Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Witam , mam do was pytanie , czy warto kupić tego laptopa ? ( http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-dell-inspiron-15-7559-8736-,id-603839#tab_opinions ) Zależy mi na tym żeby chodziły na nim płynnie takie gry jak Stalker , Project CARS , Need For Speed czy Też GTA V. Jeśli zły dział to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Nie kupowałbym Della, ale to moja opinia. Gry w/w jak najbardziej pójdą. Poszperałbym za MSI. Wziąłbym to za dodatkowa stówę, brak systemu to nie problem. Większa matryca i lepsza marka, plus kilka innych detali przemawiających za MSI. http://www.x-kom.pl/p/257051-notebook-laptop-173-msi-ge72-2qc-i7-5700hq-8gb-1000-dvd-rw-gtx960m-fhd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Posiadam notebooka takiego jak w sygnaturze - gdybym mógł cofnąć czas to wziąłbym notebooka za 1,500zł i maszyne za 3,000zł. Laptop nie nadaje się do grania. Mimo stosunkowo wydajnego systemu chłodzenia jaki mam w swoim (+podstawka) - dłuższe sesje odpadają, gdyż laptop rozgrzewa się konkretnie. Zadaj sobie pytanie, czy koniecznie będziesz laptopa, czy potrzebujesz go tylko w roli DTRa. S! PS: Jak już to szukaj MSI lub ASUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jakoś w 2013 chyba roku miałem Lenovo Y580. Grało się na nim w różne tytuły, w te nowsze zdarzało się, że na ultra. Chłodzenie było znośne, najtańsza podstawka z marketu pomogła na tyle, że problem był praktycznie nieodczuwalny. Tyle, że komfort grania o wiele mniejszy - bynajmniej nie mam na myśli mniejszego ekranu, a ogólnego wrażenia. Skończyło się na tym, że oprócz podstawki dokupiłem "stacjonarną" klawiaturę i tym sposobem miałem prawie peceta, więc mobilność poszła w diabły. Jasne, mogłem go sobie rozmontować i wziąć na kolana, ale na touchpadzie przecież nie pogram nawet w Simsy Podobnie jak @pacjent1972 nie kupowałbym Della; miałem z nimi do czynienia często począwszy od premiery Latitude D600 (czyli jakiś... nie pamiętam, 2004 rok?) i wrażenia z różnych modeli mocno średnie. W moim przypadku spora awaryjność, nie licująca z dość dużą ceną. Do pracy były okej, ale nic poza tym. Też polecę MSI, ewentualnie sprawdź, jak flaki o podobnych osiągach wyjdą złożone w peceta - na pewno dużo taniej i wydajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedRoger Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Acer VN7-592G i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX960M FHD Aktualnie jest naprawdę fajny poczytaj recenzje A jeśli taniej to Lenovo Y700 15 i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX960M + SSD na system Tyle że nie ma ekranu matowego tak naprawdę https://youtu.be/f4UatgJxohY?t=255 https://youtu.be/yz7ptDKAQsU?t=561 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam muszę kupić laptop (nie będę się rozwodził nad przyczyną) i postanowiłem wydać jakieś 3 rysie może więcej (na szczęście mi zwrócą). Ale lubię kupować sprzęt dobry i żeby mi kilka lat posłużył (jak stary 8 lat ma) więc zastanawiam się czy ten byłby ok w moim zasięgu? Jak macie lepszą propozycję podajcie. https://www.neonet.pl/laptop-hp-15-au051nw-w7x43ea.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dzięki za zerknięcie i wyrażenie opinii. Myślałem, że mam trochę szacunku ale się pomyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pomimo iż uważam że jest to duży błąd kupować laptopa za ~3200 zł (zamiast stacjonarki), to postaram się pomóc jak umiem. Podaj proszę tylko: Konkretny budżet (nie cytuje 'jakieś trzy tysie'). Proszę o podanie konkretnej kwoty do wydania. Jak rozumiem wybieramy TYLKO spośród nowych laptopów ze sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ze sklepu,bo musi być faktura. No i tak maksymalnie 3.5 ale to z maxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 @LordDino laptop który zaproponowałeś jest stosunkowo dobrym wyborem. Jego mankamentem jest niskie taktowanie procesora przy dwu rdzeniach fizycznych. Znalazłem ten model którego zakup możesz również rozważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie mam laptopa, więc nie pomogę. Miałem jednak wątpliwą przyjemność używania takowego ustrojstwa i mogę śmiało powiedzieć, że do grania to się toto nie nadaje. Być może ktoś, kto nie miał styczności z komputerem stacjonarnym, może mieć inne zdanie. Za 3,5 tyś. złożył bym sobie całkiem przyzwoity komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 @LordDino jasno wyraził się że 'musi kupić laptop' i właśnie dlatego nie naciskałem aby zmienił zdanie i kupił stacjonarkę. Jego wybór. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Z mojej strony jedyna rada, w żadnym wypadku HP, są dość awaryjne i to praktycznie niedługo po gwarancji. Kilka takich próbowałem reanimować z różnym skutkiem. Propozycje: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/14350793#techniczne http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/16962292#techniczne http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/20706091#techniczne http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/19491714#techniczne Edytowane 27 Listopada 2016 przez mkk7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Tak musi być laptop co nie wprawia mnie w zachwyt. A tak patrzę to ten mój to w sumie jeden z liderów, a coś słabego musi mieć w końcu nie kosztuje 20 tysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Przerabiałem temat miesiąc temu kupując laptopa dla siebie. Stosunek cena/konfig wygrywa Lenovo i koniec kropka. Polecam ideapad 700-15, jest to następca 50-70. Ja za 3,4k mam i7, 8gb ramu, dysk 1T w standardzie i 128mb ssd na pci m2. Nie mam napędu cd - obudowa za cienka, nie wiem czy w ogóle w konfiguracji jest opcja z cd. Na pokładzie GF 950M więc do grania się nadaje. Stalkery na pewną będą śmigać bez zająknięcia jeśli do tego ma służyć Matryca matowa ips więc tutaj nie pożałowali kolory i kąty widzenia elegancko. Jedyne co mi trochę przeszkadza to cienka obudowa matrycy o ile cały lapek jest dość sztywny to matryca jest giętka. Drugą wadą jest to, że widać paluchy na obudowie z racji zastosowanego plastiku. Przy tej konfiguracji i solidnej obudowie to 1k trzeba dołożyć więc lenovo postawiło widocznie na dobry konfig a oszczędziło na obudowie. Nie jest źle oczywiście ale mogło być lepiej. Kupowałem w komputroniku tam jest z 5 stron konfiguracji tego samego laptopa więc każdy znajdzie coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Muszę mieć cdrom więc odpada. Klamka zapadła kupuje ten HP (naciski żony, że on taki ładny) no i ma niezłe parametry dzięki za zainteresowanie problemem wasze sugestie były pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) @LordDino nie brał bym jednak tego HP, lepiej któryś z Lenovo. No ale to Twój wybór, a raczej małżonki . Fakt Lenovo nie ma napędu CD, pozostałby MSI, lub dokupienie zewnętrznego napędu CD na USB. Nie jest drogi i sam używam takiego do laptopa Samsunga bez tego napędu. Edytowane 28 Listopada 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam. Tak poczytałem opinie w wątku żeby być bezstronnym (osobiście w ogóle nie lubię laptopów ale...) myślę, że z zakupu tego HP będziesz zadowolony. Parametry ma ok tylko pamiętaj o zainwestowaniu w podkładkę chłodzącą HP to grzałki. Wydatek na podkładkę nie będzie duży ale może wydłużyć żywotność sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ale wiesz ten lapek będzie wspólny i ja sobie poradzę, a żona by sapała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Samochodu i komputerów nie daje mojej żonie wybierać. Nie może wybierać sprzętu jeśli się na nim nie zna, kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Wybierać nie wybiera ale korzystać będzie, a jak jej wybór pokrywa się z moim to się cieszy, że niby po jej woli. Niech żyje w błogiej świadomości, że uczestniczy w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Postanowiłem jakby zakończyć ten temat i mój ( były ) problem. Kupiłem w Lipcu laptopa Asus GL552VW i mogę powiedzieć , że jest świetny i mogę obalić mit , że " Laptopy nie są do grania ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Co z tego? Za tą cenę w której kupiłeś tego laptopa można by złożyć PieC z kartą o klasę wyższą od twojej. Tak z ciekawości - jaki to dokładnie model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 @Anton Gorodecki za 3500zł to wyszłaby dość mocna konfiguracja. Już za 2k masz kompa który wystarczy do grania w dość komfortowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Karta Graficzna : GTX 960M Procesor : Intel i7 6700HQ RAM : 8GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi