Jump to content

Czerwony Szary .

skhi
 Share

Recommended Posts

Proszę o podpowiedź gdzie i w jaki sposób zmienić nastawienie postaci . w czasie małej zadymy na ATP z bandytami handlarz Szary nawiną mi się pod lufę i dostał kilka kulek z wintara .Teraz przy każdym przejściu i czyszczeniu  bazy bandytów zbiera broń i naparza do mnie a jak mu odpowiem z obu luf lub podejdę do niego to albo strzela albo wali mnie w pysk i bierze nogi za pas.

Trochę sprzętu po czyszczeniu jest i można by go opchnąć z zyskiem a tu ta łajza tak ze mną zagrywa .

Poratujcie braciaki . :dry: 

Nastawienie można zmienić na kilka sposobów...sposób 1 - tutaj, poprzez modyfikację dla sekcji trader, sposób 2 - zmienić reputację otrzymywaną za zadania.

•  w  gamedataconfigmisc znajdujesz plik task_manager.ltx
  • robisz kopię zapasową w/w pliku.
  • znajdujesz sekcję [tm_find_artefact_1] - dopowiada za zadanie zlecane przez Sidorowicza na meduzę.
  • zmieniasz w wierszu [linijka 330 pliku task_manager.ltx] reward_reputation = +5 na reward_reputation = trader, 1000
  • zapisujesz plik i robisz zadanie na meduzę.

Całość sekcji odpowiadającej za zadanie ma wyglądać następująco:

[tm_find_artefact_1]type = artefactcommunity = actortext = tm_find_artefact_1_textdescription = tm_find_artefact_1_descrparent = tradertarget = af_medusa;reward_money = 500reward_reputation = trader, 1000reward_rank = 1reward_item = vodka;idle_time = 84000prior = 1 

Wszyscy handlarze powinni zmienić kolor nastawienia na zielony. Mam nadzieję, że zmiana frakcji w tym przypadku - nie wpłynie negatywnie na grę. Po ustabilizowaniu sytuacji z handlarzami - zmień plik do postaci pierwotnej.

Edit: kol. Cichy ubiegł mnie - dając info w trakcie pisania posta, nie mniej jednak  - każdy sposób powinien działać.

Edited by The Emperor