carlopapa Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam dziś tj. 13.02.2015 u mojego syna w komputerze powstało dziwne zjawisko, a mianowicie podczas gdy syn grał w grę LEGO Harry Potter nagle wygasił się monitor, głośnik systemowy zaczął piszczeć z przerwami a przycisk power zaczął migać. Jedyne co mogę zrobić to restart. Wydaje mi się że zasilacz nie wyrabia, ale może ktoś wie co to może być. komp to: dell studio xps 8100 windows ultimate 64bitintel i7 cpu @ 2.93 Ghz8GB 1333 DDR3 ramnvidia geforce GT240 1GB DDR3zasilacz oryginalny 350 WATT Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Za słaby zasilacz sama grafika wymaga minimum 350 watt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tylko że to jest oryginalny zasilacz i karta tak jak w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Czysty, nie przegrzewa, może coś na kablach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Czyściutki i dzieje się to jak narazie tylko na tej grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 A temperatury, sterowniki nie były aktualizowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Temperatury normalne świeżo zainstalowany system, sterowniki aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Też miałem piszczenie, okazało się że zasilacz nie miał odpowiedniej mocy i był u kresu wytrzymałości. Wymieniłem na mocniejszy i nic niepiszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Tylko że to jest oryginalny zasilacz i karta tak jak w zestawieTak ale jeżeli to komp dla firm to nie jest za bardzo przystosowany do gier a w instrukcjach kart pisze minimalna moc zasilacza 350 wat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Uważaj ;) mi ostatnio po takich przebojach jak rypnął w końcu zasilacz znienacka to razem z nim: płyta, grafika i dysk twardy no i zasilacz, tylko obudowa i dvd zostało sprawne. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Zasilacz wymieniłem na CORSAIR CX600 ale nie była wina zasilacza lecz karty graficznej. Zainstalowałem GPU-Z i zrobiłem aby zapisywało odczyty temp. do pliku i okazało się że karta miała 110 stopni. Zdjąłem radiator i wymieniłem pastę na nową i teraz ma max 80 stopni. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Edytowane 15 Lutego 2015 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Zasilacz wymieniłem na CRSAIR CX600 ale nie była wina zasilacza lecz karty graficznej. Zainstalowałem GPU-Z i zrobiłem aby zapisywało odczyty temp. do pliku i okazało się że karta miała 110 stopni. Zdjąłem radiator i wymieniłem pastę na nową i teraz ma max 80 stopni. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Nie ma za co ale teraz zasilacz jest teraz odpowiedni i ma zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, wyciągnij kości Ram przeczyść i włóż z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Wszystko już gra dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi