Jump to content

FATAL ERROR...attempt to concatenate upvalue 'fac'

Recommended Posts

FATAL ERROR
[error]Exp[b][/b]ression : fatal error
[error]Function	 : CScriptEngine::lua_error
[error]File		 : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line		 : 73
[error]Description : <no exp[b][/b]ression>
[error]Arguments	 : LUA error: ...r. - shadow of chernobyl\gamedata\scripts\abc.script:4371: attempt to concatenate upvalue 'fac' (a nil value)

Mała podpowiedz by się przydała :huh:

Znalazłem taką odpowiedź na ten błąd:

Для вас и для остальных кто не желает почитать оф сайт мода, это вылет получается если сохранится в то время когда идут зеленые сообщения, такие как у дверей Сидора, переигрывать только с сохранения где их ещё нет, Андрей вроде поправил это, но будет чуть позже, вместе с дополнением для Шрама.

Co oznacza:

"Dla ciebie i pozostałych którzy nie mają chęci poczytać oficjalnej strony moda, ten wylot zachodzi jeżeli zapisanie gry nastąpi podczas pojawiania się na ekranie serii zielonych wiadomości SMS, takich jak przed drzwiami Sidora, załadować zapis gry tylko z sejwa gdzie ich jeszcze nie ma, Andriej już to poprawił, lecz będzie trochę później, razem z uzupełnieniem do Szramy."

Niestety nie zawsze jest to zgodne z prawdą ..mnie ten błąd zmusił do korzystania z zapisu od @cichego by skończyć grę. Nie pomagało cofanie zapisów, nowe zapisy wejście z poprzedniej lokacji.... Znalazłem nawet uwagę by nie robić zapisów w pobliżu przejść. Wszystko na nic. Błąd dostałem dużo wcześniej na przejściu Kordon-Wysypisko.