Jump to content

Problem przy wejściu do Baru


Wędrowiec
 Share

Recommended Posts

Witam !

Pobrałem , grałem i wszystko jest GENIALNE . Pobrałem wersję z moddb (O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Standalone) i mam problem . Gdy próbuję wybrać się do baru mam wylot z logiem :

FATAL ERROR
 
[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : 
[error]File          : 
[error]Line          : 0
[error]Description   : called from CPP
 

stack trace:

Gdyby ktoś zechciał pomóc dorzucam zapis z przed próby wejścia . Próbowałem już obniżania opcji graficznych .

Z góry dzięki za pomoc ! 

administrator_autosave.sav

tyszpany.dds

tyszpany.sav

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Wędrowiec napisał:

Witam !

Pobrałem , grałem i wszystko jest GENIALNE . Pobrałem wersję z moddb (O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Standalone) i mam problem . Gdy próbuję wybrać się do baru mam wylot z logiem :


FATAL ERROR
 
[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : 
[error]File          : 
[error]Line          : 0
[error]Description   : called from CPP
 

stack trace:

Gdyby ktoś zechciał pomóc dorzucam zapis z przed próby wejścia . Próbowałem już obniżania opcji graficznych .

Z góry dzięki za pomoc ! 

administrator_autosave.sav

tyszpany.dds

tyszpany.sav

U mnie z twoim zapisem wszedłem do Baru bez problemu, proszę masz zapis z Baru.     

Link to comment
Share on other sites

Cały czas to samo . Więc co może powodować crash ? Może przeinstalować mod'a ? Albo wyjąć sobie kolejny dzień z życiorysu i spróbować pobrać jeszcze raz ? (Chyba że ktoś z forum będzie miał czas i ochotę żeby wrzucić to na torrenta)

Edited by Wędrowiec
Link to comment
Share on other sites

@cichy pobrałem moda z twojego torrenta zaktualizowałem do najnowszej wersji wgrałem save'y (z patcha 01 więc teoretycznie powinny działać) i gdy próbuję wczytać zapis z baru mam crash z logiem 

 
FATAL ERROR
 
[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : 
[error]File          : 
[error]Line          : 0
[error]Description   : called from CPP
 

stack trace:

Co mam zrobić by to w końcu naprawić ?

Link to comment
Share on other sites

 Nie spotkałem się z takim wylotem u siebie. Na Rus stronach piszą, że został on usunięty już w updata 11 (czyli marzec 2015). Radzą postawić grę od nowa: http://stalkermod.ru/forum/79-ogse-old-good-stalker-evolution/123825-prohozhdenie-moda-ogse-0693/Page-297.htm

post: 137356.

Tak samo na AMK: http://www.amk-team.ru/forum/topic/13111-ogse-tekhnicheskie-problemy-arkhiv/page-9

Podeślij mi Swój zapis - zobaczę czy u siebie będę miał to samo - to najprostsze rozwiązanie.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Wszedłem na Twoim zapisie do Baru bez problemu; na dowód screeny z Twojego inwentarza:

 

Spoiler

12cd5e471266197.jpg 7c326f471266297.jpg

 

Zrobiłem zapis, może pójdzie - jak nie to znaczy, że coś źle postawiłeś. Ja w między czasie grając nakładałem te ostatnie poprawki które wstawił @Junx i wszystko śmiga jak widać: Napisz czy poszło u Ciebie.

 

bar.7z

Link to comment
Share on other sites

1.Pobrałem mod'a

2. Uruchomiłem installer .

3.Zainstalowałem patcha .

4. Usunąłem mod_ver tak jak kazali na moddb

5.Wrzuciłem zapisy

6.Włączyłem grę ustawiłem wszystko i się crashowało :( Gdzie popełniłem błąd ?

xray_administrator.log

Wyszukałem ten CTD na GSC Game World i powiedzieli że muszę zainstalować coś takiego :

STALKER_OGSE_0693_OBT_wipe_2_stable.exe
STALKER_OGSE_0693_OBT_wipe_2_stable_up_16.exe

Ktoś je podeśle ?

Edited by Wędrowiec
Link to comment
Share on other sites

Ja zrobiłem tak:

1. Instaler z torrenta.

2. Na to patch: http://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/ogse-0693-patch-201

3. Na to patch: http://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/ogse-0693-final-20-standalone-patch-203

Nic nie usuwałem bo nie czytałem na moddb o tym - i chodzi.

* * *

Właśnie znalazłem kolejny najnowszy patch: https://www.dropbox.com/s/zrb1d7g9awqsqhc/STALKER_OGSE_0693_Patch_2_04.exe?dl=1

ŹRÓDŁO: http://forum.ogse.ru/viewtopic.php?f=1&t=2624

 

Tu też nic nie piszą o usuwaniu czegokolwiek - a bardziej ufam modderom z RUS stron - oni go zrobili.

Ps. @Wędrowiec Twój zapis w barze działa na najnowszym updata - sprawdziłem :003:.

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, cichy napisał:

Ja zrobiłem tak:

1. Instaler z torrenta.

2. Na to patch: http://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/ogse-0693-patch-201

3. Na to patch: http://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/ogse-0693-final-20-standalone-patch-203

Nic nie usuwałem bo nie czytałem na moddb o tym - i chodzi.

* * *

Właśnie znalazłem kolejny najnowszy patch: https://www.dropbox.com/s/zrb1d7g9awqsqhc/STALKER_OGSE_0693_Patch_2_04.exe?dl=1

ŹRÓDŁO: http://forum.ogse.ru/viewtopic.php?f=1&t=2624

 

Tu też nic nie piszą o usuwaniu czegokolwiek - a bardziej ufam modderom z RUS stron - oni go zrobili.

Ps. @Wędrowiec Twój zapis w barze działa na najnowszym updata - sprawdziłem :003:.

Pierwsze dwa linki z twojego tematu zostały usunięte.

Link to comment
Share on other sites

 @cichyZapytałem jednego z moderatorów forum OGSE na moddb i odpowiedział mi tak :  

That's because problem is not related to mod, but your computer. You have bad vc++ 2005 runtimes. Reinstall it, or fix problem with special software like DLL Suite.

Jak mam to naprawić DLL Suite albo czy mógłbyś podać mi swój installer vc++ 2005 ?

 

Link to comment
Share on other sites

3 minuty temu, Wędrowiec napisał:

Tyle że już je pobrałem , zainstalowałem jeszcze raz i nadal lipa .

 

Niestety nie da się tego podesłać bo za głęboko siedzi w systemie. Proponuję usunąć wszystko i zainstalować od nowa. Jak to nie pomoże będziemy próbować dalej.

Link to comment
Share on other sites

To najpierw sprawdzę sposób anatola (mniej roboty) a jak nie pomorze to wszystkie vc++2005 wyrzucę i na czysto próbujemy . Nadal nie działa .

Dobra ... Nic nie działa . Przeinstalowałem VC++ 2005 - nie pomogło , Naprawa plików DLL programem DLL Suite - nie pomogło . Jeszcze jakieś sugestie co mam zrobić ? Czy mam odinstalować moda i ewentualnie spróbować po sformatowaniu komputera ?  

Edited by Wędrowiec
  • Dodatnia 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.

Comunity