carlopapa Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Witam szukałem, ale nie znalazłem!!! Chcę spytać które pliki odpowiadają za szybkość uszkadzania broni GG trzymanej w rękach bo po paru seriach broń się zacina i denerwujące to jest. Strzelałem z różnych broni w życiu i żadna broń tak szybko się nie uszkadza jak w Stalkerze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Pliki broni, w_nazwa broni.ltx. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlopapa Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Tak to wiem ale jaka linijka odpowiada za jej uszkodzenia podczas strzału??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 condition cośtam bodajże. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlopapa Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Ok już mam dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chszarz Posted April 29 Report Share Posted April 29 (edited) Witam. Odświeżam temat. Gram w moda , w którym zużywanie się broni jest bardzo szybkie i chciałbym przywrócić ten parametr do poziomu porównywalnego z oryginałem. Też robi się to już denerwujące. Po wystrzeleniu powiedzmy 3 magazynków pasek żywotności kurczy się o dobre 10%... Miałbym w związku z tym pytanie dla kogoś, kto już to robił, czy jest to któraś z poniższych linijek i jak tak to która? fire_dispersion_condition_factor misfire_condition_k czy może condition_shot_dec I czy parametr należy podkręcić w górę czy w dół w celu wydłużenia żywotności? Edited April 29 by chszarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted April 29 Report Share Posted April 29 @chszarz Parametr condition_shot_dec, on określa jak bardzo zużywa się broń przy każdym strzale. O ile się nie mylę działa to procentowo, czyli np. przy wartości 0.1 przy każdym strzale zużycie wzrastałoby o 10%. Nie wiem tylko, czy nie zależy też od trybu strzału, osobiście configami broni się jeszcze nie bawiłam, a były chyba osobne parametry. Na początek spróbuj przerobić ten podany, krótko mówiąc dodać więcej zer po kropce. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chszarz Posted April 29 Report Share Posted April 29 Działa! Wielkie dzięki. Zmniejszyłem parametr i zużycie wyraźnie spowolniło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts