metek58 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Proszę o pomoc z zawieszającym się ekranem i kompem. Zawiesza się ekran podczas gry, podczas przeglądania stron. Przeskanowalem cały komp płatnym Nortonem - czysto. Mam aktualny sterownik karty i nic się nie dzieje, póki nie uruchomię gry lub przeglądarki. Mryga ekran i jest komunikat, że "Sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność" i jeszcze tam jakieś duperele, jakiś Kernel Mode Drive 314.22. Bywa, że zawiesi się i tylko restart kompa zostaje. Mam nieraz jasny ekran, a nieraz ciemny. Piszę tu, bo nawet nie mogę wejść w stronkę z opisem tego problemu, bo zaraz zawiecha. Na Stalker Team probowałem pisać normalnie, to też zawiesiło, więc piszę w pliku tekstowym i kopiując z niego, probuję to przesłać. Co radzicie, bo to od wczoraj mam ten problem. Podjęte proby:1). Przeskanowałem cały komp płatnym Nortonem - czysto.2). Odinstalowałem sterownik grafy i zainstalowałem poprzednią wersję.3). Odinstalowałem sterownik grafy i zainstalowałem (aktualny).4). Nie podjąłem próby jeszcze okiennej, ale to ostateczność. Ki diabeł? Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Tutaj coś piszą obszerniej na ten temat: http://forum.pclab.pl/topic/309442-Sterownik-ekranu-przesta%C5%82-odpowiada%C4%87-ale-odzyska%C5%82-sprawno%C5%9B%C4%87/ W poście #17 jest porada która podobno częściowo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Otwórz obudowę - wyjmij kartę grafiki, przeczyść ją i dokładnie wciśnij. Czasem szukamy w sterownikach a np. taśma źle dociśnięta. Może ktoś przy sprzątaniu ruszył kompa i karta się obruszyła, a może dostała patyny na PCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzięki chłopy, ale nic z tego. Pisze z innego kompa. Byłem jednak w serwisie i poszła karta. Mam ją na gwarancji, więc mniej boli. Jest opcja, że zwrócą pieniądze i jak dopłacę stówkę, to będę miał GeForce 650-tkę. W serwisie są dobrzy ludzie, dali mi zastępczą grafę, bym nie opadał na duchu w czasie oczekiwania na wynik reklamacji - to około 8 do 10 dni. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi