Jump to content

Który mod TŚ wybrać

kondotier
 Share

Recommended Posts

Poczytałem o modach opartych na Nowym Scenariuszu 5, ale te opisy nie dały mi pełnej odpowiedzi który wybrać. Oczywiście, wiem że, TŚ2UF powinien być pod względem technicznym optymalny, ale są różnice w rozpoczynaniu i kończeniu modów. Podoba mi się początek z Leśnikiem. Czy wątek fabularny NS5ZM bardzo się różni od NS5TŚ, a ten z kolei od TŚ2UF? Nie są dla mnie atrakcyjnymi recepty i modyfikacja artów. No i przede wszystkim, który z nich zassać, aby był najmniej zawodny.

Ja grałem w TŚ2 i TŚ2 Final Update. Pod względem rozbudowania fabuły, misji dodatkowych i stabilności technicznej na pewno lepsza jest wersja finalna (nie występuje w niej np. 'psucie sejwów' i ogólnie cała gra jest bardziej stabilna). Tak więc graj w TŚ2 Final Update. Zew Monolitu, to uboższe wersje Tajnych Ścieżek.

Edited by korn06

Dzięki dla wszystkich trzech. Ale dalej mam ambiwalentne odczucia do tego moda, ze względu na (tak by wynikało z poradników ) trochę pogmatwanie fabuły i zadań pobocznych. Więc zapytam, jaki inny ( mody które zaliczyłem to: Szrama, Priboi Oh, Apokalipsa x 2 i Omega ) który zmienił znacząco fabułę, byście polecili. Chyba że, któraś z nowinek jest już na niestresującym etapie.

Gorąco polecam TŚ2UF. Przejście tego moda dało mi masę satysfakcji. No i nie codzień masz okazję "wytępić niewiernych ku większej chwale Monolitu". Pogmatwanie nie jest takie straszne, większość zadań wykonałem nie korzystając z poradników. Owszem, jest kilka miejsc gdzie warto skorzystać. Ten mod ma dosyć rozbudowaną fabułę, ale elementy dwóch głównych lini fabularnych zazębiają się ładnie i nie ma aż takich problemów z wyborem "co czynić".

To tak.. Co do Tajnych Ścieżek to ową modyfikację szczerze polecam, nie będę pisał jaka jest i co zawiera, uwierz mi na słowo-rewelacja. Jak masz grać w tego moda to od razu instaluj TŚ2UF, najnowsza i najlepsza część, reszta wersji jest starsza, więc nie warto grać. Inny mod który bym ci polecił to LWR TOD, ale tutaj mi się klimat bardzo spodobał, fabuła już marniej wypadła, ale tragicznie nie jest. Jak jesteś wytrwały to soljanka, ale to mod dla doświadczonych graczy, z 4 razy próbowałem go przejść i zawsze kończyłem przy końcówce, z różnych powodów. Satysfakcja gwarantowana podczas gry, o ile nie grałeś oczywiście. Kroniki Viam Fala, hm.. nie przeszedłem do końca. Ale taki sobie, grałem po stronie najemników i nawet ciekawie, ale mogłoby być lepiej. Natomiast nie graj w Martwy Szlak 2, naprawdę odradzam.