Jurij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam otóż chciałem sobie pograć na modziku Powrót Szramy cz.1 z dopełnieniem ale gdy chciałem wejść do gry i sprawdzić jaką wersję posiadam to po prawej stronie jest czarny pas. Czyli obraz jest przesunięty w lewo ale gdy chciałem zrobić screeny i przesłać to na screenach było wszystko ok. Jak odpalam grę to np. ten napis THQ jest bardziej po lewej niż na środku a tak jak mówiłem po prawej ciągnie się czarny pasek. Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 W ustawieniach jest zaznaczone- pełny ekran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Podejrzewam że w Win jest ok? A jaką masz rozdzielczość w Win i w grze? Jaki monitor (rodzaj, rozdzielczość sugerowana)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Korn06 jest zaznaczone nawet próbowałem wyłączyć i włączyć tą opcję ale to samo Liar Rozdzielczość monitora to 1440x900 zawsze taka była nigdy takich problemów nie miałem a w każdej grze jest również taka rozdzielczość ale w żadnej grze takich problemów nie miałem. Monitor LG sugerowana też 1440x900 ale rodzaj to nie wiem Reinstalacja także nie pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To nie mam pomysłu. Czasem są takie cuda jak są różne rozdzielczości. Chyba pozostaje tylko regulacja ustaieniami osd monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Witam nie bardzo wiem gdzie zgłosić się z moim problemem więc może tutaj. Tak się dzieje w menu głównym i w trakcie wczytywania a w grze nie widać przejść miedzy lokacjami mojej pozycji i kropek czyli innych stalkerów. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Od kiedy tak się dzieje? z jakim modem? czy bez moda też? jaką masz konfigurację? podaj info o sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 U mnie też tak się robiło na starym komputerze. Wszystko wracało do normy jeżeli ustawiłem co najmniej średnie ustawienia jakości, ale wtedy nie szło grać. Komp nie wyrabiał. Znalazłem inne rozwiązanie. W gamedata/textures/ui - są plik dds. Te, które źle mi się wyświetlały otwierałem w Paint.NET i w Efektach zmieniałem cokolwiek, tak by obraz jak najmniej się zmienił. Zapisywałem i wstawiałem do gry. Zawsze działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 A co dokładnie zmieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 No nic nie zmieniałem to tak nagle.Komp ma już z osiem lat wiec grafikę w grach zawsze ustawiam na mini i się gra a tu nagle ciach. Teraz gram w Powrót Szramy+dop. Miałem problem w x18 no i trochę pogrzebałem w plikach ale pużniej zainstalowałem wszystko od nowa i jest to samo. Smox przejrzałem trochę pliki o których piszesz ale nie bardzo wiem o co chodzi , u mnie wszystkie wyświetlają się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) W Powrocie Szramy bez dopy, scigacz zrobił nowe shadery, które rozwiązywały problemy nie wyrabiania komputerów z grafiką. Spróbuj je zastosować. No i jest tam też fix dla słabych komputerów. Może to Ci pomoże.W PSz cz1., grało sporo osób, w dopę już mniej, tak że, szukaj rozwiązań w postach cz1. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Smox przejrzałem trochę pliki o których piszesz ale nie bardzo wiem o co chodzi , u mnie wszystkie wyświetlają się tak samo.@Karol - te pliki, które źle ci się wyświetlają w grze są w gamedata/textures/ui. Jeżeli otworzysz je w Paint.NET, to wyświetlą się prawidłowo, ale w grze już nie. Trzeba otworzyć je w Paint.NET i w Efektach zmienić cokolwiek np.Fotografia-Wyostrzenie , tak by obraz jak najmniej się zmienił. Takie zmienione pliki wstaw do moda i sprawdź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Z tym zmienianiem pytałem się smoxa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Z tym zmienianiem pytałem się smoxa :PNie wiem, czy jasno się wyraziłem? Warto samemu pokombinować, pamiętając o kopii zapasowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Smox , dziękuje ci dobry człowieku niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi . Zrobiłem tak jak poradziłeś i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 @smox Rada sprzed bez mała trzech lat, a ciągle pomaga zbłąkanym stalkerom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi