LVutner Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Cześć czy ktoś wie w którym pliku jest wpis o nieskończonośći amunicji dla npctów?Bo nawet gdy mają karabin to tylko używają pistoletów i mają nieskończoność naboji.Jaki plik w grze odpowiada za nieskończoność naboi w pistolecie u NPC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam kolegę,plik ogólnej konfiguracji stalkerów to character_desc_simulation.xml [gamedataconfiggameplay]. Każdy NPC jest zdefiniowany pod kątem wizualnym, ekwipunkowym, dialogowym w plikach .xml - wyjaśnię Ci to na przykładzie Wilka z kordonu. Ale wpierw zadaj sobie pytanie - widziałeś kiedykolwiek by skończyła mu się amunicja do ak74u (w podstawce), po czym przeszedł na broń krótką? - ja nie spotkałem się z tym. Poniżej konfiguracja ekwipunkowa Wilka:[spawn] nwpn_pm nammo_9x18_fmj = 1 nwpn_ak74u nammo_5.45x39_fmj ndevice_torch nhand_radio nJak widać w swoim wyposażeniu posiada: pistolet Makarov'a, ak74u, latarkę (torch), radio oraz amunicję. Wpis ammo_5.45x39_fmj nie ma przyporządkowanej wartości liczbowej, natomiast przy 9x18_fmj mamy wartość 1ammo_9x18_fmj = 1Masz dwie opcje: albo usuniesz jedynkę stojącą przy amunicji określonego stalkera albo dopisz np. ammo_9x18_fmj = 10 (czyli 10 magazynków przyporządkuj postaci, która straciła amunicję). Będę szczery - nigdy nie była mi potrzebna zmiana, którą wymusiłby brak amunicji - dlatego musisz sprawdzić zmiany, które wymagają nowej gry by zostały zauważone. Sprawdź na kopiach plików wartości przyporządkowane do amunicji, bądź też ich brak - lokalizując plik z NPC'ami, których będziesz modyfikował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Przepraszam niedopisałem że gram z modem Gamedata Magazines i zamiast karabinów npc używają pistoletów :( Opis moda : http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=17702Odrazu mówię że to niereklama tylko opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Pisz do autora moda w tej sprawie, aktualnie brak mi czasu na analizę moda, który wydaje się być powodem problemu. Jeśli jednak po rozpakowaniu Gamedata Magazines - natkniesz się na pliki, które wymieniłem w poprzednim poście jako odpowiedzialne za ekwipunek, wówczas edytuj je zgodnie z zaleceniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi