Junx Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Co myślisz o tym 560 Ti?http://allegro.pl/zotac-geforce-gtx-560-ti-malo-uzywany-i4398868097.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Zotac, czyli firma znana. Karta ma referencyjne zegary, czyli ciut wolniejsza jest od wersji OC, ale różnica jest niewielka. Cena przyznaję za to jest dość atrakcyjna :) Opis też wygląda w porządku, nie zauważyłem żadnego kruczka typu "sprzedaję zdjęcia karty" :) Niby dziwne, że nikt nie licytuje, ale też sporo kupujących chce w ten sposób pokazać sprzedającemu, że jest głupcem wystawiając z ceną minimalną, poniżej której nie sprzeda. W "Kup teraz" masz ją za 320 zł z dostawą. Jak zaczniesz licytację, i zalicytujesz na na 265 zł, to mogą się inni kupcy pokazać. Pewnie gdybym kupował, to bym się skusił :) Ale tutaj to już musi być Twoja decyzja. Sprzedający ma 100% pozytywów. Tu jest strona Zotaca z tą kartą : http://www.zotacusa.com/geforce-gtx-560-ti-zt-50301-10m.html Tylko ma Twój zasilacz 2x6 pin wtyczki do zasilania ? Albo masz przejściówki ? Skontaktuj się ze sprzedającym, i spytaj się czy karta ma wszystkie wtyczki (powinny być w komplecie) : 1 x DVI-to-VGA adapter 2 x Dual MOLEX to 6-pin PCIe power adapter Sterowniki sobie zassasz sam. Edytowane 11 Lipca 2014 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Wtrącę swoje 3 grosze. apg ma generalnie rację, 650 to nie jest dobra karta, a gameplay'e na yt pokazujące, że BF4, Crysis 3 i inne chodzą płynnie na ultra to jakaś wielka ściema, tym bardziej w multiplayer. Za niecałe 400zł sprzedałem ostatnio moją 570 Superclocked Zotac'a, która jest conajmniej 20% wydajniejsza od 560Ti, z uwagi na architekturę 580tki. albo mi umknęło @junx, albo nie podałeś pełnej konfiguracji sprzętowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Już zamówiłem tego gtx'a 560 ti ;) konfigurację podałem poniżej w opisie. A i mam teraz win 8.1 zamiast 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 To poczekamy, aż przyjdzie do Ciebie. Karta w komplecie ? Z adapterami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Tak przejściówka i kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Musisz mieć dwie wtyczki 6 pin dodatkowego zasilania - przejsściówki powinny być w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Napisałem mu: Witam. Czy w zestawie jest: 1 x DVI-to-VGA adapter2 x Dual MOLEX to 6-pin PCIe power adapter Pozdrawiam To mi odpisał: Witam Tak są dwie przejściówki dual molex to 6 pin oraz jeden adapter DVI to VGAKartę wysylam w poniedziałek Pozdrawiam Tak więc jest wszytko ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) No i ładnie :) Tu masz link do Display Driver Uninstaller http://www.programosy.pl/program,display-driver-uninstaller.html żeby wyczyścić system ze sterowników AMD Sterowniki do nVidii znajdziesz tu : http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl A teraz trzeba tylko poczekać na paczkę :) Edytowane 13 Lipca 2014 przez apg2312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Dzięki przyda się na pewno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Kartw widzę dotarła, i już jest zainstalowana :) To podziel się wrażeniami :) Edytowane 16 Lipca 2014 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Więc tak: - Rozdziałka 1280x720 na niskie tak na szybko: BF3 ~ 40 fpsBF4 ~ 30 fpsStalker CS (modowany) DX 10.1, średnie ~ 30 fpsArma 2 (DayZ Overpotch) ~ 25 fps By było lepiej, ale procek za słaby :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No to chyba spory skok w porównaniu do poprzedniej karty... Ale entuzjazmu jakoś nie widzę :P Procek jak procek, RAM-u byś musiał dołożyć, żeby mieć 8 GB. To jednak robi odczuwalną i wymierną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Bo mi to wystarczy nie jestem wybrednym graczem :) A poza tym u mnie nie pójdzie 8 GB ramu bo coś płyta nie lubi ;/ Miałem kiedyś kupione dodatkowe 4 GB, ale nie poszły... /// Dobra zostawmy ramy i kartę, teraz procek :) Mam możliwość załatwienia procka z serii Intel Core 2 Quad jakie procki (kilka) będą odpowiednie do tek karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ja osobiście polecam ci Q9650 dla mnie nie ma lepszego procesoru z serii Quadów ;) Tu coś więcej o nim. Tu masz przykładowo w jakich cenach one chodzą. Lepsze są już chyba tylko Extremy. Jeśli to przekracza twój pozostały budżet to napisz do ilu chciałbyś zainwestować w tego Quada i czy na pewno w Quada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Mam możliwość załatwienia procka z serii Intel Core 2 Quad Załatwienie a kupno to co innego :)Znajomy z Anglii może mi go załatwić tylko nie wiem czy konkretny model będę miał, więc potrzeba mi kilka, aby mógł jakiś z najlepszych załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Chyba będzie lepiej jak kolega najpierw ci napiszę jakie może załatwić dopiero potem można wybierać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Napiszę po kolei: Kolega jest teraz w Polsce (2 tyg.), w niedzielę robię mu trzy maszynki, kasy za to nie będę brać a on w zamian załatwi mi procek z Anglii (pocztą), ale zanim pojedzie musi wiedzieć jakiego procka ma szukać, więc teraz pytam jaki będzie odpowiedni, żeby potem nie musieliśmy gadać przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 W takim razie polecam ci wybórIntel® Core™2 Quad Processor Q9650 (12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)Intel® Core™2 Quad Processor Q9550S (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB) Intel® Core™2 Quad Processor Q9505S (6M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB) Intel® Core™2 Quad Processor Q9400S (6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) Intel® Core™2 Quad Processor Q8400 (4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Dzięki przyda się :) Kartw widzę dotarła, i już jest zainstalowana :) To podziel się wrażeniami :) I pierwsze wrażenia są :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 z zasilaczy ci polecę Thermaltake SE 530W modular i xfx 550w :) sam mam 2 kompach i sobie chwale :) i nie pchaj się w starą podstawke kup coś na haswellu jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Karta jest, więc czas na upgrade'a Procka i płyty :D Dane: - Interesuje mnie podstawka LGA 11XX wraz prockiem i3/i5 (jeśli i3 na nowszej podstawce będzie wydajniejszy od i5 na starszej, bądź odwrotnie to też biorę pod uwagę)- Procesor 4-wątkowy obowiązkowo W/w podzespoły mają być do gier: - BF 3/4- Arma 2/3 z modami- Dayz (Standalone) Obecna konfiguracja: - Gigabyte G41MT-S2PT- Pentium Dual-Core CPU E5800 @ 3.20GHz- Kingston HyperX 4 GB DDR3 1600 MHz- SilentLine 425W- Zotac GTX 650 Ti- Windows 8 64 Bit Cena : 400 zł, max 450. PS. Jeśli będzie nie duża dopłata (+450 zł) a wydajność będzie znacząca to proszę też pisać, jeśli różnica będzie 30 zł a wydajność na poziomie 15-20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi