bober322 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć plik odpowiedzialny za parametry snu głównego bohatera? Chodzi mi o czyste niebo. Z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 W jakim modzie kol. @bober322? Sen nie występuje w czystej wersji C-Sky, grasz z modem na śpiwór? Jeśli tak, to przypadkiem nie jest to ten mod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bober322 Posted September 8, 2013 Author Report Share Posted September 8, 2013 Gram w moda Krwawy Zachód 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Żeby móc zlokalizować ten plik muszę mieć skrypty tego moda, nie grałem w KZ2 - jak tam zrealizowano opcję snu? wykorzystano śpiwór? Wrzuć mi katalog skryptów czyli scripts oraz katalogi misc, pol i gameplay. Zrób też screen z opcją snu - jeśli masz śpiwór to kliknij na opis. Wg opisu przedmiotu znajdę w plikach spolszczenia [pol] drzewo dialogowe zawarte w gameplay, te zaś prowadzi do configu (pliki .ltx) a wg. konfiguracji - skrypt. Tak właśnie bym tego szukał - może spróbuj sam, jeśli nie uda Ci się znaleźć - wstaw potrzebne foldery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bober322 Posted September 9, 2013 Author Report Share Posted September 9, 2013 W tym modzie wykorzystano śpiwór do spania. Generalnie chodzi o to, że nie mogę spać ponieważ, pokazuje mi, że anomalia działa, a żadna nie działa. Pisałem o tym w temacie moda, ale nikt nie odpisywał, więc chciałem coś pokombinować z plikiem.. http://wyslijto.pl/plik/a9mjmum2re Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Plik odpowiedzialny za umożliwiający sen - materac to: new_callbacks.script [gamedatascripts]. Całość zawiera funkcja (fragment): elseif sect=="matras" then local enemy = false for a = 1,65535 do local obj = level.object_by_id(a) if obj then if ((IsStalker(obj) and get_npc_relation(obj,db.actor)=="enemy") or IsMonster(obj)) and obj:position():distance_to(db.actor:position())<40 and obj:see(db.actor) then enemy = true break end end end new_sleep_manager.zones_update() if load_var("allow_sleep") == false then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_danger") elseif enemy == true then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_enemy") elseif xr_surge_hide.start_surge then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_surge") elseif load_var("smn",0) == 1 then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_energy") elseif (load_var("slp",0) < 50) then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep") elseif db.actor:get_bleeding() > 0 then game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_bleeding") else local spwn = new_ui_sleep_dialog.cheat(get_hud()) level.start_stop_menu(spwn,true) --start_ui(m_sleep.UISleep()) endWiersznew_sleep_manager.zones_update()odwołuje się do funkcji zones_update() zawartej w kolejnym pliku new_sleep_manager.scriptTam z kolei znajduje się odwołanie do pliku actorsleep.ltx, którego niestety nie ma w nadesłanych plikach, trudno mi zatem wywnioskować co też może zawierać ów plik. W pliku new_sleep_manager.script mamy jeszcze taką informację: local mar_p1=actor_pos:distance_to_sqr(vector():set(411.574,3.53,238.366),411422,98)<20Spróbuj zmienić wartość na końcu z 20 na inną.Na początek wyłączyłbym z użycia kilka funkcji sprawdzając efekt np. -- elseif enemy == true then -- game.start_tutorial("about_actor_no_sleep_enemy")stawiając -- przed wierszem powodujemy, iż sekcje te są omijane. Ale jakie sekcje wyłączyć - tego nie wiem - nie jestem skrypterem. Pozostaje Ci sprawdzać różne warianty wyłączeń sekcji.Pamiętaj - to tylko sugestie a nie gotowy przepis na dręczący Cię błąd. Skrypt jest dość rozbudowany, więc radzę zrobić kopię pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts