Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Podczas premiery filmu "Mroczny Rycerz powstaje" w Kolorado doszło do tragedii. Zamaskowany sprawca otworzył ogień do widzów w jednym z kin na przedmieściach Denver. Napastnik, według policji, zabił 14 osób, a ranił kolejne 50. http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/strzelanina-na-premierze-batmana-krew-i-krzyki,1,5194567,kiosk-wiadomosc.html http://www.tvn24.pl/strzaly-na-premierze-batmana-14-osob-nie-zyje-nawet-50-rannych,266046,s.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Ameryka pełna jest świrów z bronią...co mu przeszkadzali widzowie w kinie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jestem za posiadaniem broni ale jak widzę takie coś to skóra mi cierpnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Bandyta, lub wariat zawsze broń zdobędzie. A gdyby któryś z tych widzów, miał przy sobie broń, ofiar byłoby mniej. W stanie Kolorado, można posiadać broń (w domu, samochodzie, pracy), ale nie można chodzić z ukrytą bronią po ulicach. http://nczas.com/wazne/dostep-do-broni-gwarantem-bezpieczenstwa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 W Polsce mamy i tak bardzo restrykcyjne przepisy. Pierwsza rzecz jaką sprawdza prokurator po użyciu broni to nieśmiertelne "Prawo użycia broni" i znajomość przepisów z tym związanych.(okoliczności zdarzenia zawsze są na drugim planie). Po przejsciu wszelkich badań przed uzyskaniem dokumentu, zaświadczeń o niekaralności i motywacji (po co nam broń) i tak nie mamy gwarancji uzyskania pozwolenia. Czasami mam wrażenie, że władza boi się narodu. A durniów i pogiętych wszędzie można znaleźć i tak jak pisze @Kor06 , jeżeli będzie ktoś chciał to i tak kupi broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja jestem za takim prawem do posiadania broni, jakie jest w Portugalii. Każdy mężczyzna ma tam prawo mieć...strzelbę. Normalną, pełnowymiarową strzelbę (do obrony swojego domu) w ilości jedna sztuka. Jakakolwiek próba przeróbki na obrzyn to juz złamanie prawa i zakaz posiadaia broni na zawsze. No i oczywiście spróbujcie ze strzelbą pójść gdzieś po kryjomu - ciężko będzie. Natomiast jeśli chodzi o włamywaczy...wyobraźcie sobie, że włamujecie sie do jakiegoś domu i nie jesteście pewni, czy aby na pewno nikogo tam nie ma i oczami wyobraźni już widzicie pana domu z szatańskim uśmiechem wsuwającego cichutko dwie gilzy z brenekami/wilczymi kartaczami (co kto lubi) do luf i sadowiącego się naprzeciwko miejsca, którym zamierzacie wejść...Aż ciarki przechodzą. I tak ma być :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Dobre by to było @Papaczos, ale musieliby prawo zmienić. Pamiętna sprawa z transformatorem i złodziejami na posesji. Polskie prawo to kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Dobre by to było @Papaczos, ale musieliby prawo zmienić. Pamiętna sprawa z transformatorem i złodziejami na posesji. Polskie prawo to kanał. @malakas pamiętam doskonale. Tam chyba w końcu po wielkich mecyjach babkę uniewinnili, ale ile sie to ciagnęło to się ciagnęlo. A nasze prawo to nie kanał, to raczej Huang Ho albo Jangcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Albo i Ganges :) im dalej tym większy bajzel ,aż w końcu taka delta ,że się za głowę tylko można złapać... Ale tak polskie prawo wymaga gruntownej zmiany. Oj dużo trzeba by od nowa oj dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Nowe fakty: Wysadzą w powietrze mieszkanie zamachowca z Denver http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Wysadza-w-powietrze-mieszkanie-zamachowca-z-Denver,wid,14780255,wiadomosc.html?ticaid=1ed84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Cyba jednak nie będzie BOOM...http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html. Dożywocie to pomyłka dla takiego kolesia..pluton egzekucyjny jak najbardziej dla przestrogi dla innych Yokerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) @Malakas - pluton mu nie będzie potrzebny. Myślę, że "normalny" przestępca ma jednak jakiś system moralny i takiego (p...ba) chwasta wyrwie ze swojego otoczenia. Joker miał znaczenie posiadania atutu - Stańczyk był błaznem którego słuchało dwuch Zygmusiów i jeden Alek i nie musiał ich się bać. Lepiej być Stańczykiem niźli.... I tyle. Teraz zmienił się system wartości i Osła uważają za wyrocznię a Błazna, za głupca. Lepiej udawać zwykłego Błazna, bo to ujmy nam nie przynosi a inni też mają radość. Edytowane 22 Lipca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Według mnie takich jak on od razu powinni wieszać albo pod ścianę i w łeb.Gdzieś przeczytałem że chciał być lepszy od Brejwika :pinch: .Po prostu nie trawie takich ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Najgorsze jest to że koleś myśli że gra w filmie, zero skruchy. Jeżeli psychiatrzy stwierdzą że był niepoczytalny to leczenie, jeżeli był poczytalny to kara śmierci. Nikt życia już nie zwróci tym ludziom, to mogło się zdarzyć wszędzie, aż mi robi się nie dobrze na myśl że psychol może w ułamku sekundy zniszczyć jakiejś rodzinie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Według mnie takich jak on od razu powinni wieszać albo pod ścianę i w łeb.Gdzieś przeczytałem że chciał być lepszy od Brejwika Tak zgadzam się z tym. Kara powinna być wykonana publicznie tak na jednym jak i na drugim. Ta cała zabawa w badania psychiatryczne i liberalne prawo robią więcej szkody niż pożytku. Kiedyś prawo było surowe i było szanowane bo wiedziano co kogo czeka za zabójstwo czy kradzież...teraz wystarczy symulować, adwokacik i sterta papierków by wyłgać się z wszystkiego..to kpina. Za gwałt, zabójstwo, pedofilię kara jest jedna..śmierć.. bez gównianych lekarzy i adwokatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Kiedy zaczynałem technikum, to był ostatni rok kiedy nosiło się jednolite marynarki. Już w 2 klasie to nie obowiązywało - jeżeli bym wtedy powiedział delikatne "odczep się" do nauczyciela to by mnie z butów wyrwało i byłbym przez miesiąc zawieszony. Teraz zakładają wiadro na głowę. Zmiany na samym dole są proporcjonalne do zmian na górze. Na gorsze. Postęp to nie znaczy rozluźnienie wszelkich zasad, moralnych, kulturowych i tp. - a do tego to się obecnie sprowadza i takie są wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ten gość wygląda na szalonego, wczoraj oglądając relacje wystarczyło popatrzeć na jego oczy i zachowanie. Kompletne szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Niestety lewactwo rządzi światem. Kara śmierci dla niektórych to za mało, przed wykonaniem wyroku powinno się przeprowadzać eksperymenty medyczne na skazańcach. Widziałem kiedyś jak islamski terrorysta, przyjął ogłoszenie wyroku śmierci z wielką radością i uśmiechem- uważał to jako nagrodę za 'walkę' z niewiernymi- dla takich egzekucja powinna być przeprowadzana nabojami zamoczonymi w świńskej krwi, a powinno się ich pochować razem ze świńskimi odpadami. Postaram się znaleźć artykuł na ten temat, który kiedyś czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Panowie, a Brejwik ten to dopiero czubek ciągle się uśmiecha, a zabił ponad 60 osób. Przecież on wygląda jakby był niedorozwinięty, a ten jego uśmiech to bym butem gasił. Dobrze Korn mówisz takich bym likwidował w sposób haniebny cep by poczuł czo czuja inni w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Wszyscy zbrodniarze to ludzie chorzy psychicznie, ich zryty umysł jest już nie do wyleczenia. Szkoda że nie można wykryć kto jest potencjalnym zbrodniarzem, uratowałoby to życie wielu ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Dokładnie chodziło mi o to, ze islamscy terroryści uważają świnię za zwierzę nieczyste. Trochę się pomyliłem, bo w tej historii o której wspomniałem jest trochę legendy, co nie zmienia faktu, że tak się powinno likwidować fanatyków. http://www.snopes.com/rumors/pershing.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Widziałem kiedyś jak islamski terrorysta, przyjął ogłoszenie wyroku śmierci z wielką radością i uśmiechem- uważał to jako nagrodę za 'walkę' z niewiernymi... Tak i nic dziwnego bo założeniem świętej wojny jest raj dla bojowników, którzy polegną w walce z niewiernymi. Świnia jest nieczysta dla całego islamu i słusznie bo to bardzo niehigieniczne stworzenie...dlatego jej nie jedzą. Jak zapytasz dlaczego jej nie jedzą to odpowiedzą, że zjada wszystko nawet padlinę i mają rację. Moi znajomi Egipcjanie szybciej by zjedli śmieci jak wieprzowinę... . // Tych dwóch nie zabiją ponieważ psycholodzy będą chcieli ich bronić by zrobić na nich doktoraty itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ja bym im zamiast doktoratów elektrody zamontował na zawartości worka i tak długo bym smażył żeby wykiprowali. Dlatego nie zostałem policjantem bo przestępcy by mi "uciekali" i musiałbym ich zatrzymać strzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem, ale terroryści Islamscy mogli by się wiele nauczyć od naszych, europejskich, "zrytych" pał. Efekty są dużo gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi