Jump to content

Problem z CryZone Sector 23

metek58
 Share

Recommended Posts

Jest problem z tym modem, bo potrzebne jest coś w rodzaju localization i nie mam pojęcia, jak to ma być zrobione. Mod jest (tam gdzie było tylko możliwe) spolonizowany, ale w miejscach znaków diakrytycznych, pojawiają się prostokąciki. Dziwi mnie jednak fakt, że w głębszej części menu, jest normalny polski tekst z ą, ę ł itp. Dało by się to przełknąć, ale w oknach dialogowych są już prostokąciki, zamiast polskich znaków diakrytycznych i trzeba niekiedy niezłej wyobraźni, aby odczytać tekst ze zrozumieniem. Namęczyłem się z tym modem, pomagali mi w tym @smox ze @scigaczem1975 i szkoda by było go tak zostawić. @smox ma zasłabego kompa, by go testować, @scigaczowi1975 padł internet i czarne chmury zawisły nad tym modem. Czy ktoś z Was pomógłby mi z tym ala localization, to proszę o to. Gra arcytrudna i jest co zwiedzać, a idąc w danym kierunku, np. wykonać zadanie, wpadasz w niewidoczną anomalię-katapultę i wylatujesz w górę na kilka pięter, po czym jebudu o ziemię i koniec podróży. Nieprzebyte gęstwiny, w nich ukryte zwierza, atakują bez pytania :biggrin: , a najgorsze szczury, atakuje w w wysokiej trawie i kilka chwil i idziesz w piach. Może by ten mod zaciekawił szerszą grupę graczy, tylko ta bariera ze znakami diakrytycznymi. Proszę o pomoc. :wallbash: :verymad: :blink: :woot: :sad: