Jump to content

Wiedźmy przyjaciółki i zombi przyjaciel

Recommended Posts

Uchroniłem dwie wiedżmy przed egzekucją, mam je na zielono i opisane są jako przyjaciółki. Czy w następnych lokacjach, jeśli spotkam jakieś wiedźmy, też będą do mnie przychylnie nastawione, czy tylko będą przyjazne te dwie. No i fajna sytuacja - zombi przyjaciel. Szukająć rączki, zobaczyłem zielonego przyjaciela. Czy biust zombiaczki jest potrzebny do realizacji recept, czy coś podobnego, czy można opchnąć handlarzowi? A przy okazji zapytam, co to za takie wielkie stworzenie w podziemiach Agropromu grasuje, bo nie miałem napisanej jego nazwy. To Jakiśtam Szpon? Bo pazurki miał ładne, że :whistling:. Padł od trzeciego naboju z grubym śrutem, a gdy dla zabawy powtarzałem lokację, od jednego strzału z miotacza.

Jeśli chodzi o Wiedźmy, to tylko te dwie będą kumpelkami. Co do mutantów, to zdarza się, że gra oznacza ich jako przyjaciół. Nie ma to żadnego wpływu na ich zachowanie - mutki i tak Cię zaatakują ;)

W podziemiach był Szpon Śmierci - bestia zaadaptowana do STALKERa z Fallout'a.

Biust zombiaka ja sprzedaję, ale jakaś tam recepta na jego modyfikację jest - tylko nie wiem czy działa, bo nigdy mi się ta sztuka nie udała i zarzuciłem ten pomysł :D

Sądzę że, dla takiego okazu można zrobić wyjątek. Tym bardziej, że przewodnikowy "bibliotekarz" ( w oryginale "Библик") tego nie odzwierciedlają. Sprawdziłem tuż przed napisaniem, ten goliat nic mi nie dał. Żadnych itemów ( gra i powtórka pod Agropromem i Wilcze Legowisko - wilki też nic nie miały, dały tylko karaluchy ). Ale to moje zdanie.