Flick Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Siemanko! Dawno się nie grałem w stalkera ,lecz teraz mnie natchnęło na modowanie :>. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wyciągnąć tak zwaną zawartość gry czyli gamedate z CoP i CS. Mam też kilka pytań. 1.Trzeba znać jakiś język programowania aby pisać mody. 2.Gdzie mogę znaleźć modele do postaci? 3.Gdzie znajdę tuty co do tworzenie frakcji/misji,dialogów,postaci/. Jednym słowem chciałbym stworzyć całą fabułę , oczywiście nie chce się rzucać na głęboką wodę dlatego chce zacząć od prostych postaci które by np:podążały za tobą itp lub proste oddziały. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 @Zievmowit - wystarczyło przejrzeć stronę główną forum i otworzyć dział Warsztat moderatora. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dobra , ale nadal nie wiem jak utworzyć gamedate :/ Chodzi mi na razie tylko o CoP. Co do poradników już sobie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Masz tam też, jak ekstrahować podstawki, aby pozyskać ich zawartość. A jak powinna wyglądać gamedata, to możesz zobaczyć na każdym modzie. Im obszerniejsza, tym do zapoznania się z zawartością, lepsza. Na forum masz graczy oznaczonych jako Mechanicy. Zwracaj się do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 1. Nie 2. gamedata\meshes\actors\ 3. Tutoriale na forum, w internecie jest też pełno dobrych, aczkolwiek rosyjskich poradników. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi