Tortain Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Mam jedno pytanko, czy da się jakoś przyspieszyć ładowanie savów. Sama gra czyli tekstury, shadery ładują się szybko ale samo "Przygotuj się do gry" twa prawię minutę. W podstawce ten element wczytywania zwie się "Klient: Synchronizacja" i trwa najwyżej 3 sek. Da się to jakoś przyspieszyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Nie da się. NS+ Dopa jest 10 razy większa od podstawki i co za tym idzie ładuje się dużo dłużej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tortain Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 Dzięki za szybką odpowiedz. Będę musiał się starać rzadko umierać, bo na wszytywaniu savów mnóstwo czasu stracę. ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Spróbuj ''-noprefetch'' np.(“D:S.T.A.L.K.E.R. – Shadow of ChernobylbinXR_3DA.exe” -noprefetch) co przyśpiesza ładowanie gry, ale potem skutkuje możliwymi przycięciami. Działa to tak że nie ładuje od razu wszystkiego do pamięci, tylko doczytuje podczas grania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tortain Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 Próbowałem, bez zmian. Problemem jest sama sychronizacja. I jak gra dzięki Ashampoo Core Tune korzysta z drugiego rdzenia to ładowanie już nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) Ashampoo Core nie ma nic do ładowania gry Ashampoo Core Tuner to zbiór narzędzi pozwalających na zarządzanie procesami oraz zoptymalizowanie użycia procesora wielordzeniowego. .Wiem bo kiedyś mając słabszy sprzęt korzystałem.Nic nie zmienisz,po prostu nie daj się zabijać zbyt często i po kłopocie z ładowaniem. Edited September 19, 2012 by pacjent1972 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Ładowanie gry nie przyśpiesza, ale nie można powiedzieć że nic nie daje, bo dzięki Core Tuner, COP działał mi o wiele płynniej, na słabym 4 rdzeniowym procku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts