GTX Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Witam otóż mam niemciekiego marka z 1950 z aluminium ile mniej więcej on jest warty ?, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Witam otóż mam niemciekiego marka z 1950 z aluminium A przepraszam, co to jest, bo kompletnie nie wiem o czym Ty do nas rozmawiasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Chyba chodzi o monete.Jeżeli to zwykła moneta z obiegu z tamtych lat to niewiele.Wszystko zależy od nakładu w jakim wychodziły.Jeżeli wyprodukowano bardzo duzo takich samych to prawdopodobnie wiele przetrwalo do dzisiaj i z kasy nici.No chyba że jest z jakiejś "edycji limitowanej" to wtedy może byc juz coś warta.Bardzo dużo zależy też od jej stanu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Google Translator - Witam, posiadam aluminiową , niemiecką markę z 1950 roku . Ile może być warta? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Matko Boska, to chodziło o "aluminiową niemiecką markę"? Dzięki, ja wysiadam... Google Translator - Witam, posiadam aluminiową , niemiecką markę z 1950 roku . Ile może być warta? Widzę, Buber, ze mówicie po niemcieku dużo lepiej ode mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 @Dopyl ma dużo racji. Poszukaj również tutaj...http://www.domel103.pl/wycena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTX Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 Buber mam identyczną z 1950 1 Mark niemiecki z aluminium . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Sory GTX , to taki żarcik w związku z Twoim niezbyt zrozumiałym opisem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganges Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Aluminium i nie edycja limitowana = wartości nikła Nawet edycja limitowana chyba dużo warta by nie była, monety nawet mało liczne ale wykonane z metalu innego niż złoto lub srebro nie osiągają dużych cen. To tylko mój wniosek i nie musi się zgadzać z obecną sytuacją na rynku. Edit: korekta estetyczna. Edited January 3, 2013 by Ganges Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Aluminium i nie edycja limitowana = wartości nikła Nawet edycja limitowana chyba dużo warta by nie była, monety nawet mało liczne ale wykonane z metalu innego niż złoto lub srebro nie osiągają dużych cen. To tylko mój wniosek i nie musi się zgadzać z obecną sytuacją na rynku. Edit: korekta estetyczna. Masz racje ta monety z tego roku są poprostu za "młode" i można ich jeszcze sporo znaleźć.Sam mam kilka niemieckich z lat 20 XXw i też są prawie nic nie warte.Podejrzewam że nawet jakby były wykonane z metalu szlachetnego to jeśli nie byłyby w co najmniej bardzo dobrym stanie wiekszą wartość dostałoby się gdyby je sprzedać jako złom. Edited January 3, 2013 by dopyl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 No nie przesadzajcie. Mam całe cztery bloki nie kasowane znaczków z panem "H" w kilku kolorach i nieźle bym za to szarpnął. A monetami i banknotami się nie podzielę :ermm: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts