pacjent1972 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 W modach Stalkera nie rzadko przekleństwa to chleb powszedni, proponuję zamienniki wulgarnych słów w modach i życiu codziennym dla nas wszystkich bo jak badania wskazują klnie 80% Polaków czyli wszyscy poza niemowlakami. PRZEKLEŃSTWA ODZWIERZĘCE:- psia kość lub psia kostka- na psa urok- kurza stopa- kurza noga- kurczę blade- kurczę felek- kurna chata- kaczy zad- w mordę jeża- motyla nogaPRZEKLEŃSTWA WARZYWNO POCHODNE:- słona kukurydza- coś mi się popapryczyłoPRZEKLEŃSTWA NIESKLASYFIKOWANE:- a niech mnie drzwi ścisną!- do diaska!- niech to dunder świśnie!- do stu piorunów!- do stu tysięcy par kartaczy!- obyś sczezł- pocałuj mnie w grząśl- do jasnej Anielki- kurna olek- chyba Cię popiętroliło- niech mnie kule biją- ja pier papier- Holender!- do kroćset!- na belzebuba!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Hmmmmmmmmmm Np. zamiast (fonetycznie) job twoju matć pisać/wymawiać w piczku mater ;)Weg-won-wont, idi ty na h... - odejdź nie lubię cię lub 100% multi kultury: jala amsi!!!(meeeeee) ;)Nasza kultura zawiera też min. tzw. "czasowniki kopulacyjne" - odpier... spier... itd/itp, nie dajmy sobie zabrać nawet tego bo mamy kulturę słowa pisanego która liczy już ponad 12 tyś lat :https://stalkerteam.pl/topic/6849-świąszczycasvastik/?page=1Czasownik od****... się pochodzi z łaciny - audiebantus - czyli czas zaprzeszły: oni od usłyszeli, hufiec pochodzi opd terminu staronordyckiego - hövding - przywódca, hąsa pochodzi od hanza, pamiętajcie, że ligatura ch istnieje w języku Polskim dopiero od XVI/XVII w tzw. ne i pochodzi od mogołów zwanych tatarami i stosyjąc w terminologi ligaturę ch przed tym okresem dopuszczamy się "herezji językowej" języka Polskiego.My Słowianie zrezygnowaliśmy na przełomie XIX/XX wieku z czasu zaprzeszłego bo jak to brzmi dziś: oni byli by byli? p.s. zamiast blin można tłumaczyć: placek ;) Edytowane 7 Lipca 2015 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Co poniektóre zamienniki brzmią dość komicznie, kilka z nich nawet czasami się słyszy jak motyla noga i w mordę jeża jednak Stalker to ciężki klimat i tam dla mnie nie ma miejsca dla takich słówek, gdy goni cię pijawka to pocałuj mnie w grząśl jest nie na miejscu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Co poniektóre zamienniki brzmią dość komicznie, kilka z nich nawet czasami się słyszy jak motyla noga i w mordę jeża jednak Stalker to ciężki klimat i tam dla mnie nie ma miejsca dla takich słówek, gdy goni cię pijawka to pocałuj mnie w grząśl jest nie na miejscu :PZarzucono mi nadużywanie wulgaryzmów na forum więc niesiony poprawnością zapodałem taki skromny pomysł, wiedząc jednak nadal że żadna grząśl nie zastąpi nigdy soczystego polskiego słownika wulgaryzmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walik Czosnek Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 HOLIBKA!Gdzie tam S.T.A.L.K.E.R. bez wulgaryzmów? :'D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jak wbijając gwóźdź do ściany sie w palucha stuknie młotkiem przeciętny Polak/Słowianin to "zakręca po łacinie - curvo, curvare, curvavi, curvatum" a nie miauczy i biadoli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi