Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ok. Na stronie LG rekomendują rozdzielczość nie większą niż 1920 x 1080 i dla tego monitora. I nie zmieniaj częstotliwości odświeżania na większą niż 75 kHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wydaje mi się że to będzie wina chyba w binie. Rozdzielczość mam taką jak podałeś częstotliwość odświeżania 60 khz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Hmmm, a spróbuj usunąć plik OP-2/savedata/user.ltx i odpalić grę ponownie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Usunąłem już wcześniej i jest to samo,właśnie instaluje polskiego stalkera wkleję do niego gamedate z repacka i zobaczę co się będzie działo. To znaczy tego folderu op-2 nie miałem bo on się tworzy po uruchomieniu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Folder "OP-2" to chodziło mi o miejsce gdzie masz zainstalowane OP-2. Na polskiej podstawce będą problemy, repack to ruska podstawka ze spolszczeniem. Wejdź do user.ltx nowo utworzonego i poszukaj takich linii vid_mode 1920x1080 rs_refresh_60hz off rs_v_sync off Upewnij się, że pierwsza jest obsługiwana przez twój monitor a dwie pozostałe mają "ON" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) A mam takie pytanie jeszcze czemu w tym repacku gamedata waży 36 mb tak ma być. Wyjaśniło się to jest rosyjska podstawka ze spolszczeniem a myślałem że z modem od razu,muszę pobrać samego moda. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez bonio78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ale w opisie repacka pisze że to jest podstawka z modem op-2 to o co chodzi,gamedata waży mi 36mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tak ma być. Pliki spakowane są do db0,db1,db2.. Sprawdź tamte linie w pliku user.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ale nie mam tego pliku user.ltx,gdzie on jest on się nie tworzy wtedy gdy uruchamiamy 1 raz grę,a przecież ja nie mogę jej uruchomić bo mi wyskakuje poza zakresem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W folderze z grą katalog savedata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W folderze mam log a w nim xray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wklej mój https://yadi.sk/d/UemoJFx_o3wx6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wkleiłem i dalej to samo poza zakresem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jeśli przy stawianiu moda, w fsgame.ltx jest zmiana miejsca zapisów, to plik user.ltx, autor moda dodaje oddzielnie. A jak go nie dał, to pojawi się tam, po uruchomieniu nowej gry, zapisaniu i wyjściu z gry na pulpit. Wtedy wszystkie zmiany w ustawieniach, w tym również klawiatury, zostaną na stałe. Czasem w oknie ustawień klawiszy nic nie ma. Wtedy dajemy Domyślnie i dopiero robimy własne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No dobrze user.ltx jest wklejony wiec czemu nie moge uruchomic.A co z binem i z tymi plikami xrCore.dll może one. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie instalowałem i nie grałem w OP2. Ale skoro instalujesz repack, to sądzę, że Godlike wstawił tam wszystko co potrzebne do gry i nic więcej nie trzeba grzebać. Zainstalować i grać. Dla pewności, sprawdź jaką masz ścieżkę zapisów w fsgame.ltx. Nie masz czasem tego pliku z podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 @bonio78 czy problem występuje tylko z OP-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nic takiego nie ma fsgame.ltx jest standardowo $game_data$ true true i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W opcjach karty graficznej spróbuj zmienić odświeżanie na domyślne lub 60 Hz lub najniższą z możliwych. W opcjach Windows: PANEL STEROWANIA > EKRAN > zakładka MONITOR > CZĘSTOTLIWOŚĆ ODŚWIEŻANIA EKRANU (zaznacz V ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić) > 60 Hz lub najniższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 To już robiłem czasami w innych grach też mi się tak dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czy w Twoim fsgame.ltx nie ma czegoś takiego: $app_data_root$=true|false|C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\ To ścieżka oryginalnie powstająca przy instalacji gry. Lub czegoś takiego: $app_data_root$=true|false|C:\|CIEŃ CZARNOBYLA 06\ZAPISY\ Samodzielna przeróbka na zapisywanie w grze. Kiedy stawiam mody na kopii podstawki, na innej partycji niż systemowa zmieniam na takie coś: $app_data_root$ = true | false | ZAPISY\ Wyraz ZAPISY w modach, może być inny. Np. appdata, usser, lub jeszcze inaczej. Takie coś zawsze musi być. Spróbuj zrobić nowy skrót pulpitowy od tego silnika, który aktualnie masz w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W repacku jest true true /savedata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie nie było tego C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\ a to nie jest tak że ta ścieżka się tworzy przy pierwszym uruchomieniu gry.Bo jeśli jej nie uruchomiłem to tej ścieżki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ścieżka automatycznie powstaje tylko przy instalacji. Przy modach, to ty informujesz komputer gdzie ma zapisywać. Wstaw wygląd linii zapisu w Twoim fsgame. Możesz, abyś miał zapisy w modzie, dać tej linii wygląd : $app_data_root$ = true | false | ZAPISY\ W katalogu głównym moda, powstanie nowy kat ZAPISY, a w nim wszystko co potrzeba. Możesz taki katalog zrobić sam, po zmianie w fsgame i user.ltx wkleić do niego. Albo czekać, aż mod zrobi sam, po nowej grze. Więcej już Ci podpowiedzieć nie jestem w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dziki Kondotier ale to nie o to chodzi problemem jest czemu wychodzi mi napis d-sub poza zakresem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi