oloo Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 ...jest taka: http://www.vobis.pl/...3-2-899097.html Z kilkoma róznicami - mam stłuczoną matrycę, więc siedzę na zewnętrznym monitorku 24", RAMu mam 5 GB i dyszczek 1TB Systemy - MacOsX Lion, oraz Win7 pro 64bit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Mocny MAC :thumbsup: ehh a ja to mam 3 letniego grata z małymi ulepszaniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Mój też nie nowy :) Dobija mnie ta rozwalona matryca, ale nie dam 2.5 koła za nową, a używki - choć o połowę taniej, praktycznie się nie zdarzają w Pl. Ogólnie siedzę na macach, prócz tego mam w warsztacie zwykłe G5 (też w iMacu), i parę innych ;) A jutro jadę po 2 x G5 macpro i sztukę na dualnym Intelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ta, żeby to jeszcze działało ;/ oloo, na którym systemie pracujesz częściej ? Od zawsze używasz maca ? Napisz coś o tym wszystkim, jak wygląda sprawa z cenami softu, jak działają gry... Czy jest sens bulić kupę pieniędzy za maca ? A potem instalować na nim Windowsa ? Jaka jest stabilność systemu, zdarzają się zawiechy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 @Oloo dodaj jakieś fotki...chętnie zobaczymy tego Mac-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ta, żeby to jeszcze działało ;/ oloo, na którym systemie pracujesz częściej ? Od zawsze używasz maca ? Napisz coś o tym wszystkim, jak wygląda sprawa z cenami softu, jak działają gry... Czy jest sens bulić kupę pieniędzy za maca ? A potem instalować na nim Windowsa ? Jaka jest stabilność systemu, zdarzają się zawiechy ? Nie, na Macu siedzę z rok czasu. Ceny systemów są znośne, znośniejsze, niż Windowsa - Liona można kupić nawet na All za ok. 200 zł. Sensu bulenia za Maca kupy kasy - nie ma, szczególnie jeśli jesteś tylko graczem. To doskonały system do pracy/netu - jednak gry traktuje ciut po macoszemu. Stabilność jest rewelacyjna, przez ponad rok nie zdarzyła mi się "zawieszka", nie było absolutnie żadnych problemów z systemem etc. Na Maca nie ma praktycznie wirusów (no..jakieś tam niby są, ale jest i stosowny soft anty), więc bezpieczeństwo jest sporo większe, niż w Win. System jest bardzo intuicyjny, nie miałem w zasadzie żadnych problemów z przesiadką z windy. Jest mnóstwo darmowych programów, działających równie dobrze, jak płatne odpowiedniki; zresztą nawet świeża instalacja ma w zasadzie wszystko, co jest potrzebne do pracy. W kwestii instalacji Windowsa na Macu - odpowiem tak - przy zasadniczo identycznej konfiguracji "składaka" i Maca, ten ostatni ma wyższy wskaźnik indeksu wydajności. Jednak pracuje to trochę inaczej. Ważny jest też o wiele niższy pobór prądu - byle blaszak żre jak mały konik, Mac zaś z umiarem ;) @Oloo dodaj jakieś fotki...chętnie zobaczymy tego Mac-a. Potłuczona matryca, brak szyby - widok jest taki sobie. Lepiej pooglądać nowe ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Szczerze mówią ja nie kupił bym maca. Za podobne pieniądze można dostać mocniejszego PCta a system od Maca można wgrać na PC przy małych kombinacjach. Sam system jest dość ok ze względu na dużą zgodność z Linuxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Szczerze mówią ja nie kupił bym maca. Za podobne pieniądze można dostać mocniejszego PCta a system od Maca można wgrać na PC przy małych kombinacjach. Sam system jest dość ok ze względu na dużą zgodność z Linuxem. Zależy za ile. Mnie mój kosztował około 500 zł. W końcu pracuję w elektrorecyclingu ;) Też nie dałbym za Maca 5 - 6 tysiaków. Ale w tej cenie..cóż ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Się w końcu przesiadłem na blaszaczka.Obecnie jest: i5 4670K 3.4GHz (App Center kręci go do stabilnych 4.6GHz)Gigabyte Z87 - HD3R9-280x8GB DDR3 1600SSD OCZ - ARC100 120GB na system,plus1,5TB Seagate i jakaś 500 WDZasilaczyk wyciągnięty z serwerka HP, jakieś 1000W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Te 1000W to w rzeczywistości może być 600 :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 2.5 K za matrycę?!?! :O Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Bez urazy ale bebechy jak niemal wszystkie made in China a płaci się za co? Za logo? Za lans? Co sprawia że ludzie za kość RAM wartą w produkcji może 20 PLN a na rynku 80 PLN lubią płacić 250 PLN bo jest zamontowana w czymś co niesie logo jabłka do tego nadgryzionego? :D Symbole, symbole. Nadgryzione jabłko, a wiecie, pierwszy MAC zdaje się kosztował 666 dolarów. Ciekawe no nie. ;-) Jeśli nie do grania to zdecydowanie Linux. (choć Stalkery spokojnie pójdą a i nie tylko) Moc darmowych dystrybucji do wyboru. Wsparcie całkiem sporej liczby użytkowników w różnych językach. Otwarte kody. Moc darmowego softu. Lepsze wykorzystanie zasobów. Koniec z płaczem ile RAMu zadziała. Stabilność - tu zależy od dystrybucji. Spokojnie coś można dobrać. Są nawet dystrybucje wyglądem przypominające "łokna" ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Kolega powyżej ma rację co do linuksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi