pacjent1972 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Pytanie do znawców softwaru, czy jeśli pobiorę Win 8.1 stąd: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/upgrade-product-key-only I kupię klucz tutaj: http://allegro.pl/windows-8-1-pro-pl-32-64-automat-aktual-do-win-10-i5923925478.html będę miał w pełni aktywowany oryginalny Windows 8.1? Jak się okazało moja płyta główna ASRock B85 PRO4 ma lepsze wsparcie na w/w systemie dzięki czemu mój PC-et dostał by lepszego kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 O ile się nie mylę @LordDino poruszał ostatnio ten temat. Klucze na Allegro do Windowsów w większości są nielegalne. Nie kupisz oryginalnego Windowsa do samodzielnej instalacja ze mniej niż 400 zł. W teorii można sprzedawać używanego Windowsa w wersji BOX ale takich aukcji praktycznie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 To nie wiem dlaczego sprzedający ma tak dobre opinie, zapewnia działanie klucza i daje na to gwarancję. Skoro klucze są nielegalne to chyba od dawna aukcja powinna zostać usunięta przez organy ścigania. To dla mnie jest niezrozumiałe. Tak wiem że oryginalny Win 8 kosztuje w granicy 300-400 zł, dlatego cała sprawa z kluczem jest co najmniej dziwna. Cóż pozostaje ryzyko straty 53 zł za klucz gdy okaże się że za miesiąc lub pół roku Microsoft zablokuje mi tę kopię Windowsa 8. Kto nie ryzykuje nie ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Z tego co ja zrozumiałem i się domyśliłem to sprzedający prawa nie łamią, ale licencję tak. Ty tez tego nie robisz, bo kupujesz od nich "oryginalny" system za piractwo odpowiada sprzedający jak handluje lewymi kluczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam. Ostatnio rozmawiałam z infolinią MS na ten temat. Jeśli zrobisz tak jak piszesz w pierwszym poście złamiesz zasady licencji MS. Poczytaj wątek systemu dla @LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 1 godzinę temu, LordDino napisał: Z tego co ja zrozumiałem i się domyśliłem to sprzedający prawa nie łamią, ale licencję tak. Ty tez tego nie robisz, bo kupujesz od nich "oryginalny" system za piractwo odpowiada sprzedający jak handluje lewymi kluczami. Nie tak do końca to wygląda. Bez większego problemu można kupno lewych kluczy podciągnąć pod paserstwo (oczywiście, gdyby komuś bardzo zależało). https://pl.wikipedia.org/wiki/Paserstwo Ale to tylko tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kilka lat temu było tak, że kupowałeś klucz OEM za 150 zł i dzwoniłeś przy aktywacji, że spaliła Ci się płyta główna i tak dalej. Aktywowali. Teraz nie wiem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi