Jump to content

30x AK dla Kuzniecowa

Recommended Posts

nie,to jest AKM.Potrzeba samo "AK" -http://i61.tinypic.com/p5b36.jpg

Generalnie nie ma się co napalać na te questy z dostawami na początkowych mapach,dalej jest wszystkiego na "tony"

AK-sporo na ATP

HK417,gaussy,Pechengi- ma monolith na dalszych mapach

SR25-w ognistej pieczarze

M14-jak nie znajdziesz to u Pustelnika za 10 kotletów(tylko zapis i F7 aż trafisz,SR25 tez daje)

buldog - wiadomo,zbrojownia wolności,tylko  spolszczeniu ma inną

Edited by tom

Dobra, zaraz sprawdzę w zadaniach w plikach gry

Chodzi o tą broń:

<string id="ak47">
  <text>AK</text> 

<string id="enc_wpn-ak47">
  <text>

Amunicja:\n • 7.62x39mm - zwykła\n • 7.62x39mm BP - przeciwpancerna\n • 7.62x39mm UZ\n

• granat VOG-25, VOG-25P\n

• Donośność skuteczna 380m\n

• Donośność maksymalna 500m\n

• Szybkostrzelność 600 s/m\n

• Pojemność magazynka 30 nabojów

Dodatki:\n • Celownik optyczny PSO-1

• Tłumik pod kaliber 7.62\n • Zintegrowany granatnik GP-25 «Ognisko»

Automat Kałasznikowa model 1947 roku (produkcja połowy lat 50-ch) pod amunicję 7.62x39mm. Jest to prosta i niezawodna broń, chociaż obniżanie kosztów produkcji nieco odbiło się na wygodzie użytkowania i celności strzału. W Zonie to bardzo rzadka broń.</text>

Owszem, potrzeba 30 AK. A są AK, AKS, AKM, AKMS, AK-74 i jeszcze kilka/kilkanaście chyba innych broni kałachopodobnych.

Ale pocieszę Was, że jestem w trakcie przeróbki  spawnera z Soljanki ;) Prawie wszystko już działa :)

Więc w razie potrzeby będzie można bez problemu coś sobie dopisać :)

Delikatnie wtrącając się do dyskusji . Kiedyś w końcu wypadałoby usystematyzować nazwy własne  broni  pana Kałasznikowa -(choc w OP jest całkiem dobrze). Ponieważ - kolokwializując- bogiem a prawdą  to określenie AK47 jest nazwą własną prototypu , który ma się nijak do broni wystepujących w Stalkerze . Poprawna nazwa to :

- AK ( wyrob 56a212)

-AKS ( wyrob 56ła212s)

powyższe produkowane w l;atach 49 - 56  ( chyba )  , a następnie - po zmianach produkcyjnych ,( "kufajmany" nie potrafiły opanować technologii odkuwki na zimno komory zamkowej ) wócono do  frezowania i te typy to:

AKM - z kolbą stałą

AKMS - z kolbą składaną

Wszystkie cztery modele generalnie - oprócz kilku pierdółek technicznych - niczym sie nie różnią. Także wizualnie- chyba że będziemy porównywali kolor drewna na okładzinkach).AKM-ów spotkałem w grze  całą górę , ale AK - chyba nie. 

BTW: - żadne z powyższych nie miały możliwości montażu celownika optycznego fabrycznej proweniencji.Dopiero wersja nadzwyczaj unikatowa -  w niewielkiej ilości wyprodukowana- o nazwie AKMŁ - miała takową możliwość ( tyle że to był celownik noktowizyjny ).To , co występuje w grze - czyli PSO1 i PSO3 zostały w latach 60 - tych opracowane dla SWD i pochodnych.

To tyle lekkiego offtopu - z cicha nadzieją że kiedyś ktoś poprawi to bzdurne montowanie optyki do starych kałachów , która - de facto- jest im przydatna jak luneta procarzowi..

A AK którego szukasz Carlopapa wygląda tak

ss_bober_10-09-15_22-28-30_(l08_yantar).

Zgryżliwy Bober

Edited by boberm
  • Positive 2

Mi się pofarciło,robiłem questa "Przeżyć" na Jantarze,na deszyfrator-coś po bandzie Barona i chyba z 5szt tych  egzoszkieletów wydropili:)

Wiec to już zdane i miniguny mogłem oddać,ale czipów mam dopiero 19 a chyba 22 sa potrzebne:(