OldMan Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Od rana męczę się z zadaniem "Obrona Kompleksu" - jest to część zadania dla Swibłowa z Bagien a zleca zadanie Adrenalina. Wszystko jest fajnie pięknie razem z innymi Stalkerami rozbijamy Wojaków. Potem mam rozbić dwa BTR które stoją przy kompleksie. Po robiciu drugiego powinien pojawić się komunikat że ma wrócić i porozmawiać z Adrenaliną oraz sms od Adrenaliny... że wszystko ok tylko muszę jeszcze poszukać ciała dowódcy wojskowych. Problem polega na tym że ani komunikat o powrocie do Adrenaliny i ten sms od niego po rozwaleniu drugiego BTR się nie pojawia. Kompleks i oklica jest dokładnie wyczyszczona z wosjkowych jednak zdanie cały czas wisi w PDA. Oczywiście ciało dowódcy pomimo to odnajduję zabieram jego fanty i pojawia się komunikat żeby udać się do Swiebłowa na Bagna.Nie znam się aż tak bardzo na mechanizmach moda ale wygląda na to że jakiś skrypt nie chce zaskoczyć. Może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Edytowane 21 Lutego 2016 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Coś mi chodzi po głowie że BTR-y to trzy były. Jeden przy tunelu kolejowym, jeden w okolicy wejścia do podziemi i jeszcze jeden na drodze do kompleksu wojskowego. Może tu tkwi problem. A Adrenalina przypadkiem nie zrobił ci się wrogi? To też by mogło być przyczyną że nie chce z tobą gadać. Albo gdzieś się jeszcze kryje jakiś żołnierz. Jeżeli nic z powyższych to tylko wczytanie gry od autosave i powtórne podejście do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Niestety nic z tego co powyżej... BTR pojawiają się w sumie na mapie 4 (ostatni przy drugim kompleksie) wszystkie rozbiłem i nic.... Adrenalina nie jest wrogi i nie chodzi o to że nie chce ze mną gadać tylko po rozbiciu ostatniego BTR powinien pojawić się komunikat: "Porozmawiaj z Adrenaliną" i sms od niego o szukaniu ciała dowódcy wojskowych i właśnie tego nie ma... Obszedłem całą mapę łącznie z drugim kompleksem (gdzie odkryłem 4-ty BTR) wojskowych wszystkich wytłukłem i nic.. Wczytywanie wcześniejszych sejwów nic nie daje, tak jak i wychodzenie z mapy i powrót... No nic najwyżej zostanie mi to zdanie w PDA z nadzieją że do niczego wdzięczność Adrenaliny mi nie będzie potrzebna bo to jest jedna z nagród za obronę kompleksu a drugą są naboje.. Ciało dowódcy wojskowych jest jego fanty też więc chyba już nic nie wymyślę i zaraz ruszam do Swiebłowa. Dzięki @kobal ! Edytowane 21 Lutego 2016 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mówiąc o autosave miałem na myśli wczytanie sejwu przed rozpoczęciem tego zadania i powtórne go rozegranie. Wtedy wadliwy skrypt ma szanse poprawnie zadziałać. Wczytywanie sejwów z aktywnym zadaniem raczej nie pomoże bo gra wczytuje warunki zapisane w tych sejwach, domyślnie złe. Nie lekceważ tego. Lepiej się teraz cofnąć kawałek niż później płakać że Adrenalina jest całkiem zablokowany i nie można kontynuować gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Spoko zrozumiałem co napisałeś wczytywałem wcześniejsze sejwy napierw na Bagnach potem przejście na Kordon potem przejście na Agroprom więc na pewno nic w tych sejwach nie było o zadaniu bo zadanie na obronę Agropromu daje dopiero Adrenalina... No nic pół dnia zmarnowałem na kombinowaniu i na dzisiaj mam dosyć.. Może jutro wrócę do tematu jeśli coś wymyślę dam znać. Edytowane 21 Lutego 2016 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Zajęło mi to "trochę" czasu ale się nie poddałem: Sorry za post pod postem ale parę osób przeglądało wątek i może chciałoby wiedzieć jak sprawa się skończyła Bo się skończyła otrzymaniem brakującego polecenia + SMS`a i dialogu u Adrenaliny... Nie wiem co było przyczyną problemu ale zauważyłem jedną "prawidłowość. Gdy problem występował BTR`y nie reagowały na moją obecność nawet metr od nich. Po WIELU próbach wczytywania sejwów przed przyjęciem zadania na obronę kompleksu udało mi się wczytać sejw i po wzięciu zadania BTR który stał przy bramie obok torów zaczął do mnie strzelać gdy tylko pojawiłem się w jego zasięgu. Od tego momentu zadanie robiłem do końca bez zapisywania i wczytywania sejwów podczas walki. Po rozbiciu drugiego BTR który stał przy drugim wejściu do kompleksu od strony bagienka pokazały się brakujące komunikaty Obecnie skończyłem walkę z drugim plutonem wojskowych na Bagnach - wykończyłem zwiadowcę - zdobyłem pancerz "Gagarin" u Wasylija w którym można przetrwać emisję bez ukrywania się (przynajmniej on tak twierdzi) Jutro jak będę miał siły po pracy kontynuuję czyszczenie PDA z zadań dodatkowych.. Dobrej Zony STALKERZY ! Edytowane 24 Lutego 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) OP-2 jest bardzo dobre, ale zdarzają się "zacinki" scenariuszowo/skryptowe. Mi na przykład Nie uruchomiło się zadanie na odbicie ataku powinności na Magazynach Wojskowych. Rozmowa z Maksem, jego prośba o pomoc w ataku i potem Maks i wolnościowcy robią zbiórkę i nic. Wchodzę i wychodzę na lokację, też nic. Na szczęście wyczyszczenie posterunku zaliczyło zadanie. Wracam od Łukasz a oni dalej stoją w szyku bojowym i nic. Dopiero następne wykonane zadanie od Łukasza spowodowało rozejście się Panów na swoje upatrzone pozycje. Ot taki zgrzyt i niedoróba skryptowa. Przypuszczam, że skrypt zadziała jeśli weźmiemy zadanie zaraz przy pierwszej wizycie na MW a nie przy którejś z kolei. Edytowane 25 Lutego 2016 przez ksantyp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 To nie jest niedoróbka skryptowa. Po prostu czekali na jeszcze jednego człowieka. By uzbierała się grupa uderzeniowa Wolności muszą zejść snajperzy z wież. Tak się często dzieje, że na jednej wieży, tej na prawo od tunelu kolejowego, snajper jest ranny. Leży tam i kwiczy a Maks i reszta ferajny na niego czekają. Trzeba wejść na wieżę, wyleczyć gościa i zadanie ruszy do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi