miedziany Ty myślisz jak stalker, nie jak Najemnik...nikt nie kazał Ci bronić profesora...jesteś Najemnikiem. Strelok w Barze powiedział co masz robić..Poszukać notatek Doktora w schowku w Prypeci. Po drodze masz Wolność na deser, możesz wykonać zadanie dla Powinności i zlikwidować snajpera...potem wysadzą ścianę i rajd na bazę. Ja już notatkę znalazłem. Jak na razie to bardziej Freeplay ten mod.. :). Sam pomysł na moda jako Najemnik jest bardzo dobry trzeba go tylko dopracować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Mówisz ? No to cofnę się do Baru i pójdę do Prypeci pamiętając o tym że jestem najemnikiem. Wygląda na to że trzeba olewać wszystkie zadania z podstawki. Widziałeś tych nowych gości na dziczy ? Jakieś ugrupowanie (przyjazne) i każdy nosi Gatling Gun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Zadania można robić, ale te co nie ingerują w bycie Najemnikiem. W Prypeci pomóż normalnie przejść innym przez miasto. Potem do schowka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 U mnie na razie ruszyło, było kilka takich zawieszeń ale poszło 1 porada nie ma po co iść nad Jantarem do podziemi bo oprócz wyłączenia maszyny nie ma tam nic wartościowego. i przejścia u mnie się odblokowały, teraz gra działa perfekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Mam taki problem że w wiosce pijawek na Magazynach spotkałem Fanatyka (oznaczony jako dowódca obozu kotów) który dał mi zadanie na rozgromienie grupy najemników w kordonie. (To chyba nie jest quest z podstawki, nie przypominam sobie takiego) Tyle że nie dam rady z baru wrócic na wysypisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Miedziany to zadanie z podstawki i jako Najemnik nie zabijasz kumpli Najemników... . W tym modzie strzelasz do ...Wojskowych, Zombi. Wolności, Bandytów, Monolitu, ale nie do Najemników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 No to co dalej ? Powinność atakuje bazę wolności za każdym razem jak wchodze na lokacje. Nie da sie z nikim z nich pogadać, to chyba pójdę na radar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi