carlopapa Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam zakupiłem nowy monitor BENQ XL2720Z, stary monitor dałem dziecku, a dziecka stary monitor podłączyłem u siebie jako dodatkowy. Nowy monitor został podłączony przez Display Port a dziecka monitor przez DVI. Problem polega na tym, że jak włączam komputer i to cały bios i ładowanie systemu pojawia się tylko na monitorze podłączonym przez DVI anie przez Display Port doda tylko, że nowy monitor jest monitorem głównym. Czy wie ktoś jak skonfigurować, aby bios podczas uruchamiania i ładowanie systemu było widoczne tylko na monitorze głównym podłączonym przez Display Port anie jak obecnie przez DVI??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Podstawowe masz w panelu sterowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Nie wiem czemu ale pomimo że mam monitor pod HDMI i drugi pod display, to pomimo że HDMI jest główny to i tak na tym pobocznym się wyświetla. To chyba po prostu zależy od zachcianki sprzętu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Skorzystaj z poradników na YT, jest ich mnóstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 No właśnie odnośnie mojego problemu nie ma, ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Może to w czymś ci pomoże http://softonet.pl/publikacje/poradniki/Jeden.komputer.i.kilka.monitorow.Praca.wielomonitorowa.w.Windows-porady.sztuczki.rozwiazywanie.problemow,721. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 W windowsie mam wszystko jak należy chodzi mi o to, że jak włączam komputer i bios robi test podzespołów kompa i ekran ładowania systemu windows to wyświetla się to na monitorze podłączonym przez DVI a głównym monitorem jest ten podłączony przez DisplayPort. Gdy już pojawia się ekran logowania windy to dopiero wtedy włącza się monitor główny i wtedy pracują obydwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Napisz do naszych Mechaników, i do @portalsa, siedzą w sprzęcie, może coś poradzą. Skoro poradniki nie pomogły to może oni coś poradzą. Kto pyta nie błądzi, żaden wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Na obrazku pokazany jest schemat systemu. Wszystko bios, pre-boot itd. będzie zawsze wyświetlał się na monitorze, którego gniazdo odczytywane jest pierwsze w kolejności i nie da się tego zmienić. Dopiero po starcie biosu sartują sterowniki, więc od ekranu logowania (winlogon) masz obraz tak jak ustawiłeś. Tego nie da się przeskoczyć, chyba, że w innej kolejności podłączysz kable. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 @Mnieciu ma racje i nic nie wymyślisz. Chyba że edycja biosu karty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) W edytorach biosu kart raczej tego nie zrobisz bo nastawione są na podkręcanie zegarów i sterowanie wentylatorów ewentualnie upgrade biosu karty, chyba żeby znaleźć taki gotowy zmodyfikowany bios i go wgrać . Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 OK dzięki chłopaki pogodzę się z faktem i będę żył z tym jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi