skhi Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Proszę o podpowiedź gdzie i w jaki sposób zmienić nastawienie postaci . w czasie małej zadymy na ATP z bandytami handlarz Szary nawiną mi się pod lufę i dostał kilka kulek z wintara .Teraz przy każdym przejściu i czyszczeniu bazy bandytów zbiera broń i naparza do mnie a jak mu odpowiem z obu luf lub podejdę do niego to albo strzela albo wali mnie w pysk i bierze nogi za pas.Trochę sprzętu po czyszczeniu jest i można by go opchnąć z zyskiem a tu ta łajza tak ze mną zagrywa . Poratujcie braciaki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 http://stalkerteam.pl/topic/3011-nastawienie-frakcji-oraz-mutantow/ - W tym temacie masz tutorial co do nastawienia frakcji i pozostałych do GG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 (edited) Nastawienie można zmienić na kilka sposobów...sposób 1 - tutaj, poprzez modyfikację dla sekcji trader, sposób 2 - zmienić reputację otrzymywaną za zadania. w gamedataconfigmisc znajdujesz plik task_manager.ltxrobisz kopię zapasową w/w pliku. znajdujesz sekcję [tm_find_artefact_1] - dopowiada za zadanie zlecane przez Sidorowicza na meduzę. zmieniasz w wierszu [linijka 330 pliku task_manager.ltx] reward_reputation = +5 na reward_reputation = trader, 1000 zapisujesz plik i robisz zadanie na meduzę.Całość sekcji odpowiadającej za zadanie ma wyglądać następująco: [tm_find_artefact_1]type = artefactcommunity = actortext = tm_find_artefact_1_textdescription = tm_find_artefact_1_descrparent = tradertarget = af_medusa;reward_money = 500reward_reputation = trader, 1000reward_rank = 1reward_item = vodka;idle_time = 84000prior = 1 Wszyscy handlarze powinni zmienić kolor nastawienia na zielony. Mam nadzieję, że zmiana frakcji w tym przypadku - nie wpłynie negatywnie na grę. Po ustabilizowaniu sytuacji z handlarzami - zmień plik do postaci pierwotnej. Edit: kol. Cichy ubiegł mnie - dając info w trakcie pisania posta, nie mniej jednak - każdy sposób powinien działać. Edited April 4, 2013 by The Emperor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts