MiedzianeJaja Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Oczywiście można zabić 350 psów i sprzedać głowy bezdomnemu zarabiając 30000 minus koszt około 1000 sztuk amunicji i kilkakrotnej reperacji broni, no ale czy to aby nie nudne ? Znacie jakieś lepsze sposoby na ogarnięcie przez początkującego stalkera grubszej kasy ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Owszem. Grosz do grosza, to typowa metoda, która wymaga zbierania ton badziewia i sprzedawania go za niewielkie sumy. Jak chcesz zarabiać poważną kasę, to tylko z artefaktów. Jako początkujący Stalker nie masz zapewne dobrego pancerza, broni etc etc. Oznacza to, że jesteś raczej na początku zmuszony do mozolnego ciułania po groszu. Ewentualnie możesz zawsze dołączyć do nas i po problemie. :thumbsup: Siedzimy właśnie na TS. Jakbyś miał jakieś pytania, to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Hehe. Spotkałem Mnicha i dostałem sporo kasy oraz kałasza z nabojami tylko za dziekuję. Takiego quest-a powinien mieć każdy początkujący stalker. "Spotkaj się z Mnichem." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A ja mam trochę inne pytanie. Gdzie można sprzedawać arty na stacji w Lubeczy? Bo jakoś nikt nie chce ode mnie ich kupować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Skąd wytrzasnąłeś arty w mieście ? Loot Buyer (skup wszystkiego) jest w budynku milicji na parterze, kwadrat mapy 313/2 a drugi w budynku Teatru/Domu Kultury. Kwadrat 312, na granicy ćwiartek 2 i 4. Chyba że masz arty "Broken Screen" to nie wiem czy ktoś to w ogóle kupi. Jest jeden facet na 313/1 gdzieś koło torów, który za kilka sztuk daje jakieś grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Syzyf daje 70 rubli za 2 sztuki, ale to tylko w ramach rozwoju postaci. Kokosów na tym nie zbijesz. Arty zdobywa się poza miastem i sprzedaje poza miastem, chyba że masz w Lubeczy zadanie na przyniesienie artefaktów (Np. u Sztacha w budynku Milicji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak, mam te arty co MJ wymienił, znalazłem oba na prawo od stacji [anomalia chemiczna]. Wiem, że nie zbije na tym fortuny, ale to zawsze coś na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Najlepiej strzelaj pieski (celuj w głowę z przykucnięcia). To najbardziej opłacalne na początek. Koło północnych drzwi stacji po prawej stronie któryś bezdomny daje 860 rubli za każde 10 głów. Można trochę uzbierać kasy. A w wagonach pojawiają się skrzynki z częściami do pistoletu. Jak zbierzesz kilka to u mechanika (tego pod niebieskim neonem klucza) możesz sobie zcrafcić pistolecik tylko musisz dokupić u niego oliwiarkę i coś tam jeszcze... Bo prawdopodobnie masz coś takiego co się nazywa "Rusty PM" i długo tym nie postrzelasz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zauważyłem to już, że już sobie nie postrzelam :P A gdzie można dostać szybko nowy PM lub broń? Tak wiem, że z kasy a za zadania lub znaleźć czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Pistolecik, jak pisałem sobie skrafcisz. Ale jestem w Mieście to wołaj mnie na publicznym kanale (albo na PM). "Miedzian" to ja. Coś wymyślimy dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi